12 Νοεμβρίου, 2020 George

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις όταν δημιουργείς το eshop σου

Εάν η εταιρία σας δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στον φυσικό κόσμο, αλλά δεν έχετε ξεκινήσει να ασχολείστε με τον digital, χάνετε ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς. Μαζί με αυτό, χάνετε και μια εξαιρετική ευκαιρία για την δημιουργία επιπρόσθετων εσόδων. Είναι η επιχείρησή σας, όμως, έτοιμη να δημιουργήσει ένα eshop και να κερδίσει από αυτό;

Η έναρξη ενός eshop μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά δεν έχουν αρκετό χρόνο, προϋπολογισμό και προσωπικό. Όμως, τα Digital Agencies, όπως η Best Cybernetics, μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να απλοποιηθεί ο σχεδιασμός και η συντήρηση του.

Ακολουθούν 10 σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία του eshop της εταιρείας σας:

1. Πως ξεκινάω να δημιουργώ το eshop μου; 

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται κυρίως, από το budget που διαθέτει η επιχείρησή σας. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που υποστηρίζουν τη δημιουργία eshop με απλό και εύκολο drag & drop τρόπο, όπως το Wix, το Shopify, το Jumpseller, κ.α.. Με αυτές τις πλατφόρμες μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας το eshop σας, είτε δωρεάν είτε πληρώνοντας κάποια μηνιαία συνδρομή (ανάλογα με την πλατφόρμα).

Προσοχή, όμως! Ο χρόνος που διαθέτετε για να μάθετε την πλατφόρμα αρχικά και να σχεδιάσετε το eshop μετέπειτα, έχει το δικό του κόστος.

Μισθώνοντας μια Digital Agency για τη δημιουργία του eshop σας, είστε σίγουροι πως θα πάρετε γρήγορα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως, μένει χρόνος σε εσάς για να ασχοληθείτε με πιο σημαντικά πράγματα για την επιχείρησή σας.

7 Pros And Cons Of WooCommerce That You Probably Didnt Know About, Best Cybernetics

2. Πως να προσαρμόσω καλύτερα την εμφάνιση του eshop μου; 

Εάν επιλέξατε να μισθώσετε μια Digital Agency, τότε αυτό το ερώτημα δε χρειάζεται να σας απασχολεί. Εάν πάλι αποφασίσατε να προχωρήσετε μόνοι σας, πρέπει να κάνετε δύο βασικές ενέργειες:
α) Έρευνα online για τις καλές πρακτικές της αγοράς σας. Δείτε τα eshop των ανταγωνιστών σας ή των leader της αγοράς σας και πάρτε ιδέες.
β) Προσαρμογή των χρωμάτων του eshop σας, ώστε να ταιριάζει με τα χρώματα του λογοτύπου σας.

3. Τι είδους σύστημα πληρωμών πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Οι περισσότερες εταιρίες συνιστούν την PayPal για αρχή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η πληρωμή μέσω PayPal είναι ένα ευρέως γνωστό ασφαλές σύστημα διαδικτυακών πληρωμών. Παρόλο που δεν υπάρχουν εγγραφές ή σταθερές μηνιαίες χρεώσεις για τη βασική υπηρεσία της PayPal, ο έμπορος πληρώνει το 2,9% του συνολικού ποσού ως προμήθεια στην PayPal.

Ωστόσο, πολλοί αγοραστές προτιμούν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Μπορείτε να έρθετε σε συμφωνία με μια τράπεζα (ή και παραπάνω), ώστε να ανοίξετε λογαριασμό εμπόρου και να μπορείτε να κάνετε συναλλαγές. Οι τράπεζες έχουν, συνήθως, μικρότερες προμήθειες.

Ο τελευταίος (και φθηνότερος για εσάς) τρόπος είναι η αντικαταβολή, όπου ο καταναλωτής πληρώνει στην συνεργαζόμενη courier το αντίστοιχο ποσό για το το προϊόν σας.

4. Πως θα χειριστώ την εξυπηρέτηση πελατών; 

Για να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά στις ανησυχίες των πελατών σας, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε ένα αξιόπιστο εργαλείο διαχείρισης πελατών (CRM). Τα CRM συγκεντρώνουν σε ένα μέρος, βελτιστοποιούν και διαμορφώνουν τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι έμποροι αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους. Πλέον μπορείτε να έχετε μαζεμένα τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών, τις πρόσφατες αγορές, τα παράπονα και τις παραγγελίες που εκκρεμούν.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενότητα Συχνών Ερωτήσεων (FAQs) στο eshop σας, ώστε να μπορούν οι χρήστες να βρουν μόνοι τους τις απαντήσεις που ψάχνουν.

5. Πως θα καθορίσω τα έξοδα αποστολής;

Είναι συχνά πιο εύκολο και ακριβές να αφήνετε τους υπολογισμούς των εξόδων αποστολής στην εταιρία courier με την οποία συνεργάζεστε. Οι περισσότεροι θα υπολογίσουν τα έξοδα αποστολής για εσάς δωρεάν, τα οποία μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στην τελική τιμή του προϊόντος σας κατά το checkout.

Από την άλλη, μπορεί να προσφέρετε δωρεάν αποστολή, τουλάχιστον για παραγγελίες πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό. Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, είναι ένα καλός τρόπος για να ωθήσετε τον επισκέπτη να γίνει αγοραστής.

Express Delivery Service Courier Boy Riding Motor Bike Banner 48369 16679, Best Cybernetics

6. Πώς μπορώ να δημιουργήσω καλύτερες εικόνες και περιγραφές προϊόντων;

Οι διαδικτυακοί αγοραστές δεν μπορούν να δουν, να αγγίξουν, να αισθανθούν ή να μυρίσουν το προϊόν σας. Oπότε το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι μια καλή φωτογραφία. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε επαγγελματία για να έχετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας. Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια καλή κάμερα (τουλάχιστον 16 megapixel), καλό φωτισμό και ένα lightbox.

Οι περιγραφές των προϊόντων πρέπει να είναι σύντομες, αλλά γεμάτες με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, ώστε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επισκπετών. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε συναρπαστικά επίθετα και φράσεις που προκαλούν συναίσθημα, χωρίς να παρασυρθείτε ή να γίνετε φλύαροι. Εκτός από την τιμή, ίσως θελήσετε να συμπεριλάβετε και τις διαστάσεις ή άλλα καθοριστικά χαρακτηριστικά του προϊόντος σας.

7. Πρέπει να επιτρέψω τις κριτικές και το διαμοιρασμό στα social media;

Το να δώσετε στους επισκέπτες σας τη δυνατότητα να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν τα προϊόντα σας μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία εμπιστοσύνης για το eshop σας. Οι θετικές κριτικές και ο διαμοιρασμός στα social media θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες πωλήσεις, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος των αρνητικών σχολίων.

Αν αποφασίσετε να επιτρέπετε τις κριτικές, φροντίστε να απαντάτε σε κάθε μια από αυτές. Είτε είναι θετικές είτε αρνητικές. Συνδεθείτε με τους πελάτες σας και προσπαθήστε να καταλάβετε τους προβληματισμούς τους και το τι πραγματικά περιμένουν από εσάς.

8. Πώς θα αρχίσω να προσελκύω αγοραστές;

Αφού ξεκινήσει να λειτουργεί το κατάστημά σας, διαδώστε το τόσο στο διαδίκτυο, όσο και εκτός αυτού. Η τοποθέτηση συνδέσμων που οδηγούν προς το eshop σας στην κύρια ιστοσελίδα της εταιρείας σας και στα newsletter είναι μια καλή αρχή. Συνιστάται, επίσης, η δημιουργία λογαριασμών Facebook και Instagram για το eshop σας και η συνεχής ενημέρωσή τους.

Τέλος, φροντίστε να επιλέξετε μια πλατφόρμα που διαθέτει βελτιστοποίηση για το περιεχόμενο του καταστήματός σας στις μηχανές αναζήτησης (SEO). Οι τακτικές SEO μπορούν να βοηθήσουν στην υψηλότερη κατάταξη του eshop σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, του Bing και του Yahoo.

Https   Blogs Images.forbes.com Allbusiness Files 2017 08 Customer Retention 1200x861 1, Best Cybernetics

9. Πώς πρέπει να χειριστώ τις επιστροφές προϊόντων;

Κάθε κατάστημα πρέπει να ασχολείται με τα προϊόντα που επιστρέφονται πίσω. Σιγουρευτείτε πως το eshop σας διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία που σας επιτρέπουν να προχωρήσετε σε επιστροφές χρημάτων, να επαναφέρετε το απόθεμά σας και να στέλνετε email στους πελάτες σχετικά με την κατάσταση της επιστροφής των χρημάτων τους.

10. Πώς μπορώ να παρακολουθήσω την επιτυχία του καταστήματός μου;

Τα Google Analytics θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι. Αυτά μπορούν να σας πουν πόσα άτομα επισκέπτονται το κατάστημά σας και πόσο συχνά, που ζουν και πως σας βρήκαν. Μπορούν επίσης να σας δείξουν ποιες ιστοσελίδες οδηγούν την επισκεψιμότητα στο eshop σας και ποια προϊόντα βλέπουν και αγοράζουν οι πελάτες πιο συχνά.


Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε, πριν τη δημιουργία του eshop σας. Ο κόσμος του διαδικτύου είναι φιλόξενος και απλόχερος. Χρειάζεται, όμως, προσεκτικές κινήσεις και σαφήνεια στις απαντήσεις.

Η ενθουσιώδης ομάδα της Best Cybernetics είναι εδώ για να σε βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι. Επικοινώνησε μαζί μας και εμείς θα φροντίσουμε να λύσουμε τα χέρια σου, παρουσιάζοντάς σας την καλύτερη λύση.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.