12 Φεβρουαρίου, 2020 George

10 συμβουλές για επιτυχημένα eLearning μαθήματα

Η δημιουργία περιεχομένου, ώστε αυτό να προσφέρει ουσιαστική γνώση στους εκπαιδευόμενους είναι δύσκολο έργο. Όταν μάλιστα πρόκειται για online εκπαίδευση, καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς συνήθως δεν έχετε εκπαιδευτή / δάσκαλο για να συμπληρώσετε τα κενά γνώσης. Ελλείψει εκπαιδευτή, η ευθύνη, του να κάνετε τους εκπαιδευόμενους να ασχοληθούν και να πάρουν το μέγιστο από αυτό που προσφέρετε, πέφτει πλήρως στο ψηφιακό περιεχόμενό σας. Μόνο ένα καλοφτιαγμένο μάθημα eLearning μπορεί να συντονιστεί με τους εκπαιδευόμενούς σας και να προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ένα καλό πρόγραμμα ψηφιακής εκμάθησης πρέπει να συμβαδίζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων εκπαιδευόμενων. Θα πρέπει να ενσωματωθεί καλά στα πολυάσχολα προγράμματα τους, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της μάθησης. Πώς διασφαλίζετε ότι το eLearning μάθημά σας προσφέρει τα μέγιστα;

Σε αυτό το άρθρο, η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στην δημιουργία eLearning εφαρμογών και περιεχομένου, σας παρουσιάζει 10 συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στη διαδικασία ανάπτυξης του eLearning:

1. Δημιουργήστε προσεκτικά το content

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μεγάλα και κουραστικά μαθήματα, ειδικά όταν μιλάμε για ψηφιακή μορφή. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνετε προσπάθεια ώστε να κρατήσετε τα μαθήματα σύντομα και απλά. Αρχίστε με τον καθορισμό σαφών μαθησιακών στόχων, οι οποίοι δεν αφήνουν καμία ασάφεια ως προς το τι πρόκειται να πάρουν οι εκπαιδευόμενοι από την εκπαίδευση. Αναλύστε προσεκτικά τις εισροές περιεχομένου που έχετε και επιλέξτε μόνο το περιεχόμενο “πρέπει να γνωρίζετε” και κάποιο βασικό περιεχόμενο “καλό για γνώση”. Αυτό θα βοηθήσει τους εκπαιδευόμενούς σας να εστάσουν στο μάθημα και να μην μπερδεύονται από πάρα πολλές πληροφορίες.

2. Βέλτιστος σχεδιασμός των σελίδων

Η σημασία του design για το μάθημα σας είναι μεγάλη. Ένας τακτικός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός θα βοηθήσει τους εκπαιδευόμενούς σας να επικεντρωθούν καλύτερα στο περιεχόμενο σας. Μην γεμίζετε μια σελίδα με πάρα πολλές πληροφορίες και κρατάτε τις επικεφαλίδες εύκολα διακριτές από το κείμενο του σώματος. Μια καθαρή διάταξη είναι εύκολη στα μάτια των εκπαιδευόμενών σας και τα τραβάει προς το μάθημα.

 

Storytelling Cover, Best Cybernetics

 

3. Ενσωματώστε την εικόνα του brand σας

Κάθε εταιρεία είναι μοναδική με τον δικό της τρόπο. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε τα μαθήματα σας να αντικατοπτρίζουν το ίδιο; Βεβαιωθείτε ότι τα eLearning μάθηματά σας μοιάζουν με πνευματική ιδιοκτησία του οργανισμού σας είτε χρωματικά, είτε με τοποθέτηση του λογοτύπου σας, είτε με το ύφος των μαθημάτων. Όλα πρέπει να είναι συγχρονισμένα με την εικόνα της εταιρείας σας. Η ενσωμάτωση της εικόνας της επωνυμίας σας αυξάνει τη σοβαρότητα με την οποία οι εκπαιδευόμενοι σας αντιλαμβάνονται την εκπαίδευση, καθώς μπορούν να δουν ξεκάθαρα την προσπάθεια που έχετε επενδύσει για ανάπτυξη.

4. Εστιάστε στην αναγνωσιμότητα

Η σημασία των γραμματοσειρών σε οποιοδήποτε ψηφιακό περιεχόμενο είναι πρωταρχικής σημασίας. Η σωστή γραμματοσειρά, στη σωστή θέση, κάνει τη διαφορά. Χρησιμοποιήστε βασικές γραμματοσειρές όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε μια ιδέα και όταν η αναγνωσιμότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Ωστόσο, αν θέλετε οι εκπαιδευόμενοι να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε ένα σετ πληροφοριών, μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι εντυπωσιακό. Το ίδιο ισχύει και για τις κεφαλίδες και τους τίτλους. Η αυξημένη αναγνωσιμότητα μεταφράζεται αυτόματα σε μια καλύτερη κατανόηση της γνώσης.

5. Χρησιμοποιήστε πολυμέσα

Το απλό κείμενο είναι ικανό να πιάσει την αρχική προσοχή των εκπαιδευόμενών σας. Προκειμένου το μάθημα να αναδημιουργήσει πλήρως την εμπειρία μάθησης στην τάξη, όμως, πρέπει να έχει ένα καλό συνδυασμό πολυμέσων όπως εικόνες, βίντεο, infographics, κινούμενα σχέδια και κλιπ ήχου. Αυτά εμπλέκουν τους μαθητές καλύτερα σε σχέση με το απλό κείμενο και δημιουργούν μια εντυπωσιακή μαθησιακή εμπειρία. Επίσης, βοηθούν στη διατήρηση μικρής διάρκειας του μαθήματος, καθώς μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.

6. Δημιουργήστε αλληλεπιδράσεις

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που δημιουργείτε εμπλέκει παθητικά τους εκπαιδευόμενούς σας στη διαδικασία εκμάθησης. Οι εκπαιδευόμενοι σας θα μείνουν πίσω από τη γραμμή των ορίων, ως απλοί θεατές. Μπορείτε να το αλλάξετε αυτό, χρησιμοποιώντας διαδραστικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία συμπεριλαμβάνουν τους εκπαιδευόμενους στη μαθησιακή διαδικασία απαιτώντας μια ενεργή απάντηση από αυτούς πριν προχωρήσουν. Αυτά τα στοιχεία, όπως το περιεχόμενο με βάση το παιχνίδι, οι δραστηριότητες drag-and-drop και πολλά άλλα πρέπει να είναι σίγουρα μέρος του μαθήματος σας.

7. Δημιουργήστε μια ιστορία

Η δημιουργία μαθημάτων βασισμένων σε ιστορίες μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια άμεση σύνδεση με τους εκπαιδευόμενους σας. Η συμπερίληψη ενός σεναρίου στο μάθημά σας βοηθά τους μαθητές να συσχετιστούν με το πραγματικό περιβάλλον «εργασίας», στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που παίρνουν από εσάς. Συνιστάται πάντοτε να συμπεριλαμβάνετε μια ενότητα βασισμένη σε ιστορίες που να περιλαμβάνει μια κατάσταση ή πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευόμενοί σας, μαζί με τους ανάλογους χαρακτήρες. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ιστορίες για να δείξετε πώς οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις στην προσωπική ή επαγγελματική τους ζωή.

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι εξειδίκευσης της Best Cybernetics. Μέσω της χρόνιας εμπειρίας μας, έχουμε καταφέρει να μπορούμε να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε σενάρια για κάθε τύπο eLearning μαθήματος, ώστε να μετατρέψουμε την ψηφιακή εκμάθηση σε μια πιο βιωματική διαδικασία.

 

D2e9d0 42eac9842d5e4fc89e0ba25bfafbb5a2 Mv2, Best Cybernetics

 

8. Ενσωμάτωση του mobile

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν αγγίξει κάθε πτυχή της ζωής μας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε responsive σχεδιασμό για να διασφαλίσετε ότι η online εκπαίδευση που παρέχετε λειτουργεί άψογα σε όλες τις συσκευές. Εκτός από αυτό, θα πρέπει επίσης να αναπτύξετε microlearning μονάδες που είναι συντονισμένες για τα μικρότερα μεγέθη της οθόνης των κινητών συσκευών. Αυτές οι ενότητες παρουσιάζουν συνολικά ένα ενιαίο θέμα, καθιστώντας τις εξαιρετικά χρήσιμες για την παροχή υποστήριξης.

9. Δημιουργήστε πεδίο για εξερεύνηση

Η περιέργεια είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν σπουδαία πράγματα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να κρατηθεί ζωντανή ανάμεσα στους εκπαιδευόμενούς σας. Παρέχετε στους εκπαιδευόμενούς σας εξωτερικούς συνδέσμους και πόρους που ανοίγουν το δρόμο για μια βαθύτερη μελέτη του θέματος. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να τους δώσετε περιπτωσιολογικές μελέτες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους. Αυτά μπορεί να μην σχετίζονται άμεσα με την καθημερινή τους εργασία, αλλά θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε εκπαιδευόμενους που πραγματικά επενδύουν στη μάθησή τους.

10. Μην ξεχάσετε τις αξιολογήσεις

Επειδή το αναφέρουμε στο τέλος, δεν σημαίνει ότι του δίνουμε και λιγότερη σημασία. Οι αξιολογήσεις είναι μετρήσεις που σας βοηθούν να δείτε πόσο καλά οι εκπαιδευόμενοί σας ανταποκρίνονται στα μαθήματά σας και πόσο καλά έμαθαν από αυτά. Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα εργαλεία δημιουργίας, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη συμβατική μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων και να προσαρμόσετε πιο καινοτόμους τρόπους μέτρησης της μάθησης. Χρησιμοποιήστε τις click-and-reveal, σενάρια διακλάδωσης, drag and drop και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες τεχνικές για τις αξιολογήσεις σας.

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που μπορούμε να σας δώσουμε ώστε να δημιουργήσετε πιο βιωματικά και ενδιαφέροντα eLearning μαθήματα. Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά είναι δημιουργικό και σίγουρα θα αποδώσει καρπούς. Σε αυτή την προσπάθειά σας, η Best Cybernetics, μπορεί να γίνει ο ιδανικός συνεργάτης σας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μαθήματα με όραμα, στόχους και αποτελέσματα.

 

“We create and promote brands, grow businesses, lead sales and ensure success and effectiveness. Trusts us!”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.