20 Φεβρουαρίου, 2018 admin

Ξεκίνησε επίσημα το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων ο Google Chrome.

Ξεκινάει η προσπάθεια που κάνει ο Chrome να μπλοκάρει τις διαφημίσεις που είναι ενοχλητικές προς τον χρήστη.

Σε προηγούμενο άρθρο , είχαμε αναφέρει την πρόθεση του Google Chrome να παρακινήσει τους χρήστες του να σταματήσουν την χρησιμοποίηση  ξεχωριστού adblocker προκειμένου να φιλτράρoυν τις ενοχλητικές διαφημίσεις, μέσω της νέας λειτουργίας του αναβαθμισμένου περιηγητή που θα μπλοκάρει αυτόματα τις διαφημίσεις, προκειμένου να ομαλοποιήσει την περιήγηση τους.

Από τις 15 Φεβρουαρίου λοιπόν, o διάσημος περιηγητής ξεκίνησε να απορρίπτει διαφημίσεις pop-up , διαφημίσεις που περιλαμβάνουν αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο καθώς και διαφημίσεις που έχουν έντονο χρωματικό background που ενοχλούν τον χρήστη στην περιηγησή του. Από την ημερομηνία έναρξης της συγκεκριμένης ενέργειας οι διαφημιστές, οι δημιουργοί διαφημίσεων όπως και οι ιστοσελίδες που τις φιλοξενούν, οφείλουν να συμμορφώνονται στα πρότυπα που έχει ορίσει ο περιηγητής , διαφορετικά θα μπλοκάρονται αυτόματα και δεν θα επιτρέπεται η ανάδειξη του περιεχομένου τους. Μέχρι στιγμής οι ιστοσελίδες που φιλοξενούν τέτοιου είδους περιεχόμενο , θα πρέπει μέσα στις επόμενες 30 ημέρες να το αναδιαμορφώσουν προκειμένου να συνεχίσουν να προβάλλονται.

Πολλές είναι οι φωνές που συμμερίζονται την άποψη, ότι ο Chrome χρησιμοποιεί την πρόφαση του “καθαρισμού του διαδικτύου” προκειμένου να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την διαφημιστική πίτα, καθώς μαζί με το Facebook μονοπωλούν την διαφημιστική αγορά. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, ότι από το συγκεκριμένο “εμπάργκο” εξαιρούνται οι διαφημίσεις που τρέχουν πριν από τα βίντεο και ανάμεσα σε αυτά στο YouTube (το οποίο ανήκει στην ίδια), τα οποία στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος των διαφημιστικών εσόδων της και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα είδη διαφήμισης. Επομένως το επιλεκτικό μπλοκάρισμα των διαφημίσεων είναι που ενοχλεί τους αναλυτές, και επιμένουν ότι οι χρήστες πρέπει να τρέχουν έναν ξεχωριστό adblocker προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιήγησης τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσοστό προτίμησης του Google Chrome έφτασε στο 77,2% σύμφωνα με την έρευνα browser trend analysis από την w3schools και απομένει να δούμε, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πράξης αυτής και κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι χρήστες του Google Chrome στο καλεσμά του.

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.