10 Απριλίου, 2018 bestcybernetics

YouTube και Google απέναντι σε κατηγορίες για "φακέλωμα" παιδιών!

Μπλεξίματα για την Google και το Youtube..

Νέους μπελάδες φαίνεται να έχουν η Google και το ΥοuTube καθώς αμερικανικές οργανώσεις το καταγγέλλουν συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και τα χρησιμοποιούν για να τους παρουσιάζουν στοχευμένες διαφημίσεις. Συγκεκριμένα 23 οργανώσεις προάσπισης των ψηφιακών δικαιωμάτων προσέφυγαν στην αμερικανική αρχή εμπορίου ζητώντας να διερευνήσει σε βάθος τις πρακτικές αυτές.
Σύμφωνα λοιπόν με τις οργανώσεις αυτές το ΥοuTube αποτελεί το εργαλείο της Google για συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων κυρίως για την περιοχή που βρίσκονται, τη συσκευή που χρησιμοποιούν, ακόμη και αριθμούς κινητών τηλεφώνων και εφαρμόζουν την στρατηγική στοχευμένης διαφήμισης παρόλο που σύμφωνα με τον νόμο 1998 “απαγορεύεται σε έναν ιστότοπο που προορίζεται για παιδιά ή που γνωρίζει ότι τον χρησιμοποιούν παιδιά να συγκεντρώνει και να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων”.
Όπως δήλωσε ο Τζός Γκόλιν “Εδώ και χρόνια η Google δεν προστατεύει όπως οφείλει τα παιδιά και τις οικογένειες ισχυριζόμενη ψευδώς ότι το YouTube, ένας ιστότοπος που είναι γεμάτος με κινούμενα σχέδια, παιδικά τραγούδια και διαφημίσεις παιχνιδιών,  δεν προορίζεται για παιδιά κάτω των 13 ετών και μέσω των στοχευμένων διαφημίσεων για αυτά συγκεντρώνει γιγαντιαία κέρδη. Οφείλει όμως να σέβεται την αμερικανική νομοθεσία για την προστασία της προσωπικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο“.
Η Google αναφέρει πως δεν της έχει γίνει γνωστή καμία τέτοια προσφυγή και υπογράμμισε ότι “η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών αποτελεί προτεραιότητα και επειδή το Youtube δεν αποτελεί ιστοχώρος για τα παιδιά έχουμε επενδύσει αρκετά στην δημιουργία της εφαρμογής Youtube kids ειδικά για αυτά

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.