3 Οκτωβρίου, 2018 bestcybernetics

Το «έξυπνο» σύστημα για να βλέπετε τι γίνεται στο σπίτι – ή την επιχείρηση σας

Η προστασία του σπιτιού ή της επιχείρησής – είναι ψηλά στις προτεραιότητες όλων των ανθρώπων. Kάθε φορά που δεχόμαστε ένα μήνυμα στο κινητό από το σύστημα συναγερμού μας ότι έχει υπάρξει παραβίαση, είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουμε με αγωνία να ελέγξουμε τι έχει συμβεί.

Πολλές φορές, ο συναγερμός έχει χτυπήσει χωρίς να έχει υπάρξει παραβίαση, με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος ή να χρειαστεί να διακόψουμε μία σημαντική εργασία. Όπως, επίσης, είναι πολλές οι φορές που ενώ έχουμε φθάσει στο γραφείο, δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν έχουμε ενεργοποιήσει το συναγερμό στο σπίτι, με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε, προκειμένου να το ελέγξουμε.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ο συναγερμός έχει ενεργοποιηθεί, αλλά πότε δεν είσαι σίγουρος και με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις και οι διαρρήξεις, ουδείς προτίθεται να πάρει το ρίσκο…

Από την άλλη πλευρά, σε μία εποχή που κάνουμε λόγο για διασύνδεση όλων των συσκευών και για το Internet of Things, δεν θα ήταν πιο απλό να μπορείς να έχεις επίβλεψη όλων των συστημάτων ασφαλείας σου εξ αποστάσεως; Ακόμη και από το smartphone σου, από το οποίο, μάλιστα, να μπορείς να ενεργοποιείς ή να αφοπλίζεις τον συναγερμό σου; Η πραγματικότητα είναι πως τέτοιου είδους «έξυπνες» λύσεις έχουν αρχίσει πλέον να κάνουν την εμφάνισή τους, προσφέροντας πολλές δυνατότητες στους καταναλωτές, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Από τις εταιρείες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Internet of Things και να προσφέρουν μία πιο «έξυπνη» λύση στους πελάτες της είναι η Bosch, η οποία διαθέτει και στην ελληνική αγορά τους πίνακες συναγερμού B&G series. Οι συγκεκριμένοι πίνακες είναι ένας συνδυασμός εφαρμογών συναγερμού εισβολής και πυρκαγιάς που προσφέρουν τη δυνατότητα διασύνδεσης με τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, καθώς και με ΙΡ κάμερες video για την παρακολούθηση χώρων.

[envira-gallery id="2701"]

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ απλά ότι ταυτόχρονα με τη λήψη των συναγερμών παραβίασης μιας εγκατάστασης, μπορείτε να έχετε και εικόνα βίντεο από το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και τον έλεγχο και όλων των υπολοίπων συστημάτων ασφαλείας της εγκατάστασης. Έτσι, μπορείτε να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει στο χώρο σας.

Ο πλήρης έλεγχος όλων των συστημάτων είναι εύκολος χάρη στη χρήση λογισμικού διαχείρισης βίντεο (Bosch Video Management Software), το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να χειριστείτε έως 2.000 κάμερες από έναν server, αλλά και  έως 200.000 κάμερες αν έχετε πολλαπλούς server. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους πίνακες συναγερμού B&G Series, μπορείτε να ελέγχετε έως 32 πόρτες ελέγχου πρόσβασης και 599 σημεία προστασίας, ενώ είναι συμβατοί και με τα υφιστάμενα περιφερειακά, επιτρέποντάς σας να αναβαθμίσετε το υπάρχον σύστημα συναγερμού, στο σπίτι ή την επιχείρηση, με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Βέβαια, πλέον, το ζητούμενο είναι να μπορείς να έχεις πρόσβαση στο σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σου ή της οποιασδήποτε εγκατάστασης από παντού. Στην περίπτωση των λύσεων της Bosch, το μόνο που απαιτείται είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής «Remote Security Control app» που είναι διαθέσιμη για συσκευές  iOS και Android. Μέσα από την εφαρμογή, μπορείτε να οπλίσετε και αφοπλίσετε το συναγερμό, να ανοίξετε τη γκαραζόπορτα και το φωτισμό του κήπου και γενικότερα να δείτε τι συμβαίνει στα σημεία ελέγχου μέσω smartphone ή tablet. Μπορείτε να δείτε ακόμα και ζωντανό βίντεο ή στατικές εικόνες από τις κάμερες IP της Bosch που συνδέονται με τον πίνακα.

[envira-gallery id="2704"]

Συνολικά, η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας B&G series προσφέρει καταρχήν τη δυνατότητα διαχείρισης και παρακολούθησης των συστημάτων εισβολής και video από ένα μόνο περιβάλλον χρήστη. Προσφέρει, ακόμη, τη δυνατότητα να υπάρχει καταγραφή όλων των συμβάντων εισβολής και των συναγερμών στη λίστα συναγερμών του VMS. Ακόμη, καταγράφονται όλες οι ενέργειες και επιπλέον οι περιοχές, οι πόρτες, οι έξοδοι, και τα υπόλοιπα σημεία ανίχνευσης εισβολής μπορούν να εμφανίζονται με γραφική απεικόνιση χάρτη με την ακριβή τους θέση και κατάσταση.

Το πιο σημαντικό, όμως, για πολλούς καταναλωτές και υπεύθυνους ασφαλείας επιχειρήσεων είναι ότι αποφεύγονται οι ψευδείς συναγερμοί. Πολύ απλά, επειδή πλέον υπάρχει το video για άμεση επισκόπηση του συμβάντος.

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.