11 Νοεμβρίου, 2018 Best Cybernetics

Harry Potter: Πώς να γίνεις μάγος του SEO

Τώρα που ο χειμώνας κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή του, είναι ευκαιρία για ένα (ακόμα) μαραθώνιο Harry Potter. Αν έχεις καλό γούστο… Αυτή η μαγευτική σειρά ταινιών, που έχει αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς fans παγκοσμίως, μπορεί να μας δώσει και μερικά χρήσιμα μαθήματα όσον αφορά το Search Engine Optimization (από ‘δω και στο εξής SEO).
Ως γνωστός Harry Potter maniac, κατάφερα να εξορύξω μερικά από αυτά κάνοντας binge-watching (ναι, πάλι!). Ανεξάρτητα από το αν σου αρέσει ο μαγικός κόσμος του Harry Potter, τα παρακάτω 3 μαθήματα SEO μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στο brand σου. Είσαι έτοιμος, λοιπόν, να καταστείλεις τις σκοτεινές δυνάμεις της αφάνειας; Για πάμε!

  1. Μάθε από τους καλύτερους μάγους

Είτε είσαι μάγος, είτε «μάγος» του SEO, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Η καλύτερη αρχή που μπορείς να κάνεις είναι να εκπαιδευτείς από τους expert του χώρου, όπως έκανε ο Harry πηγαίνοντας στο Hogwarts.
Όπως η μελέτη & η εκπαίδευση βελτιώνουν τις ικανότητες των μάγων, το ίδιο συμβαίνει και με τις SEO Copywriting δεξιότητες των marketers. Ανακάλυψε, λοιπόν, τις κατάλληλες πηγές (σεμινάρια, expert blogs, μελέτη των ανταγωνιστών σου), κάνε την απαραίτητη εκπαίδευση, υλοποίησε τις ιδέες σου και μη σταματήσεις ποτέ να εξελίσσεσαι!

  1. Μην υποτιμάς τους Muggles

Στο μαγικό κόσμο του Harry Potter, όσοι δεν γνωρίζουν από μαγεία αναφέρονται ως Muggles. Κάποιοι μάγοι, κυρίως όσοι τάσσονται στο πλευρό του Lord Voldemort, τους θεωρούν κατώτερα όντα και τους υποτιμούν. Όμως, ακόμα και ο πιο διάσημος μάγος του σύμπαντος της J.K. Rowling, ο Harry Potter, έχει Muggle ρίζες, καθώς οι γονείς της μητέρας του δεν ήταν μάγοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γονείς της Hermione. Και οι δύο μικροί μάγοι, όμως, απέδειξαν πως είναι εξαιρετικοί μάγοι και άξιοι σεβασμού!
Πολλές φορές, λοιπόν, θα συναντήσεις άτομα (πελάτες, συνεργάτες, υπαλλήλους) που δεν γνωρίζουν τις δυνάμεις του SEO. Για να καταφέρεις να δημιουργήσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όμως, θα πρέπει να συνεργαστείς σωστά με τα τμήματα Marketing & IT. Δείξε στους Muggles την δύναμη του SEO, επέτρεψέ τους να σε βοηθήσουν από την δική τους οπτική γωνία, και χτίστε μαζί μια παντοδύναμη & ολοκληρωμένη εικόνα.

  1. Μείνε μακριά από την μαύρη μαγεία

Η χρήση της μαύρης μαγείας ήταν η no.1 απειλή για τη κοινότητα των μάγων στις ταινίες Harry Potter. Ο Harry αντιμετώπισε πολλές φορές τις σκοτεινές δυνάμεις του Lord Voldemort, και κατάφερε να βγει νικητής επιστρατεύοντας τις αρετές της καλοσύνης, της φιλίας και της αγάπης.
Φρόντισε και εσύ, λοιπόν, να μείνεις μακριά από τις “μαύρες τακτικές SEO” (hacks ή χειραγώγηση). Θα ήταν ωραίο να υπήρχε κάποιο shortcut προς την επιτυχία, αλλά στην περίπτωση του SEO κάτι τέτοιο δεν ισχύει (αν θέλεις να διατηρήσεις ποιοτική την στρατηγική σου). Προτίμησε μια μακροχρόνια στρατηγική, στοχευμένη στις ανάγκες & τις ερωτήσεις των εν δυνάμει πελατών σου.
————————–
Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους SEO μάγους όλων των εποχών, αυτά είναι μερικά από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Μάθε περισσότερα για το SEO ή άσε τους #DigitalSuperheroes να σε βοηθήσουν πρακτικά, απλά επικοινωνώντας μαζί μας. Έτοιμος να μαγέψεις τους πελάτες  σου;
 

Συγγραφέας του άρθρου: Θ. Παυλόπουλος

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.