1 Νοεμβρίου, 2019 George

Πώς να ξεκινήσετε το δικό σας e-shop: 5 βήματα για τη δημιουργία μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου

Είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία του ηλεκτρονικού εμπορίου; Εκεί οι ευκαιρίες για τους πωλητές είναι ατελείωτες, οπότε η έναρξη ενός e-shop θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία σας προτεραιότητα. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να αρχίσετε;
Αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε τον οδηγό μας, ώστε να ενημερωθείτε για τα 5 βήματα που χρειάζεται να κάνετε για την έναρξη λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και ανοίξτε διάπλατα το δρόμο για την επιτυχία σας στο διαδικτυακό εμπόριο.

Βήμα 1ο : ‘Ερευνα, έρευνα, έρευνα

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πάρτε λίγο χρόνο για να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Οι φοβερές δυνατότητες της online πώλησης έχουν προκαλέσει και μεγάλο ανταγωνισμό, και είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλοι που πωλούν παρόμοια προϊόντα με εσάς.

EikonaArthrou1 1 11 2019, Best Cybernetics

Αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύσει φυσικά. Χρησιμοποιήστε τους ανταγωνιστές σας για να διαμορφώσετε το δικό σας e-shop. Πάρτε έμπνευση από αυτό που κάνουν καλύτερα και επιδιώξτε να τους «χτυπήσετε» εκεί που αποτυγχάνουν. Ξεκινήστε με μια SWOT ανάλυση (Strengths Weaknesses Opportunities Threats) για να ορίσετε τα δικά σας πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές και χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα της για να καθορίσετε τον τρόπο λειτουργίας του δικού σας e-shop.
Η εξειδικευμένη συμβουλευτική ομάδας της Best Cybernetics μπορεί να κάνει την έρευνα αγοράς για εσάς και να σας συμβουλέψει με τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να κάνετε, ώστε να βρεθείτε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

Βήμα 2ο : Επιλέξτε μια πλατφόρμα

Για να «τρέξετε» ένα επιτυχημένο e-shop, θα χρειαστείτε μια καλή πλατφόρμα διαχείρισης του online καταστήματος σας, από όπου μπορείτε να το διαχειρίζεστε καθημερινά. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν επί πληρωμή υπηρεσίες – όπως το Shopify, το 3dcart και το Magento – καθώς και δωρεάν πλατφόρμες όπως το WordPress eCommerce, οι οποίες προσφέρουν ελαφρώς λιγότερες δυνατότητες.

EikonaArthrou2 1 11 2019, Best Cybernetics

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να προχωρήσετε σε κάποια από αυτές τις επιλογές, ειδικά αν δεν είστε πολύ techy – καθώς θα απλοποιήσουν τη ζωή σας μακροπρόθεσμα και θα σας γλιτώσουν από μακροσκελή και περίπλοκο κώδικα. Επιπλέον, διευκολύνουν τις προσπάθειες σας για Marketing στο διαδίκτυο (περισσότερα για αυτό παρακάτω).
Αν σου φαίνονται δυσνόητα αυτά, η τεχνολογική ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σε βοηθήσει να τα κατανοήσεις σε βάθος μέσω της εκπαίδευσης που προσφέρει πάνω σε αυτές τις πλατφόρμες ή να αναλάβει την διαχείριση του e-shop σου και να απογειώσει τις πωλήσεις σου.

 

Βήμα 3ο : Μην ξεχάσετε τις λεπτομέρειες

Ωραία, έχετε κάνει την έρευνά σας και έχετε δημιουργήσει το e-shop σας. Μπορείτε να αρχίσετε να πουλάτε; Δυστυχώς όχι, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει το περίπλοκο θέμα των logistics.
Η ταχυδρομική αποστολή είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερό σας πρόβλημα εδώ, τόσο από πλευράς κόστους, όσο και χρόνου, καθώς τα προϊόντα σας δεν μπορούν να συσκευαστούν μόνα τους και η παράδοση δεν είναι πάντοτε φθηνή. Με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να το λάβετε υπόψη στον οικονομικό σας προγραμματισμό και να φροντίσετε να προσλάβετε επιπλέον χέρια αν χρειάζονται ή να κλείσετε συμφωνία με κάποια μεταφορική.

EikonaArthrou3 1 11 2019, Best Cybernetics

Δείτε επίσης και την εξατομικευμένη ασφάλιση εμπορίας στο διαδίκτυο, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους που κρύβει το ηλεκτρονικό εμπόριο (GDPR, ασφαλείς πληρωμές, κ.α.).
Η συμβουλευτική ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σας προμηθεύσει με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να σας βοηθήσει να προσφέρετε μια αξιόπιστη και ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες ή πελάτες του e-shop σας.

Βήμα 4ο : Marketing

Η δημιουργία του e-shop σας είναι μόνο η μισή δουλειά. Στη συνέχεια θα πρέπει να γνωστοποιήσετε την ύπαρξή σας. Υπάρχουν κάποιες βασικές έννοιες που θα χρειαστεί να μάθετε για να πετύχετε σε αυτό το εγχείρημα.
Η πιο σημαντική από αυτές είναι το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), καθώς είναι αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε για να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή προβολή στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Εάν έχετε δημιουργήσει το e-shop σας χρησιμοποιώντας το Shopify, το Magento ή το WordPress, εξερευνήσετε μερικά από τα χρήσιμα SEO εργαλεία (CreareSEO, SEO Meta Manager, Yoast plugin SEO, κ.α.).

EikonaArthrou4 1 11 2019, Best Cybernetics

Βασικό, επίσης, είναι να πειραματιστείτε με το Google AdWords. Το Digital Marketing είναι μεγάλη υπόθεση για μια online (και όχι μόνο) εταιρία. Εάν δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με αυτό ή δεν ξέρετε πώς να το κάνετε ακριβώς, τότε η Best Cybernetics είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να σας συμβουλέψει ή να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την Digital παρουσία σας.
Τέλος, ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το e-book που δημιουργήσαμε για να σας βοηθήσουμε στα πρώτα σας βήματα στο Marketing του e-shop σας.

Βήμα πέντε: Μάθετε τη νομοθεσία

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να μάθετε την νομοθεσία πριν από τη δημιουργία ενός e-shop. Υπάρχουν ορισμένοι ειδικοί νόμοι για το ηλεκτρονικό εμπόριο που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των καταναλωτών και είναι σημαντικό να τους σεβαστείτε σε κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που κάνετε.

EikonaArthrou5 1 11 2019, Best Cybernetics

Διαβάστε τα εξής:

  1. Νόμος 4624/2019 – ΦΕΚ 137/Α/29-8-2019
  2. D.P.R – Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων
  3. Νόμος 2251/1994
  4. Νόμος 3471/2006
  5. Προεδρικό Διάταγμα 131/2003
  6. Ηλεκτρονική Επίλυση Διαφορών (ΗΕΔ)

Σε γενικές γραμμές, αυτοί οι νόμοι δεν είναι υπερβολικά περιοριστικοί, καθώς βασικά συνεπάγονται την εφαρμογή κοινής λογικής. Η συμβουλευτική ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σας ενημερώσει για αυτούς τους κανονισμούς και να σας βοηθήσει, ώστε να είστε σωστοί απέναντι στον νόμο και τον καταναλωτή.

Ακολουθήστε, λοιπόν, αυτά τα 5 βήματα και να είστε σίγουροι πως είστε στο σωστό δρόμο για τη ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία του e-shop σας. Η Best Cybernetics μπορεί να είναι ο συνεργάτης και συνοδοιπόρος σας στο διαδικτυακό σας ταξίδι, ώστε να εξασφαλίσετε εγγυημένη επιτυχία και γρήγορα αποτελέσματα. Τα έργα μας έχουν άξονα την λειτουργικότητα και την αισθητική, έτσι ώστε το e-shop σας να γίνετε ολοένα και πιο ελκυστικό.

Έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε συμβουλές; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρείτε μας στα Social Media!

[fusion_social_links icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”” color_type=”brand” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” blogger=”” deviantart=”” digg=”” dribbble=”” dropbox=”” facebook=”https://www.facebook.com/BestCybernetics/” flickr=”” forrst=”” googleplus=”” instagram=”https://www.instagram.com/bestcybernetics/” linkedin=”” myspace=”” paypal=”” pinterest=”https://gr.pinterest.com/becybernetics/” reddit=”” rss=”” skype=”” soundcloud=”” spotify=”” tumblr=”” twitter=”https://twitter.com/bestcybernetics” vimeo=”” vk=”” whatsapp=”” xing=”” yahoo=”” yelp=”” youtube=”https://www.youtube.com/channel/UCZzBYm5BDycIg0ZxjyR4gyA?view_as=subscriber” email=”” show_custom=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_social_links]

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.