11 Μαΐου, 2022 bestcybernetics

2D vs 3D eCommerce: ποιο λειτουργεί καλύτερα;

Τα τελευταία χρόνια, το eCommerce έχει γνωρίσει μια εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της δημοτικότητάς του μεταξύ των παγκόσμιων αγοραστών. Αυτή η τεράστια ανάπτυξη του eCommerce οφείλεται κυρίως στο ότι οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίσουν από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο ανά πάσα στιγμή. Η εισαγωγή του 3D στο eCommerce έρχεται να ταράξει τα νερά και να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στις online επιχειρήσεις.
Στο σημερινό μας άρθρο, λοιπόν, θα συγκρίνουμε την 2D με την 3D απεικόνιση των προϊόντων και θα μελετήσουμε αυτή τη νέα δυναμική που προσφέρει το 3D στις eCommerce επιχειρήσεις.
Είστε έτοιμοι; Πάμε!

Οι αγοραστές απολαμβάνουν τις cool φωτογραφίες

Τη δεδομένη στιγμή, οι φωτογραφίες είναι η πιο συνηθισμένη πρακτική για την προβολή των προϊόντων στις eCommerce επιχειρήσεις. Και η αλήθεια είναι πως οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυτές τις φωτογραφίες. Τα περισσότερα brands έχουν επενδύσει πολλά χρήματα προσπαθώντας να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ μιας ποιοτικής φωτογραφίας και της ταχύτητας της ιστοσελίδας τους.
33b4cc310a8f18bfb3e1f25a23093053 1, Best Cybernetics

Έλλειψη γενικότερης “αίσθησης και επαφής” με το προϊόν

Ωστόσο, οι διαδικτυακοί αγοραστές δεν μπορούν να “αγγίξουν και να αισθανθούν το προϊόν”, όπως γίνεται στα φυσικά καταστήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι παραδοσιακές 2D φωτογραφίες δεν προσφέρουν μια ολιστική εικόνα του προϊόντος, ούτε επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με αυτό.
Το γεγονός αυτό, αποτρέπει πολλούς καταναλωτές να αγοράσουν από το διαδίκτυο. Ο καταναλωτής δεν αισθάνεται σίγουρος πως το προϊόν θα του αρέσει τελικά, καθώς δεν μπορεί να το δει ολιστικά μέσω του διαδικτύου.
Ακόμα και αν αγοράσει το προϊόν, παρά τις αμφιβολίες του, η ικανοποίησή του δεν θα είναι άμεση. Μέχρι να έρθει το προϊόν στα χέρια του, οι αμφιβολίες για την επιλογή του θα “καλπάζουν”, σε αντίθεση με την αγοραστική εμπειρία σε ένα φυσικό κατάστημα.

Αβεβαιότητα σχετικά με τις λεπτομέρειες του προϊόντος

Η δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτών και brand είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις eCommerce επιχειρήσεις. Τα brands πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των καταναλωτών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ανάπτυξη του eCommerce είναι ταχύτατη, αλλά περιορισμένη.
Ο καταναλωτής, πριν την αγορά, απαιτεί να γνωρίζει ποιο μέγεθος είναι το κατάλληλο για αυτόν, από τι υλικό είναι φτιαγμένο το προϊόν κ.α.. Ειδικά όταν μιλάμε για την αγορά προϊόντων που είναι περίπλοκα ή εξατομικευμένα, όπως τα έπιπλα, οι περιορισμοί είναι μεγάλοι.
Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης, μεγαλώνει την διάρκεια μιας αγοράς και άρα το κόστος του marketing (CAC). Σήμερα, οι Digital Marketers ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήμα στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης, αλλά ακόμα και αυτή δεν μπορεί να ξεπεράσει τη χαρά του να διασφαλίζει δια ζώσης ο καταναλωτής ότι τα προϊόντα ταιριάζουν στις ανάγκες του.

Η 3D απεικόνιση στο eCommerce ενισχύει την κατανόηση των αγοραστών για τα προϊόντα

Προκειμένου να καταπολεμηθούν αυτοί οι περιορισμοί, αναπτύχθηκαν διάφορες τεχνολογίες με σκοπό να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του ψηφιακού και φυσικού κόσμου. Μια από τις μεθόδους που αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη, είναι η 3D μοντελοποίηση. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει την αφοσίωση των online αγοραστών, περιορίζοντας τα λάθη που μπορεί να συνέβαιναν με τη χρήση απλών 2D φωτογραφιών.

Οι αγοραστές μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το προϊόν

Η 3D μοντελοποίηση είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ρεαλιστική απεικόνιση ενός προϊόντος στον ψηφιακό κόσμο. Με τη μέθοδο αυτή, οι πελάτες μπορούν να δουν κάθε λεπτομέρεια του προϊόντος. Μπορούν να το περιστρέψουν ως προς όλους τους άξονες, να το μεγενθύνουν, να το σμικρύνουν κ.λπ..
Με την εισαγωγή του 3D στο eCommerce οι online αγοραστές θα μπορούν να βλέπουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος (υφή, μέγεθος, χρώμα, κ.α.) από κάθε πιθανή γωνία.
3d Modeler Image 10 1, Best Cybernetics

Πλεονεκτήματα των 3D μοντέλων έναντι των 2D φωτογραφιών

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι online αγοραστές επιζητούν την αλληλεπίδραση με τα προϊόντα. Μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης το ενδιαφέρον τους μεγαλώνει και αναζητούν επιπρόσθετες πληροφορίες για αυτά. Με αυτό τον τρόπο, η θέληση των καταναλωτών να ολοκληρώσουν μια αγορά αυξάνεται.
Οι 2D φωτογραφίες έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν τα συναισθήματα ενός χρήστη με καθορισμένο τρόπο. Στην περίπτωση των διαδραστικών μοντέλων, οι χρήστες θα αγκαλιάσουν την ολιστική προβολή των προϊόντων, η οποία τελικά θα επηρεάσει και τις αποφάσεις τους.
Χρησιμοποιώντας 3D μοντέλα, οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα τα προϊόντα. Μπορούν να “παίξουν” με το προϊόν (σμίκρυνση, μεγέθυνση, περιστροφή) και να το δουν από όλες τις πιθανές του γωνίες. Αυτή η εμπειρία δίνει στους πελάτες πληροφορίες, οι οποίες θα επηρεάσουν θετικά τις αποφάσεις τους, επειδή πλέον μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του προϊόντος.
Επίσης, με τη βοήθεια των 3D μοντέλων, οι online αγοραστές θα αισθάνονται ότι μπορούν πραγματικά να αγγίξουν τα προϊόντα. Τα 3D μοντέλα τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά τους, δημιουργώντας μια μοναδική αγοραστική εμπειρία.
Τέλος, ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι τα brands παραδοσιακά προσπαθώντας να προσφέρουν διαφορετικές προβολές για ένα προϊόν, αναγκάζονται να φορτώσουν έναν τεράστιο όγκο φωτογραφιών. Οι πολλές φωτογραφίες μπορούν να μειώσουν την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας τους και να δημιουργήσουν αγανακτισμένους επισκέπτες. Με την χρήστη των 3D μοντέλων αυτός ο κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί, καθώς είναι ελαφρύτερα και ευκολότερο να εφαρμοστούν.

Το μέλλον του 3D eCommerce

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 82% των επισκεπτών μιας σελίδας προϊόντος ενεργοποιεί την 3D προβολή (αν υπάρχει) και το 34% ξοδεύει περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα “παίζοντας” με αυτήν. Όπως είναι φανερό, η τεχνολογία αυτή παρέχει μια αποτελεσματική μέθοδο για την αύξηση της αλληλεπίδρασης των επισκεπτών, αλλά και των ποσοστών μετατροπής τους σε πελάτες.
Στην αγορά του eCommerce, είναι πολύ σημαντικό (αν όχι ζωτικό) να υπάρχουν καλά αντανακλαστικά όσον αφορά τις τάσεις. Εάν θέλεις το brand σου να πρωτοτυπήσει σε αυτό το απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα πρέπει να είσαι ευέλικτος. Η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics είναι ο ιδανικός συνοδοιπόρος σου σε αυτό το ταξίδι, έχοντας μεγάλη εμπειρία στην 3D μοντελοποίηση και στην αγορά του eCommerce. Επικοινώνησε μαζί μας και κάνε το μεγάλο βήμα για την επιχείρησή σου.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

 

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.