12 Απριλίου, 2018 bestcybernetics

Τέλος των password !

Πολύ σύντομα θα δοθεί τέλος στο κλασσικό “log in”…

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εισόδου σε όλες τις ηλεκτρονικές μας συσκευές έφερε στο φώς το World Wide Web Consortium. Συγκεκριμένα όλοι οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google η Microsoft καθώς και η Mozilla συμφώνησαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς χρήστη με βιομετρικά στοιχεία. Πολύ σύντομα λοιπόν όλες οι επιχειρήσεις θα επιτρέπουν στους χρήστες να εισέρχονται στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους και τις συσκευές τους με την χρήση των βιομετρικών τους στοιχείων όπως η αναγνώριση φωνής, δαχτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου.

Ουσιαστικά συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης διαπιστευτηρίων το οποίο θα έχει πρόσβαση στους βιομετρικούς αισθητήρες της συσκευής, ενώ ακόμη θα υποστηρίζει και πρωτόκολλο που θα κάνει εφικτό να χρησιμοποιείς τους βιομετρικούς αισθητήρες μιας εξωτερικής συσκευής (π.χ. smartphone ή tablet) για να πιστοποιήσεις τον λογαριασμό σου σε περίπτωση που για παράδειγμα ο υπολογιστής σου δεν διαθέτει κάμερα υπερύθρων ή αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις πρώτες εταιρίες που είχαν χρησιμοποιήσει το δακτυλικό αποτύπωμα ως μέσο ξεκλειδώματος συσκευής ήταν η Apple με το χαρακτηριστικό αυτό να έρχεται για πρώτη φορά στο μοντέλο iPhone 5s. Στην συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες κινητές συσκευές ανοικτού λογισμικού ενώ πρώτη που έφερε την αναγνώριση προσώπου ήταν η Microsoft στα Windows 8. Τώρα πια το παραπάνω χαρακτηριστικό το βρίσκουμε στο νέο μοντέλο της Apple iPhone X ενώ σύντομα θα το δούμε σε πληθώρα και σε άλλες συσκευές.

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.