14 Οκτωβρίου, 2018 Best Cybernetics

Mobile εφαρμογές: τα 3 κορυφαία trends για το 2021/22

Η βιομηχανία των Mobile Εφαρμογών συνεχώς εξελίσσεται. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της παίζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις των καταναλωτών. Είτε έχεις ήδη δημιουργήσει, είτε σκέφτεσαι να ξεκινήσεις τη δημιουργία μιας mobile εφαρμογής για το brand σου, τα trends της εποχής θα πρέπει να σε απασχολήσουν.
Γνωρίζω πολύ καλά, πως κάνεις τα ΠΑΝΤΑ για να παραμείνεις ανταγωνιστικός στην αγορά που απευθύνεσαι. Είσαι, όμως, επαρκώς ενημερωμένος για τις δυνατότητες που έχει το brand σου; Η δημιουργία μιας καινοτόμου mobile εφαρμογής μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές σου και να σε καθιερώσει ως ηγέτη της αγοράς.
Η ομάδα της Best Cybernetics, λοιπόν, είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Μετά από αρκετή έρευνα, καταλήξαμε στα 3 κορυφαία trends που πρέπει να γνωρίζεις για το 2021/22, αν θες να δημιουργήσεις μια πραγματικά μοναδική εφαρμογή. Πάμε να τα δούμε;

1. Τεχνολογία 5G

Το λανσάρισμα της 5G τεχνολογίας έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά των mobile εφαρμογών. Μερικά στοιχεία για το 5G:

  • Μέχρι το τέλος του 2021, υπολογίζεται πως οι συνδέσεις 5G θα είναι σχεδόν τετραπλάσιες από ό,τι το 2020, ενώ το 2022 θα είναι τριπλάσιες από το 2021.
  • Σε σύγκριση με το 4G, το 5G θα είναι έως και 100 φορές γρηγορότερο, ανάλογα με τον εκάστοτε πάροχο δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Το 5G, προφανώς, θα ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργικότητα των mobile εφαρμογών. Αυτό σημαίνει πως οι developers θα μπορούν να προσθέσουν νέες δυνατότητες στις εφαρμογές, χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοσή της. Η 5G τεχνολογία λύνει τα χέρια των developers, αλλά και των brands. Πλέον, οι δυνατότητες θα είναι απεριόριστες, ενώ η ταχύτητα θα παραμείνει υψηλή.

2. Beacons

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι τα beacons, ακολουθεί ένα παράδειγμα. Τα beacons είναι μικροί πομποί που λειτουργούν με Bluetooth, και έχουν την δυνατότητα να εκπέμπουν σήματα σε smartphones. Ας υποθέσουμε πως έχεις τοποθετήσει μερικά στη βιτρίνα του καταστήματός σου. Όταν ο εν δυνάμει πελάτης πλησιάσει την βιτρίνα σου, θα ειδοποιηθεί στο κινητό του, μέσω των beacons, για τις εκπτώσεις που “τρέχουν” εκείνη την στιγμή ή για ό,τι άλλο επιθυμείς. Τόσο απλά! Τέλειο ε;
Επιπροσθέτως, τα beacons μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των αγοραστών. Για παράδειγμα, μπορούν να μετρήσουν τον χρόνο που περνάει κάποιος χρήστης σε ένα συγκεκριμένο μέρος μιας έκθεσης ή ενός πολυκαταστήματος. Γενικότερα, η εξατομίκευση της εμπειρίας του χρήστη γίνεται πολύ πιο προσιτή.

3. Αλγόριθμοι πρόβλεψης

Αν σου φαίνεται πολύ μακρινό ή ουτοπικό, κάνεις μεγάλο λάθος. Αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη αλγόριθμους, βασισμένους στην τεχνητή νοημοσύνη, την επιστήμη των δεδομένων και την μηχανική μάθηση, για να προβλέψουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών (βλέπε Netflix για παράδειγμα).
Σκέψου μια mobile εφαρμογή, στην οποία κάθε χρήστης θα ζει μια διαφορετική εμπειρία, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Η εφαρμογή θα αλλάζει εμφάνιση, και θα προτείνει στον χρήστη προϊόντα ή υπηρεσίες ανάλογα με την συμπεριφορά του ή τις προηγούμενες ενέργειες που έχει κάνει σε αυτήν.


Η κατασκευή των mobile εφαρμογών αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς και η χρήση τους από τις επιχειρήσεις γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Οι #DigitalSuperheroes δεν θα επιτρέψουν να μείνεις πίσω σε αυτό τον αγώνα δρόμου! Αν ενδιαφέρεσαι να δημιουργήσεις μια μοναδική εφαρμογή και να βρεθείς ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σου, είμαστε η ομάδα που ψάχνεις. Με τη συνεχή εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και το πάθος μας για καινοτόμες ιδέες, εγγυόμαστε απόλυτη επιτυχία. Μην διστάσεις, λοιπόν, να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Συγγραφέας του άρθρουΘ. Παυλόπουλος

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.