January 27, 2020 George

Προωθήστε την εφαρμογή σας για κινητά

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι άνθρωποι θέλουν να πάνε κάπου, να παρακολουθήσουν ή να αγοράσουν κάτι, ανατρέχουν στα κινητά τους τηλέφωνα για βοήθεια. Και συχνά, αυτό που θα τους δώσει ό,τι χρειάζονται είναι μια εφαρμογή για κινητά, είτε πρόκειται για μια νέα υπηρεσία διανομής φαγητού είτε για ένα παιχνίδι παζλ για να περάσουν την ώρα τους όταν η πτήση τους έχει καθυστέρηση.
Εδώ και λίγα χρόνια προστέθηκαν οι Καθολικές καμπάνιες εφαρμογών (UAC), που μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδέσουμε τους κατάλληλους καταναλωτές με την εφαρμογή σας τις στιγμές ακριβώς που ψάχνουν στο Google Play, το Google.com, το YouTube, το Gmail και τους εκατομμύρια ιστοτόπους και εφαρμογές στο Δίκτυο προβολής.
Έκτοτε, οι Καθολικές καμπάνιες εφαρμογών έχουν αποφέρει πρωτοφανή ανάπτυξη και αφοσίωση στις εφαρμογές για προγραμματιστές και επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Οι Καθολικές καμπάνιες εφαρμογών πλέον αποφέρουν πάνω από το 50% όλων των εγκαταστάσεων από διαφημίσεις Google. Επίσης, οι διαφημιζόμενοι που πραγματοποιούν βελτιστοποίηση για ενέργειες εντός της εφαρμογής με Καθολικές καμπάνιες εφαρμογών διαπιστώνουν, κατά μέσο όρο, 140% περισσότερες μετατροπές ανά ευρώ σε σχέση με άλλα προϊόντα προώθησης εφαρμογών της Google.
Το mobile marketing και συγκεκριμένα η προώθηση εφαρμογών αποτελεί το νέο παγκόσμιο trend και εσύ δεν θα πρέπει να μείνεις πίσω! Ήρθε η ώρα να μοιραστείς την εφαρμογή σου με το κοινό σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Mobileapp, Best Cybernetics

1. Πώς θα κάνεις το κοινό σου να κατεβάσει την εφαρμογή σου;

Για να τραβήξεις την προσοχή του κοινού σου και να τους κάνεις να ξεχωρίσουν το δικό σου app από τα υπόλοιπα, θα πρέπει να στοχεύεις στην απόκτηση ενός αξιόλογου ποσοστού εγκατάστασης της εφαρμογής σου που να προέρχεται από οργανικές και μη πηγές.

Η διαφορά:

  • Οργανική εγκατάσταση: Αφορά όλες τις εγκαταστάσεις που έγιναν από οργανική έρευνα ή αναζήτηση στο app store με τη χρήση κάποιου keyword. Αυτό σημαίνει ότι είτε είχαν ακούσει για την εφαρμογή από κάπου είτε βασίστηκαν στα top picks και στις προτάσεις του app store.
  • Μη οργανική εγκατάσταση: Αφορά όλες τις εγκαταστάσεις που έγιναν από links που είχαν προέλθει από διαφημίσεις εκτός του app store.

Ο συνδυασμός της επιτυχίας:

Μια επιτυχημένη συνταγή ποτέ δεν αποτελείται από ένα μόνο συστατικό. Και στην περίπτωση της προώθησης εφαρμογών, το «μυστικό της επιτυχίας» κρύβεται στη χρήση και των δύο παραπάνω καναλιών. Κάνοντας App Store Optimization (ASO) – το αντίστοιχο SEO, αλλά για το app store – μπορείς να επιτύχεις υψηλότερο ποσοστό οργανικών app installs. Εφόσον το υψηλό ποσοστό εγκατάστασης παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στο ASO, τότε το να επενδύσετε σε διαφημίσεις που θα αυξήσουν το ποσοστό εγκατάστασης με μη οργανικό τρόπο, δεν θα σου βγει σε κακό. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς 1 μη οργανική εγκατάσταση οδηγεί σε 3 νέες οργανικές εγκαταστάσεις.

2. Ποιο επιχειρηματικό μοντέλο πρέπει να ακολουθεί η mobile καμπάνια σου;

Υπάρχουν 4 βασικά επιχειρηματικά μοντέλα για το app install advertising:

  • CPM (Cost per Thousand): κόστος ανά 1,000 διαφημίσεις
  • CPC (Cost per Click): προκαθορισμένο ποσό για κάθε click
  • CPI (Cost per Impression): προκαθορισμένο ποσό για κάθε εγκατάσταση του app σου
  • CPA (Cost per Action): προκαθορισμένο ποσό για κάθε ενέργεια που πραγματοποιεί ο χρήστης μέσα στην εφαρμογή

3. Από πού να ξεκινήσω;

Αν δουλεύεις με συγκεκριμένο budget και θες μια γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική λύση τότε θα σου προτείναμε να «τρέξεις» αρχικά τη διαφήμισή σου στα παρακάτω μέσα:

  • Facebook/ Twitter

Με τα εργαλεία που σου προσφέρουν και τα δύο αυτά social media κανάλια μπορείς να στοχεύσεις την καμπάνια σου βάσει δημογραφικών ή άλλων στοιχείων που ίσως σε ενδιαφέρουν. Όμως για να μπορέσεις να έχεις τα analytics που χρειάζεσαι θα πρέπει είτε να τοποθετήσεις το SDK που σου δίνουν στην καμπάνια σου είτε να χρησιμοποιήσεις ένα λογισμικό SDK από κάποιον πιστοποιημένο συνεργάτη.

  • Google AdWords

Οι καμπάνιες για app install μπορεί να είναι αρκετά αποδοτικές ιδιαίτερα για όσους μπορούν να διαθέσουν ένα σχετικά χαμηλό budget. Τρέχοντας την καμπάνια σου μέσω του Google AdWords μπορείς να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένα keywords και να επενδύσεις περισσότερα χρήματα όταν έχεις επιτύχει την καλύτερη βελτιστοποίηση για τα keywords σου.

Αυτό το εργαλείο ενδείκνυται για καμπάνιες που τρέχουν για μεγάλο διάστημα και απευθύνονται σε μεγάλο κοινό.

  • YouTube True View Ads

Για μεγαλύτερα budgets το YouTube προσφέρει τη δυνατότητα των “True View Ads” όπου μπορείς να προβάλλεις την εφαρμογή σου σε ένα στοχευμένο κοινό που αλληλοεπιδρά.

4. Πώς θα «μετρήσω» την επιτυχία;

Αφού αποφασίσεις το μοντέλο και το μέσο στο οποίο θα βασίσεις την καμπάνια σου για την καλύτερη προώθηση της εφαρμογής σου, θα πρέπει απαραίτητα να παρακολουθείς και να μετράς την αποτελεσματικότητα των ενεργειών mobile marketing που ακολουθείς.

Τα καλά νέα είναι ότι κάθε εργαλείο – μέσο προώθησης διαφημίσεων προσφέρει τα δικά του εργαλεία analytics. Όπως και στις διαφημίσεις στο Facebook έτσι και εδώ θα πρέπει να συλλέγεις τα metrics, να τα μελετάς και να τα αξιοποιείς για την βελτιστοποίηση των διαφημίσεών σου, ώστε να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπορείς να διακριθείς!

Το digital περιβάλλον δεν είναι απλώς υπέρ του mobile, αλλά συγκεκριμένα των mobile εφαρμογών. Λόγω αυτού, είναι πολύ δύσκολο για μια εφαρμογή να ξεχωρίσει από τις άλλες. Γι΄αυτό θα πρέπει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις βάσει της mobile marketing στρατηγικής σου – πάντοτε βάσει των data από τα analytics – ώστε να διαφέρεις από τον ανταγωνισμό και να επενδύεις το budget σου σε αποτελεσματικές ενέργειες προώθησης της εφαρμογής σου.

Είσαι νέος στο mobile; Η ομάδα της Best Cybernetics είναι εδώ να απαντήσει σε τυχόν απορίες και να δώσει λύσεις σε πιθανούς προβληματισμούς σου.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.