14 Φεβρουαρίου, 2018 admin

Spotify / Netflix: Tα streaming platforms αντεπιτίθενται

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει τι θα βλέπαμε μπροστά μας τεχνολογικά το 2018..

Πολύ σύντομα οι περισσότερες από τις προβλέψεις έχουν ήδη πέσει μέσα καθώς ολοένα λανσάρονται νέα τεχνολογικά προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας όπως τα Alexa – enabled γυαλιά της Vuzix, τον Mark Zuckenberg να εντείνει τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στο Facebook, καθώς και την Google μέσα από τους περιηγητές της να αποκαλύπτουν πλέον στο χρήστη ποιες ιστοσελίδες είναι μη ασφαλής με σκοπό να κάνει ασφαλέστερη την πλοήγησή μας.

Άλλη μία τεχνολογική τάση που ήδη εξαπλώνεται ραγδαία είναι αυτή των streaming platforms, όπου το Spotify και το Netflix έχουν μπει στη ζωές των χρηστών πολύ δυναμικά καθώς το 50% των χρηστών του διαδικτύου έχουν λογαριασμό σε μια απο αυτές τις πλατφόρμες. Συγκεκριμένα το Spotify (πλατφόρμα αναπαραγωγής μουσικής ) διαθέτει 140 εκατομμύρια χρήστες κάνοντας τζίρο το τελευταίο τρίμηνο κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο! Τα έσοδα της πλατφόρμας έχουν παρουσιάσει αύξηση 40% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο το οποίο θεωρούνταν από τις καλύτερες περιόδους της επιτυχημένης πλατφόρμας.

Την μεγαλύτερη όμως ανάπτυξη την βλέπουμε στη πλατφόρμα Netflix ( υπηρεσία αναπαραγωγής ταινιών, σειρών) καθώς έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, αφού τον Ιανουάριο του 2018 αριθμούσε 117,6 εκατομμύρια χρήστες εκτοξεύοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους μετόχους της. Η εξέλιξη του Netflix τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή καθώς από μία εταιρία διανομής βιντεοκασετών και dvd μέσω ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε σε έναν υπερκολοσσό παραγωγής ταινιών και σειρών που διανέμονται online στο 55% αμερικανικών νοικουριών, σε όλο τον κόσμο όπως φυσικά και στην Ελλάδα! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, το τελευταίο τρίμηνο του 2017 τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη της αποκτώντας 2.000.000 παραπάνω συνδρομητές από τις αρχικές τους εκτιμήσεις!

Η νέα τεχνολογική τάση των streaming platforms δείχνει να έχει εδραιωθεί για τα καλά στις ζωές μας αλλάζοντας το τοπίο της διασκέδασης όπως το είχαμε συνηθίσει σκοτώνοντας έτσι το παραδοσιακό μοντέλο τηλεόρασης και ραδιοφώνου!

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.