4 Δεκεμβρίου, 2018 admin

Τεχνητή νοημοσύνη μειώνει τον αριθμό των τροχαίων στο Las Vegas

Όπως αναφέρει η υπηρεσία της τροχαίας της Nevada, ένα νέο σύστημα που στηρίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη έχει βοηθήσει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Interstate 15, κατά 17%.

Η Ισραηλινή startup που ανέπτυξε το νέο αυτό σύστημα και συνεργάζεται με τις αρχές της Nevada ονομάζεται “Waycare”, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεωρείται πιλοτικό. Ο στόχος είναι η ευρύτερη εφαρμογή του σε όλη την κοιλάδα, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους πολυσύχναστους δρόμους της πολιτείας.

Το σύστημα της Waycare χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες, και δεδομένα για την κίνηση των οχημάτων ανά πάσα στιγμή, και με βάση αυτά αναπτύσσει μοντέλα πρόβλεψης της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί στην Tampa, Florida, και στο Tel Aviv, με θετικά αποτελέσματα. Η τροχαία της Nevada αναφέρει πως η σχετική μείωση στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο ήρθε χωρίς επιπρόσθετες ενέργειες ή άλλα μέτρα, αλλά μόνο με την χρήση του AI της Waycare.

To σύστημα λοιπόν συλλέγει πληροφορίες από διάφορες πηγές, ακόμη και από τα ίδια τα αυτοκίνητα, σε ζωντανό χρόνο, και ως εκ τούτου μπορεί να υπολογίσει το επίπεδο ρίσκου και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. Μόλις το σύστημα της Waycare αναγνωρίσει κάποιο πιθανό ρίσκο (έως και 12 λεπτά νωρίτερα), ειδοποιεί τις αρχές να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, ενώ προσαρμόζει και τα μηνύματα των ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφοριών που βρίσκονται πάνω από τον δρόμο. Οι προτάσεις του συστήματος περιλαμβάνουν τοποθέτηση κατευθυντήριων εμποδίων σε συγκεκριμένα σημεία, και τοποθέτηση προειδοποιητικών συστημάτων υψηλής ορατότητας. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας του 91% των οδηγών που πέρασαν από τον interstate 15 κατά την διάρκεια του προγράμματος, φτάνοντας σε επίπεδα κάτω των 80 χμ/ώρα.

[envira-gallery id="2589"]

Όπως δήλωσε ο Noam Maital, συνιδρυτής και CEO της Waycare, “Τα αποτελέσματα αυτού του πιλοτικού προγράμματος δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα συστήματα AI και deep learning μπορούν να έχουν δραματικά θετική επίδραση στην αύξηση των επιπέδων ασφάλειας των μετακινήσεων, όταν συνδυαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Πηγή: Phys.org

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.