7 Φεβρουαρίου, 2018 admin

Οριστικό τέλος του Flash player και των περιεχομένων που τον υποστηρίζουν.

Μετά από 20 χρόνια η Adobe τερματίζει την χρήση του Flash Player οριστικά..

Συγκεκριμένα το 2020 η Αdobe θα δώσει τέλος στην λειτουργία του, και αυτό σημαίνει ότι διαδικτυακές εφαρμογές, διαδικτυακά παιχνίδια, βίντεο και ταινίες που απαιτούν την εκτέλεσή του θα σταματήσουν να τρέχουν πια. Από την στιγμή που όλες οι δυνατότητες του Flash, όπως για παράδειγμα είναι η αλληλεπίδραση με τον χρήστη και την κίνηση υποστηρίζονται απόλυτα από τα ανοικτά πρότυπα -HTML5, WebGL, WebAssembly, η Adobe ενημέρωσε, ότι θα πάψει να παρέχει υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας για τον Flash στο τέλος του 2020, όπου τότε θα σταματήσει και η διανομή του. Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί περιεχομένου, θα πρέπει στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι και την λήξη της λειτουργίας του Flash Player, να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους στα προαναφερόμενα στάνταρ.

Κοινή γραμμή όσον αφορά την άποψη ότι με τον τερματισμό του Flash Player ο Παγκόσμιος Ιστός θα γίνει ασφαλέστερος, ταχύτερος,αξιοποιώντας λιγότερους πόρους, έχουν οι μεγάλες εταιρίες, όπως η Google, Apple, Facebook. Ειδικά η Apple νιώθει διπλά δικαιωμένη, καθώς καμία συσκευή της δεν υποστήριξε μητρικά τον Flash Player κατ΄επιλογήν του Steve Jobs, παρόλο των αυξημένων αντιδράσεων για την επιλογή του αυτή. Την άποψη ότι το τέλος του Flash Player είναι δεδομένο, ενισχύει και μια έρευνα της Google που επισημαίνει ότι το 2015, το 80% των χρηστών επισκέπτονταν ημερησίως τουλάχιστον έναν ιστότοπο που είχε περιεχόμενο Flash ενώ τώρα το ποσοστό έχει πέσει στο 17%.

Τι θα γίνει όμως με τα παιχνίδια και τις εφαρμογές στο Facebook, όπου τα περισσότερα παιχνίδια είναι γραμμένα σε Flash; Η εταιρία προτείνει τους developers, να ακολουθήσουν αυστηρά το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από τους δημιουργούς των browsers. Για παράδειγμα, από το ερχόμενο καλοκαίρι αν θέλει κάποιος να παίξει ένα flash παιχνίδι στο Facebook θα ερωτάται πρώτα (Click to Play). H Facebook πάντως, παραπέμπει τους χρήστες στην υποστήριξη Web video από την HTML5 ή στο δικό της Gameroom (PC desktop gaming app).

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.