16 Μαρτίου, 2018 bestcybernetics

Τα Τρίκαλα τρέχουν με ταχύτητα 5G !

Από σήμερα τα Τρίκαλα μεταμορφώνονται σε μια πρότυπη 5G πόλη..

Υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο της πόλης των Τρικάλων η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Τρικκαίων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ. Με την υπογραφή της συμφωνίας τα Τρίκαλα γίνονται η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά ταχύτητες 5G . Παράλληλα ο δήμος ετοιμάζεται να τρέξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωργίας ακριβείας (Smartfarming) που αφορούν τα φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα κάτι που με την 5G τεχνολογία αναμένεται να βοηθηθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο.

Η συμφωνία ουσιαστικά προβλέπει την εκπόνηση μελέτης και την εφαρμογή του έργου δωρεάν εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G. Οι “Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης” όπως αναφέρονται στην συμφωνία αφορούν τις υπηρεσίες που θα διατεθούν στο ευρύ κοινό όπως η ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο έξυπνος φωτισμός, η έξυπνη στάθμευση, η συλλογή και ανάλυση δεδομένων της ζωής των Τρικάλων καθώς και λύσεις που θα δοθούν στις επιχειρήσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Οι εργασίες αναμένονται να διαρκέσουν 4 μήνες μετά από την υπογραφή της συμφωνίας και όπως ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε: “Αν το ίντερνετ των πραγμάτων (ΙοΤ) είναι τα οχήματα για το μέλλον, η τεχνολογία 5G είναι οι λεωφόροι από τις οποίες θα περάσουν αυτά τα οχήματα”.

, , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.