7 Ιανουαρίου, 2019 admin

Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσάς!

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το Facebook έχει ως κύρια αποστολή το να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Όμως προσπερνώντας αυτήν την αποστολή, το Facebook έχει καταλήξει να κατέχει έναν «χάρτη» στον οποίο υπάρχουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία εκείνων που έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Ακόμα και αν ο χρήστης είναι προσεκτικός ως προς τις κινήσεις του, το Facebook γνωρίζει για όλους τους users πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν. Παρακάτω θα δείτε τους τρόπους με τους οποίους συλλέγονται προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες.

Δημιουργώντας ένα profile: Από εδώ ξεκινούν τα πάντα. Όταν δημιουργεί κάποιος ένα account, το Facebook ζητά προσωπικά στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης μαζί με το τηλέφωνο ή το mail. Στη συνέχεια, ζητά κάποιες πληροφορίες, οι οποίες δεν είναι απαραίτητες για την δημιουργία του profile αλλά οι περισσότεροι χρήστες τις καταχωρούν. Αυτές είναι το σχολείο και τα ιδρύματα που φοίτησε κάποιος και εργασίες που έχει κάνει. Άλλα στοιχεία είναι οι πόλεις που έχει ζήσει o user, τωρινές τοποθεσίες ακόμα και το status της σχέσης. Όλα αυτά αποτελούν τον πυρήνα του profile του χρήστη, τον οποίο χρησιμοποιεί το Facebook για να προβάλλει διαφημίσεις.

Η δραστηριότητα του user: Η εταιρεία έχει πλήρη γνώση της κάθε κίνησης των χρηστών όχι μόνο στο Facebook αλλά και σε websites και σε εφαρμογές που συνδέονται με αυτό. Αυτά περιλαμβάνουν τοποθεσίες που έχετε κάνει check in, άτομα, φίλους, σελίδες, λογαριασμούς και hashtags που έχετε αλληλεπιδράσει. Η καταγραφή προσωπικών πληροφοριών αυξάνεται στην περίπτωση που έχει καταχωρήσει κανείς τον αριθμό του κινητού του.

Τα μηνύματα στο messenger: Το Facebook σκανάρει τα μηνύματα όλων για να απαγορέψει υλικό σχετικό με παιδική πορνογραφία ή άλλο banned περιεχόμενο. Παρόλο που ο τρόπος σκαναρίσματος είναι αυτοματοποιημένος, το messenger συλλέγει πληροφορίες για τα άτομα που επικοινωνείτε, τη συχνότητα και τη διάρκεια των συνομιλιών σας και καταγράφει επιπλέον το ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων αν το χρησιμοποιείτε παράλληλα με το Facebook.

Δραστηριότητα εκτός του Facebook: Το FB παρακολουθεί τους users ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούν το ίδιο το μέσο. Πιο συγκεκριμένα, το FB συνεργάζεται με εταιρείες διαφήμισης, marketing και third-apps. Όταν κάποιος χρήστης βρίσκει σελίδες στην πλατφόρμα και πατάει like ή πηγαίνει στο επίσημο website τους μέσω του Facebook, τότε χρησιμοποιείται ένα cookie ανίχνευσης, γνωστό ως Facebook pixel. Αυτό καταγράφει τις κινήσεις των users, τις επιθυμίες τους και τα στοιχεία τους.

Τοποθεσία: Ακόμα και αν απενεργοποιήσει κάποιος την ανίχνευση τοποθεσίας από τις ρυθμίσεις, το μέσο καταλαβαίνει πάντα το που βρίσκεται ο user, λόγω της IP διεύθυνσης των κινητών, των υπολογιστών και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Τι δεν γνωρίζει για εσάς;

Οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν καταγράφονται και δεν χρησιμοποιεί το μικρόφωνο των κινητών για να αποθηκεύσει προσωπικές συζητήσεις.

Τι γίνεται με τα δεδομένα σας;

Η εταιρεία εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν πουλάει τα δεδομένα και τις πληροφορίες των users αλλά όμως τα χρησιμοποιεί για να προβάλλει τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο που επιθυμεί ο καθένας. Αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει σκάνδαλα και αμφιβολίες από πολλούς οργανισμούς, των οποίων η δράση σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικότητας των ανθρώπων, οι χρήστες δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους.

Πηγή: https://www.secnews.gr/172676/ola-osa-gnwrizei-facebook-esas/

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.