18 Μαρτίου, 2020 George

10 tips για αποδοτικό Digital Marketing

Το Digital Marketing (ψηφιακό μάρκετινγκ) είναι πλέον ζωτικής σημασίας για κάθε μικρή επιχείρηση που ελπίζει να παραμείνει ανταγωνιστική. Αλλά σε ποιά τακτική Digital Marketing θα πρέπει να επικεντρωθεί ένας επιχειρηματίας μιας μικρομεσαίας επιχείρησης;

Ως ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε, αλλά είναι απαραίτητο να ενσωματώσετε το Digital Marketing στην επιχείρησής σας, ώστε να δημιουργήσετε πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα για το brand σας.

Η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στο κομμάτι του Digital Marketing, σας δίνει 10 μικρές συμβουλές για την τακτική που θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε:

1. Ξεκινήστε με την ιστοσελίδα σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μία ενημερωμένη, φιλική προς τα smartphones ιστοσελίδα, η οποία καθιστά εύκολη την πλοήγηση στους χρήστες από όλες τις συσκευές και έχει ένα μοντέρνο και καθαρό σχεδιασμό.

2. Μην ξεχνάτε τα βασικά

Ενσωματώστε παντού τις βασικές πληροφορίες που θέλουν να γνωρίζουν οι πελάτες σας. Διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, ώρες λειτουργίας κ.λπ..

3. Αρχίστε τοπικά

Εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε τοπικούς πελάτες (τουλάχιστον για αρχή), δημιουργήστε καταχωρίσεις σε τοπικούς καταλόγους αναζήτησης, όπως το Google My Business. Είναι δωρεάν και σας βοηθούν να εξασφαλίσετε ότι οι κοντινοί εν δυνάμει πελάτες σας σας βρίσκουν, όταν ψάχνουν online για αυτό που πουλάτε.

Η Best Cybernetics μπορεί να αναλάβει να βρει τους κατάλληλους καταλόγους για την επιχείρησή σας και να την καταχωρίσει, ώστε να εμφανίζεστε πιο συχνά online.

4. Δοκιμάστε, δοκιμάστε και δοκιμάστε ξανά

Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας είναι να μην μένετε ποτέ στάσιμος και να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Προσδιορίστε τις ανάγκες των πελατών σας, δοκιμάστε την υπόθεσή σας σε πληρωμένες διαφημίσεις, αξιολογήστε την απόδοση, επαναλάβετε και δοκιμάστε ξανά.

Ind Blogimages  150630, Best Cybernetics

5. Ακολουθήστε τον κανόνα των τριών

Όταν πρόκειται για Digital (ή οποιοδήποτε άλλο είδος) Marketing, οι τρεις κανόνες που ακολουθούμε στην Best Cybernetics είναι οι εξής: να είστε απλοί, συνεπείς και να απαντάτε πάντα σε κριτικές και μηνύματα χρησιμοποιώντας ένα ύφος που χαρακτηρίζει την επιχείρησή σας.

6. Χρησιμοποιήστε Content Marketing

Αν θέλετε να ενισχύσετε τις Marketing προσπάθειες σας στο διαδίκτυο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε με την δημουργία ενός blog για την επιχείρησή σας. Παίξτε με τις λέξεις-κλειδιά για να βελτιστοποιήσετε το SEO και εκμεταλλευτείτε τους influencers της αγοράς σας, ώστε να συνεισφέρουν με δημοσιεύσεις που θα μοιραστούν με τους ακολούθους τους.

7. Χρησιμοποιήστε σωστά τα Social Media

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν τα Social Media για να «spamάρουν» τους οπαδούς τους με προσφορές και προωθήσεις. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσει αντίστροφα και να απωθήσει τους εν δυνάμει πελάτες σας. Ωστόσο, εάν τοποθετήσετε την «κοινωνική» πτυχή στο Digital Marketing και προσφέρετε πολύτιμο περιεχόμενο στο κοινό-στόχο σας, θα είναι πολύ πιθανότερο να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις λίγες προωθήσεις που αναμειγνύετε εκεί.

“Να είστε αφοσιωμένοι με το ακροατήριό σας, οικοδομώντας την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη του εμπορικού σήματος, αντί να χρησιμοποιείτε τα προφίλ σας για ουσιαστικά διαφημίσεις σε απευθείας σύνδεση”
Best Cybernetics

8. Ενθάρρυνση των online κριτικών

Ζητήστε από τους πελάτες σας να σας αξιολογήσουν στην ιστοσελίδα σας ή σε ιστοσελίδες ελέγχου, όπως το Trip Advisor. Παρακολουθήστε αυτές τις κριτικές και απαντήστε γρήγορα στις αρνητικές. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια βαθμολογία τεσσάρων αστέρων ή παραπάνω για την επιχείρηση σας. Η ανάγνωση ή η σύνταξη κριτικών ή σχολίων θα επηρεάσει τη συμπεριφορά του 67% των καταναλωτών.

9. Συνδεθείτε με τους πελάτες σας μέσω email

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές Digital Marketing. Είτε πρόκειται για καταναλωτές, είτε για επιχειρηματίες και ανεξάρτητα από την ηλικία τους, σχεδόν όλοι ελέγχουν το email τους. Δημιουργήστε ένα μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο (newsletter) και στέλνετε τακτικά μηνύματα Marketing με ειδικές προσφορές, ειδήσεις και εκπτώσεις.

Η εξειδικευμένη ομάδα Digital Marketing της Best Cybernetics μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σωστό πλάνο eMail Marketing για να γίνει πιο αποδοτικό και να οδηγήσει σε πωλήσεις.

Majoremailmarketing, Best Cybernetics

10. Εξερευνήστε τη ψηφιακή διαφήμιση

Οι οργανικές εμφανίσεις στις μηχανές αναζήτησης και οι δημοσιεύσεις στα Social Media θα σας πάνε μέχρι ένα (καλό) σημείο. Για να ξεχωρίσετε, όμως, από όλο τον «θόρυβο» στο διαδίκτυο, ενισχύστε την απήχηση σας μέσω των online διαφημίσεων. Facebook & Instagram Ads, Google AdWords και LinkedIn Messages είναι μόνο μερικές από τις μεθόδους διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιλέγοντας τις σωστές λέξεις-κλειδιά και περιορίζοντας το κοινό-στόχο σας, μπορείτε να προσεγγίσετε υποψήφιους πελάτες που είναι πιο πιθανό να θέλουν αυτό που πουλάτε.

Ακολουθώντας αυτές τις μικές συμβουλες, θα δείτε τις πωλήσεις και τα κέρδη σας να αυξάνονται. Εάν σας ακούγονται περίπλοκα αυτά ή σας δημιουργούνται απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Best Cybernetics. Είμαστε ο ιδανικός συνεργάτης κάθε επιχείρησης.

“We create and promote brands, grow businesses, lead sales and ensure success and effectiveness. Trusts us!”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.