24 Οκτωβρίου, 2018 bestcybernetics

Ο δημιουργός του Linux, o Linus Torvalds, επιστρέφει με νέο κώδικα συμπεριφοράς.

Ο Linus Torvalds ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ομάδα στην ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Linux, μετά από ένα αναγκαίο διάλειμμα για να ηρεμήσει και επαναπροσδιορίσει την συμπεριφορά του απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους της κοινότητας που προφανώς δεν τους φερόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Torvalds έκανε ένα απαραίτητο διάλειμμα τον περασμένο μήνα για να σκεφτεί πώς θα μπορούσε να αλλάξει την επιθετική του στάση απέναντι στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του Linux, αφού παραπονέθηκαν για την ακραία συμπεριφορά του.

Ο Torvalds είχε δηλώσει τότε όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο διάστημα: «Επιβάλλεται να αλλάξω την απαράδεκτη συμπεριφορά μου και ταυτόχρονα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνα τα άτομα που τους φέρθηκα άδικα, οπότε η αποχή μου από την κοινότητα θα με βοηθήσει να ηρεμήσω και να επιστρέψω δυναμικά σεβόμενος τους συναδέλφους μου».

Εν τω μεταξύ, όσο καιρό έλειπε ο δημιουργός του Linux από την ηγεσία στην ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος, τα ηνία ανέλαβε ο Greg Kroah-Hartman για να μεριμνήσει πώς θα συνεχιστεί η εξέλιξη της πλατφόρμας ανοικτού κώδικα. Ωστόσο μετά το άκουσμα της παρούσας ειδήσεις ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα ευτυχής που θα παραδώσει τα κλειδιά στο βασίλειο του Linux πάλι πίσω στον Torvalds.

Το Ίδρυμα Linux μέσα από τις τελευταίες αναταραχές και τους σκληρούς διαξιφισμούς ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ανάπτυξης, εκμεταλλεύτηκε την παρούσα ευκαιρία για να ενημερώσει τον κώδικα δεοντολογίας και συγκεκριμένα να ζητήσει από τα μέλη της κοινότητας να προβαίνουν σε εποικοδομητική κριτική, και όχι σε άκαρπες επιθέσεις πού καταλήγουν σε φασαρίες, φια το οποίο είχε κατηγορηθεί προηγουμένως ο Torvalds.

Επίσης, άλλες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα περιλαμβάνουν το να σέβονται όλα τα μέλη τις «διαφορετικές απόψεις των υπολοίπων ανθρώπων», να σταματήσουν οι σεξιστικές επιθέσεις και η αναίτια παρενόχληση όσων δεν συμφωνούν μαζί τους.

Να επισημάνουμε δε, πως ορισμένα από τα άτομα που δέχτηκαν επιθέσεις ακραίας συμπεριφοράς από τον δημιουργό του Linux, τόνισαν το γεγονός πως δεν δικαιολογείται ετούτη η στάση, επειδή αυτό το άτομο είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος και όχι κανένα παιδάκι, και κατά συνέπεια, με το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι δίοτι τυγχάνει να είναι μία σπουδαία προσωπικότητα θα ήταν σαν να κωφεύουμε απέναντι στην πραγματικότητα.

[envira-gallery id="2644"]

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.