15 Ιανουαρίου, 2019 admin

Γιατί ο Mark Zucherberg επέλεξε το μπλε σαν χρώμα του Facebook;

Το Facebook στα Μπλε: Η Ψυχολογία του Χρώματος στην Διαφήμιση

Πιστεύεις πως τα χρώματα που επιλέγει η κάθε μάρκα είναι μια τυχαία επιλογή; Αν ναι, τότε χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω γιατί η ψυχολογία χρώματος έχει διαφορετική άποψη!

Μπορεί να μην το έχεις ακούσει ξανά αλλά σύμφωνα με τον The New Yorker, ο δημιουργός του Facebook, Mark Zucherberg, επέλεξε το χρώμα μπλε πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να δει τα χρώματα κόκκινο και πράσινο.

Ακόμα και να είναι απλά μια φήμη, σίγουρα δεν είναι και η πιο επιστημονική εξήγηση που θα περίμενες. Όμως, θα εντυπωσιαστείς από το πως η ψυχολογία χρώματος επηρεάζει τις επιλογές που κάνουμε ως καταναλωτές.

Έτσι και αλλιώς, η οπτική αίσθηση είναι πανίσχυρη. Από την αρχή της Ιστορίας, τα χρώματα και τα σύμβολα ήταν πάντα δίπλα μας ακόμα και όταν δεν γίνονταν αισθητά από το αδύναμο συνειδητό μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 90% των προσπαθειών για την δημιουργία μια νέας μάρκας, αφιερώνεται στην ψυχολογία χρώματος!

Ποιο Χρώμα δημιουργεί τα Κατάλληλα Συναισθήματα

Το κάθε χρώμα έχει την δική του ομορφιά αλλά και χρησιμότητα. Το κόκκινο για παράδειγμα είναι ιδανικό για πωλήσεις. Το ξεχωριστό αυτού του χρώματος είναι πως ενισχύει την παρόρμηση να κινηθούμε άμεσα.

Από την άλλη, το μαύρο αντιστοιχεί σε διαφορετικού είδους συναισθήματα. Υποδηλώνει δύναμη γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πολυτελή προϊόντα.  Ακόμα, η ψυχολογία χρώματος έχει προχωρήσει αρκετά. Μελέτες, η μια μετά την άλλη, υποδεικνύουν πως διαφορετικά είδη χρώματος επηρεάζουν διαφορετικά τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες.

Τα στατιστικά δείχνουν πως οι γυναίκες έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο μπλε, το μωβ και το πράσινο. Αντιθέτως, δεν προτιμούν ιδιαίτερα το πορτοκαλί, το καφέ και το γκρι.Οι άνδρες με την σειρά τους έχουν την δική τους γκάμα χρώματος. Προτιμούν το μπλε, το πράσινο και το μαύρο ενώ δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε προϊόντα που έχουν χρώμα καφέ, πορτοκαλί και μωβ.
Η επιλογή του πράσινου χρώματος δεν είναι τυχαία και από τα δύο φύλλα. Ενεργοποιεί το νόημα στο μυαλό μας πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ προϊόντος και φύσης ή περιβάλλοντος. Ακόμα, είναι ένα χρώμα που βλέπουμε συνεχώς αφού το συναντάμε σε κάθε φανάρι!

Η οθόνη του υπολογιστή σου είναι ένας μικρόκοσμος όπου όλα είναι πιθανά. Και τα χρώματα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτόν.

Πηγή: www.humanadvanced.com

Πηγή: www.humanadvanced.com

, ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.