17 Δεκεμβρίου, 2018 admin

Προώθηση Ιστοσελίδων: 5 SEO πρακτικές ενίσχυσης online παρουσίας

Η Προώθηση Ιστοσελίδων για κάθε εταιρεία είναι πολύ σημαντική. Το SEO είναι το σπουδαιότερο εργαλείο που έχετε για την προώθηση της ιστοσελίδας σας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Για να έχει η εταιρεία σας σημαντικά αποτελέσματα από το Search Engine Optimization, απαιτείται μακροχρόνια και σταθερή επένδυση, αλλά το ROI, σε σχέση με όλες τις πιθανές πληρωμένες μορφές προβολής, για την εταιρεία σας είναι μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή προώθησης.

Αφού απαντήσαμε στo ερώτημα «Γιατί είναι σημαντική η online παρουσία μιας εταιρείας μέσω του website της;» σε προηγούμενο άρθρο μας, ήρθε η ώρα να μάθουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την ενισχύσουμε.

Σε αυτό το σημείο, ας ξεκαθαρίσουμε ότι όσο σημαντικό είναι το Web Design για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας, άλλο τόσο είναι και το Search Engine Optimization (SEO) ή αλλιώς «η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός site». Χωρίς αποτελεσματικό SEO, ακόμα και το πιο όμορφο και λειτουργικό web site, κινδυνεύει να μην βρεθεί ποτέ σε υψηλές θέσεις για συγκεκριμένες – σχετικές με το περιεχόμενό του- αναζητήσεις στα search engines. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τις μηχανές αναζήτησης, περιορίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις επιδόσεις του.

Είναι γεγονός, ότι με το πέρασμα των χρόνων η διαδικασία της βελτιστοποίησης του SEO ενός website έχει γίνει ακόμα πιο πολύπλοκη και απαιτητική, αφού προϋποθέτει ολοένα και περισσότερες γνώσεις και ικανότητες αλλά και πληθώρα πόρων και εργαλείων.

Εμείς, σας παρουσιάζουμε τις 5 πιο σημαντικές πρακτικές SEO που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε αισθητή την online παρουσία σας, στο ξεκίνημά σας!

«Χτίσιμο» Inbound Links (Backlinks)

H νούμερο ένα πρακτική off-page optimization (βελτιστοποίηση που πραγματοποιείται εκτός του περιεχομένου της σελίδας σας) είναι το «χτίσιμο» των inbound links (ή backlinks). Η συλλογή backlinks από αξιόπιστα web sites προς το δικό σας υποδεικνύει στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, ότι το website σας είναι σημαντικό.

Αυτό θα δώσει στο site σας ένα σημαντικό προβάδισμα στην διαδικασία αξιολόγησης της Google, κατατάσσοντάς το υψηλότερα στα αποτελέσματα συγκεκριμένων αναζητήσεων.
Επιλογή και Τοποθέτηση των Κατάλληλων Keywords – «Λέξεις-Κλειδιά»

Τα «keywords» ή αλλιώς «λέξεις-κλειδιά» αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του On-page Optimization ενός web site. Η επιλογή των σωστών keywords αλλά και η καταγραφή και τοποθέτηση αυτών με τον κατάλληλο τρόπο, σε κάθε σελίδα, είναι το «κλειδί» για την καλύτερη προώθηση ιστοσελίδων.

Επιλογή Κατάλληλων Title Tags  & άλλων Meta Tags

«Meta tags» ονομάζονται οι γραμμές κώδικα που βρίσκονται πίσω από κάθε σελίδα του web site  σας και περιγράφουν στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενό της.

Το «Title Tag» είναι ένα meta tag, μέσω του οποίου ορίζεται ο τίτλος του κάθε web page  και παίζει μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του SEO σας.

Εισαγωγή και Έλεγχος Sitemap

Το «sitemap» είναι η ψηφιακή απεικόνιση του χάρτη του ιστότοπού σας σε μορφή αρχείου. Αυτός ο χάρτης είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να κατευθύνει τους crawlers των μηχανών αναζήτησης, ώστε να ανακαλύψουν πιο εύκολα το βάθος, την δομή, τη σημαντικότητα, αλλά και τη σύνδεση μεταξύ των σελίδων του website σας.

Προσθήκη 301 Redirects

Κάποιες φορές το περιεχόμενο μιας σελίδας τοποθετείται σε νέο URL, χωρίς όμως να διαγραφεί το παλιό URL από το Index της Google. Έτσι, χρήστες και μηχανές αναζήτησης μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με το μήνυμα «Η σελίδα σας δεν βρέθηκε», το οποίο πιθανό να αποδυναμώσει το ranking σας και την επισκεψιμότητα του website σας.

Για αυτό, καλό είναι να οδηγήσετε τον επισκέπτη στο νέο URL με 301 redirects, προσφέροντάς του την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, ενώ παράλληλα θα διατηρήσετε το SEO value του προηγούμενου URL.

Δώστε την αρμόζουσα σημασία στις παραπάνω βασικές πρακτικές SEO και επωφεληθείτε από τα αποτελέσματα!

Τελικά, πιστεύετε πως έχετε ό,τι χρειάζεται για να βρεθείτε στην κορυφή των αναζητήσεων;

Πηγή: https://blog.wedia.gr/proothisi-istoselidon-5-seo-praktikes-gia-enisxisi-online-parousias

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.