13 Φεβρουαρίου, 2018 admin

Ο Chrome στην προσπάθεια για ασφαλέστερο διαδίκτυο!

Από τις αρχές Ιουλίου ο διάσημος περιηγητής εντείνει τις ενέργειες του για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2005, έχει φέρει ήδη σημαντικές αλλαγές στην περιήγησή μας από τον browser, κάτι που δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς από τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού ο περιηγητής αναμένεται να μας εμφανίζει τις http ιστοσελίδες ως “μη ασφαλείς”. Την νέα αυτή δυνατότητα θα την δούμε μαζί με τον Chrome 68, την αναβαθμισμένη έκδοση του περιηγητή. Με την ανακοίνωση αυτή, η εταιρία εξέδωσε και κάποια στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των ιστοσελίδων που άλλαξαν από http σε https, χαρακτηρίζοντας την πρόοδο στο κομμάτι αυτό κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς ως εκπληκτική.

Ενδεικτικά το 68% των ιστοσελίδων του Chrome, που τρέχουν από περιβάλλον Windows και Android, κατέχουν το πιστοποιητικό ασφαλείας https ενώ ο αριθμός μεγαλώνει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες αν βάλουμε στο παιχνίδι και το περιβάλλον Chrome OS ή mac OS. Όπως αναφέρεται τα 81 από τα 100 κορυφαία sites παγκοσμίως, έχουν προχωρήσει στην έκδοση του παραπάνω πιστοποιητικού κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τα υπόλοιπα 19 μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όμως ο διάσημος περιηγητής δεν θα αφήσει τους προγραμματιστές έξω από το παιχνίδι, καθώς δημιούργησε μία σειρά από εργαλεία όπως είναι το Lighthouse, το οποίο διαβάζει τις σελίδες ενός site και ενημερώνει τον προγραμματιστή για το ποιες σελίδες μπορούν να αναβαθμιστούν σε https άμεσα. Όλες αυτές οι αλλαγές, γίνονται προκειμένου να αναδειχθούν όλες οι μη ασφαλείς ιστοσελίδες, με την Google να αναφέρει, ότι η έκδοση του πιστοποιητικού https γίνεται πολύ απλά και εύκολα για όσους έχουν στην κατοχή τους μια ιστοσελίδα, αρκεί να ακολουθήσουν τους διαθέσιμους οδηγούς που είναι ανεβασμένοι στην ιστοσελίδα του περιηγητή.

, , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.