2 Ιανουαρίου, 2020 George

10 στατιστικά και γεγονότα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο το 2020

Το 2019 έκλεισε και το 2020 φέρνει νέο αέρα και προσδοκίες για ακόμα περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του διαδικτύου. Όσο χαρούμενοι και ανυπόμονοι είμαστε για αυτές, άλλο τόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε με τις ενέργειές μας σε αυτόν τον χώρο, καθώς οι “διαδικτυακές επιθέσεις” αυξάνονται συνεχώς.
Η Best Cybernetics είναι εδώ για να σας συμβουλέψει για το πως να αποφύγετε τους κινδύνους του διαδικτύου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που φέρνει το 2020. Το “διαδικτυακό έγκλημα” βρίσκεται σε άνοδο και παρόλο που αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε τους πόρους του διαδικτύου, σίγουρα θα πρέπει να σας ενθαρρύνει να ενισχύσετε την ασφάλεια σας.

Η ομάδα μας, συγκέντρωσε μερικά στατιστικά και γεγονότα γύρω από την ασφάλεια στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους:

 1. Η πιο κοινή μέθοδος για την αποστολή Malware από τους διαδικτυακούς εγκληματίες είναι το spam e-mail
  Malware είναι οποιοδήποτε λογισμικό έχει σχεδιαστεί σκόπιμα για να προκαλέσει ζημιά σε υπολογιστή, διακομιστή, πελάτη ή δίκτυο υπολογιστών. Η “έξυπνη” παρότρυνση των χρηστών να κάνουν click σε κακόβουλα links είναι η πιο κοινή μέθοδος για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ώστε να διαδίδουν κακόβουλα προγράμματα. Η ανεπιθύμητη αλληλογραφία ήταν η πιο κοινή μέθοδος για το 2019. Περίπου το 69% των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες να επισκεφθούν μια κακόβουλη διεύθυνση. Τα κακόβουλα συνημμένα χρησιμοποιήθηκαν στο υπόλοιπο 31% του spam.
 2. Το 43% του κόστους μιας κυβερνοεπίθεσης είναι η απώλεια της πληροφορίας
  Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι ακριβές και το πιο ακριβό μέρος αυτού είναι η απώλεια πληροφοριών. Η απώλεια δεδομένων εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των hacks και αν οι πληροφορίες ανήκουν σε τρίτους, τότε μπορεί να είναι απίστευτα δαπανηρή η προσπάθεια αποκατάστασης αυτών των χαμένων δεδομένων.
 3. Μέχρι το τέλος του 2020, θα υπάρχουν 300 εκατομμύρια online κωδικοί στον κόσμο
  Μεταξύ των ανθρώπων και των μηχανών, θα χρησιμοποιηθούν περίπου 300 δισεκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης παγκοσμίως έως και το 2020. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι καθοριστικοί για την προστασία του κυβερνοχώρου και για την άμβλυνση των πιθανών απειλών.
 4. Περισσότεροι από τους μισούς Millennials ήρθαν αντιμέτωποι με το διαδικτυακό έγκλημα το 2019
  Οι Millennials (γεννηθείς από το 2000 και μετά) είναι η πιο επηρεασμένη ομάδα ανθρώπων από το έγκλημα στον διαδίκτυο. Αυτό είναι πιθανόν να συμβαίνει γιατί είναι η πιο τεχνολογικά εξοικειωμένη “ομάδα”. Σε κάθε περίπτωση, περίπου το 53% των Millennials αντιμετώπισε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο το 2019.
 5. Χρειάζονται περισσότεροι από 6 μήνες, συνήθως, για να καταλάβει μια εταιρία ότι έχει δεχθεί διαδικτυακή επίθεση
  Ακόμα και μετά από μεγάλες επιθέσεις, οι εταιρίες δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή σε αυτό το θέμα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι είστε όλο και περισσότερο επιρρεπείς. Το πόσο ευάλωτοι είστε είναι ένας συνδυασμός των εταιριών τις οποίες εμπιστεύεστε και παρέχετε τις πληροφορίες σας. Οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποφευχθούν, αλλά ο χρόνος που περνάει κατά την διάρκεια της επίθεσης, οδηγεί στην απόκτηση όλο και περισσότερων πληροφοριών από τους εγκληματίες.
  Η Best Cybernetics, με dedicated servers σε Γερμανία και Ολλανδία, μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας ή της online βάσης δεδομένων σας.
 6. Το WORD, το POWERPOINT και το EXCEL αποτελούν την επικίνδυνη ομάδα επεκτάσεων για διαδικτυακές επιθέσεις
  Αυτές οι μορφές αρχείων της Microsoft αποστέλλονται συνήθως ως επεκτάσεις ή συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αντιμετώπιση αυτών των αρχείων, που είναι πλέον συνηθισμένοι φορείς απειλής, είναι προβληματική, καθώς πολλά άτομα τα χρησιμοποιούν για τις εργασίες τους.
 7. Οι πλατφόρμες Android είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στις διαδικτυακές επιθέσεις
  Η ποσότητα κακόβουλου λογισμικού που έχει εγκατασταθεί σε πλατφόρμες Android αυξήθηκε κατά 400%. Μέρος του προβλήματος είναι το γεγονός ότι τα άτομα είναι πολύ πιο χαλαρά όταν πρόκειται για smartphones, αντί για υπολογιστή. Ενώ το 72% των χρηστών έχουν δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς στον φορητό υπολογιστή τους, μόνο το 50% έχει οποιοδήποτε είδος προστασίας στο τηλέφωνό τους. Δώστε προσοχή, επειδή οι φορητές συσκευές είναι τώρα κάτι σαν προσωπικοί βοηθοί. Χρησιμοποιούνται για να εντοπίζουν τα πάντα. Από τις πληροφορίες που σχετίζονται με την εργασία σας, την οικογένεια και τους φίλους σας, μέχρι και πληροφορίες για την υγεία σας και τα οικονομικά σας. Πρόκειται για ένα gadget που τα περιέχει όλα και συνεπώς όλα αυτά μπορούν να γίνουν προσβάσιμα σε έναν χάκερ.
 8. Μια επίθεση στο διαδίκτυο συμβαίνει κάθε 39 δευτερόλεπτα
  Απλά δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Για κάθε λεπτό που περνάει, ένας χάκερ επιτίθεται σε έναν οποιοδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet. Οι επιθέσεις αυτές επηρεάζουν αρνητικά το 30% των ανθρώπων κάθε χρόνο.
 9. 1 στα 5 αρχεία στο διαδίκτυο δεν προστατεύονται
  Κατά τη μελέτη των 6,2 δισεκατομμυρίων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιείχαν ιατρικά αρχεία και οικονομικές πληροφορίες, περίπου 1 στα 5 ήταν εντελώς ανοιχτά για παγκόσμια πρόσβαση. Αυτό που χειροτερεύει τα πράγματα είναι ότι οι εταιρείες διαιωνίζουν το πρόβλημα. Περίπου 2 στις 5 εταιρείες θα έχουν πάνω από 1000 αρχεία ανοιχτά για οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων αρχείων με ευαίσθητες πληροφορίες.
 10. Η ανεργεία στις θέσεις που αφορούν την διαδικτυακή ασφάλεια προσεγγίζει το 0%
  Μέχρι το 2021 – την ίδια χρονιά που η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα μας κοστίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – οι θέσεις εργασίας προβλέπεται επίσης να χτυπήσουν περίπου τις 3,5 εκατομμύρια. Όσοι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τόσο καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν για την καταπολέμηση των προκλήσεων της διδικτυακής ασφάλειας.
  Καθώς η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο απειλεί να εκτροχιάσει τις επιχειρήσεις, όλοι προσπαθούν να φέρουν κάποιον (ακόμη και ως σύμβουλο) για να τους βοηθήσει να κλείσουν τους πιθανούς κινδύνους. Η εξειδικευμένη ομάδα και οι πόροι της Best Cybernetics μπορούν να σας εγγυηθούν απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Συνολικά, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα μεγάλο ζήτημα και γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Δεδομένου ότι οι απόπειρες ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, το κακόβουλο λογισμικό, η κλοπή ταυτότητας και οι τεράστιες παραβιάσεις δεδομένων αυξάνονται καθημερινά, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια “επιδημία” που θα επιλυθεί μόνο με παγκόσμια δράση. Η κατανόηση του θέματος, καθώς και η εκπαίδευση των μαζών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ανασφαλειών των συστημάτων είναι το πρώτο βήμα για να εξασφαλιστεί ότι οι hackers δεν θα έχουν την ευκαιρία να κλέψουν τις πληροφορίες και την ταυτότητά σας (στο σπίτι ή στην εργασία).

Εάν έχετε απορίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ή θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τις δυνατότητες και τις εγγυήσεις που προσφέρει η Best Cybernetics, τότε επικοινωνήστε μαζί μας.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.