23 Οκτωβρίου, 2018 admin

Η απόφαση που αλλάζει τα πάντα στην ασφάλεια του διαδικτύου

Apple, Microsoft, Mozilla και Google, όλοι τους λένε “αντίο” στο παλιό πρωτόκολλο ασφαλείας.

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας TLS 1.0 και 1.1 αναμένεται να “πεθάνουν” σε Safari, Edge, Internet Explorer, Firefox και Chrome το 2020.

Οι Apple, Microsoft, Mozilla και Google συνεργάζονται για να “καθαρίσουν” το διαδίκτυο από τα παλαιά πρωτόκολλα και να προχωρήσουν μαζί στο TLS 1.2 και εν συνεχεία στο TLS 1,3. Στην πραγματικότητα πάντως, το 94% των site έχουν προσαρμοστεί στο νέο πρωτόκολλο ασφαλείας και το επόμενο 18μηνο ορίζεται σαν περίοδος προσαρμογής και για τα υπόλοιπα.

Και οι τέσσερις εταιρείες δηλώνουν πως η τεχνική υποστήριξη για τα TLS 1.0 και 1.1 θα σταματήσει στις αρχές του 2020, δύο δεκαετίες μετά την εμφάνιση του TLS 1.0.

Τα SSL / TLS είναι πρωτόκολλα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για την παροχή ταυτοποίησης, εμπιστευτικότητας και ακεραιότητας δεδομένων μεταξύ επικοινωνούντων συστημάτων.

Το SSL αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αποτέλεσε πρόδρομο για το ασφαλέστερο TLS. Ωστόσο, από τότε έχουν εντοπιστεί αρκετές ευπάθειες τόσο στο SSL όσο και στις πρώιμες εκδόσεις του TLS, έτσι ώστε να μην θεωρούνται πλέον αποτελεσματικοί αντισταθμιστικοί έλεγχοι ασφάλειας. Έτσι, το TLS 1.2 έρχεται να καλύψει τα κενά ασφαλείας.

[envira-gallery id="2650"]

Εφόσον διαπιστώσετε ότι ο συνδυασμός Λειτουργικού Συστήματος και Περιηγητή σας δεν υποστηρίζουν την αλλαγή, θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση ενός από τους δωρεάν περιηγητές Google Chrome ή Mozilla Firefox. Για τον σκοπό αυτό επισκεφθείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες και ακολουθείστε τις οδηγίες που σας παρέχουν.

Για τον Google Chrome: https://www.google.com/chrome/browser/desktop/

Για τον Mozilla Firefox: https://www.mozilla.org/el/firefox/new/

, , , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.