15 Φεβρουαρίου, 2018 admin

Πόσο κόστιζει μια επαγγελματική ιστοσελίδα?

Είσαι επιχειρηματίας και αποφάσισες επιτέλους να εναρμονιστείς με τις νέες τεχνολογίες. Το πρώτο πράγμα που κάνεις λοιπόν είναι να δημιουργήσεις την ιστοσελίδα της επιχείρησης σου.. Μπαίνεις στο διαδίκτυο να δείς πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας, και βλέπεις ένα τεράστιο φάσμα τιμών. Από δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας (που μόνο δωρεάν δεν είναι) έως 5.000€!

Τι είναι σωστό να επιλέξεις; Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τα πράγματα στο κεφάλι σου..

Πρώτα από όλα ας δούμε τα αρχικά κόστη που έχει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Ένα ετήσιο κόστος είναι το όνομα της ιστοσελίδας  (domain name) το οποίο θα πρέπει να είναι εύκολο και μικρό, καθώς και η φιλοξενία της σε έναν server προκειμένου να είναι πάντα online. Αυτά τα δύο κόστη είναι το Α και το Ω, προκειμένου να μπορεί η ιστοσελίδα να είναι πάντα προσβάσιμη και να την θυμάται κάποιος εύκολα.

Ένα εφάπαξ κόστος αποτελεί ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας. Εδώ γενικά επικρατεί η σύγχυση που αφορά και το επίπεδο των τιμών, καθώς  η κάθε εταιρία προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες. Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο, πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά κατασκευαστικά standards που υπάρχουν διεθνώς, κάτι που λίγες εταιρίες τα γνωρίζουν. Αυτό σημαίνει, ότι στο εφάπαξ κόστος της κατασκευής ιστοσελίδας, πρέπει να ελέγξουμε αν μας παρέχονται στο συνολικό κόστος όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες. Ποιες είναι αυτές;

Βασική υπηρεσία, είναι το δημιουργικό κομμάτι της ιστοσελίδας να μην είναι copy – paste από κάποιο template, αλλά να έχει επανασχεδιαστεί προκειμένου να μην αποτελεί αντιγραφή κάποιας άλλης ιστοσελίδας. Δεύτερο βασικό στοιχείο, είναι ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα, πρέπει να είναι προσβάσιμη προς όλους με όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά μέσα! Η σελίδα θα πρέπει να παίζει σωστά, είτε σε laptop είτε σε tablet είτε σε κινητά! Κάτι που έρχεται σε συνάρτηση με τον ποιοτικό έλεγχο, ώστε να εξακριβωθεί η ορθή της λειτουργία σε όλες τις συσκευές.

Επίσης η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι πολύγλωσση, να παρέχεται η δημιουργία social media και η διασύνδεση τους με την ιστοσελίδα, τα οποία εικαστικά θα πρέπει να σχεδιαστούν, ώστε να έχουν κοινές δημιουργικές γραμμές. Απαραίτητο στοιχείο για την προώθηση και την ενημέρωση μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι η δημιουργία BLOG, όπου αποτελεί μονοπάτι καθημερινής επικοινωνίας με τους επισκέπτες της.

Σε πιο τεχνικό κομμάτι, βασικές υπηρεσίες είναι η φιλοξενία της ιστοσελίδας σε CDN Server με υποστήριξη και πολλαπλά σημεία ελέγχου ορθής λειτουργίας της ιστοσελίδας για να είναι πάντα online. Για την ασφάλεια και ορθή λειτουργία της πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικές αναβαθμίσεις συστήματος και back up της ιστοσελίδας, όπως επίσης θα πρέπει να είναι μεταφέρσιμη και με αποκλειστική ιδιοκτησία !

Σαν τελευταία υπηρεσία αφήσαμε και την πλέον σημαντική! Θα πρέπει να παρέχεται σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) ανοικτό και φιλικό προς τον χρήστη, προκειμένου να μπορεί να ενημερώνει και να επεκτείνει την ιστοσελίδα του όποτε θέλει. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να γίνεται εκπαίδευση που αφορά την διαχείριση της, των social media καθώς και των στατιστικών της από τον developer προς τον ιδιοκτήτη.

Αν όλες οι παραπάνω υπηρεσίες υλοποιούνται από την ιστοσελίδα σας τότε το κόστος κατασκευής της θα κυμανθεί από 800€ έως 2.400€ ανάλογα με το τι περιλαμβάνει και ποιες επιπλέον υπηρεσίες μας παρέχονται (π.χ ετήσιο πλάνο διαφημίσεων). Πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή  στην επιλογή του κατασκευαστή καθώς θα πρέπει να κατέχει τουλάχιστον 3-4 χρόνια προϋπηρεσία και να κατέχει γνώση και εξειδίκευση στον τομέα κατασκευής ιστοσελίδων κάτι που στην Best Cybernetics θα βρείτε σε πληθώρα!

, , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.