15 Μαΐου, 2019 bestcybernetics

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις το eshop σου

Η ιδέα ενός eShop, ενός διαδικτυακού καταστήματος, στριφογυρίζει στο μυαλό σου εδώ και καιρό και σίγουρα σε γεμίζει ενθουσιασμό. Υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εργαλεία για να το κάνεις πραγματικότητα, αλλά πρέπει πρώτα να σκεφτείς καλά τι περιμένεις από αυτή την κίνηση, πού στοχεύεις και πώς θα φέρεις εις πέρας το έργο αυτό.

Ποια είναι λοιπόν τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή της eShop πλατφόρμας σου; Τι πρέπει να σκεφτείς πριν καταλήξεις στο εργαλείο με το οποίο θα στήσεις το online κατάστημά σου;

Hosting: το πρώτο δίλημμα

Υπάρχουν πλατφόρμες που περιλαμβάνουν το hosting ενώ άλλες που σου επιτρέπουν να φιλοξενήσεις εσύ το eShop σου όπου επιθυμείς, να είσαι self-hosted δηλαδή. Η κάθε λύση ταιριάζει σε διαφορετικές ανάγκες eShop, αλλά και δικές σου!

Hosted λύση

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργείς ένα προφίλ στο site των εταιρείων που το παρέχουν και μέσα από εκεί, κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στο δικό σου. Κανονίζουν λοιπόν εκείνοι για σένα και φροντίζουν να είναι όλα υπό έλεγχο ώστε να έχεις το μυαλό σου ήσυχο. Επίσης, τέτοιες πλατφόρμες είναι πολύ εύκολες στη χρήση, δεν απαιτούν τεχνικές γνώσεις και κάνουν για σένα ό,τι updates απαιτούνται.

Από την άλλη, τα σημαντικότερα μειονεκτήματα σχετίζονται με το κόστος και την ελευθερία κινήσεων.

Self-hosted λύση

Εδώ, κάνεις εσύ κουμάντο! Βρίσκεις εσύ πού και πώς θέλεις το hosting του site σου και στη συνέχεια επιλέγεις την πλατφόρμα όπου θα το στήσεις

Διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής

BannerD, Best Cybernetics

Ο στόχος σου είναι οι πωλήσεις γι’ αυτό το βασικότερο όλων είναι οι τρόποι πληρωμής που διαθέτεις καθώς και το καλάθι αγορών του site σου! Αρχικά, πρέπει να επιλέξεις τι μεθόδους πληρωμής θα προσφέρεις, όπως πιστωτική/ χρεωστική κάρτα, κατάθεση σε λογαριασμό, πληρωμή μέσω PayPal, κ.ά.

Ασφάλεια

BannerB, Best Cybernetics

Οι πελάτες βάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο site σου (π.χ. αποθήκευση καρτών, λογαριασμός χρήστη, κ.λπ) κι εσύ δεν έχεις κανένα απολύτως περιθώριο λάθους! Στόχος σου είναι να κάνεις τα πάντα ώστε να διασφαλιστούν, να μην διαρρεύσουν, να μη χακαριστούν και γενικά να μην πέσουν σε κακόβουλα χέρια…

Τα πιστοποιητικά SSL είναι μια πρώτη και πολύ σημαντική δικλείδα ασφαλείας, μιας και κρυπτογραφούν τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μέσα στο site σου. Ούτως ή άλλως, όλες οι online επιχειρήσεις που διαχειρίζονται πληρωμές, είναι υποχρεωμένες να συμμορφώνονται με τα στάνταρ ασφαλείας PCI (Payment Card Industry) – DSS (Data Security Standards). Στις hosted λύσεις, συνήθως φροντίζει γι’ αυτό ο πάροχος hosting, ενώ αν είσαι self hosted είναι καλό να μάθεις μερικά παραπάνω πράγματα για το PCI-DSS και να καταλάβεις σε ποια κατηγορία στάνταρ ασφαλείας εντάσσεται η επιχείρησή σου.

*Extra tip: Μην αμελήσεις να τσεκάρεις ποιος τύπος SSL ταιριάζει στις ανάγκες του site σου. Όταν μιλάμε για eShop, είσαι καλυμμένος με ένα ισχυρό Extended Validation (EV) πιστοποιητικό.

To design της πλατφόρμας

BannerA, Best Cybernetics

Εδώ, μπορείς να γίνεις όσο δημιουργικός θέλεις. Να στήσεις το online μαγαζί σου ακριβώς όπως το έχεις ονειρευτεί! Στη Best Cybernetics σχεδιάζουμε το site σου όπως το έχεις φανταστεί!

Ευκολία στην προσθήκη περιεχομένου

Ακόμη και σε ένα eShop, το περιεχόμενο παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Δεν είναι δηλαδή μόνο τo τι προϊόντα πουλάς αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τα παρουσιάζεις, οι περιγραφές, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείς και θα διευκολύνουν τους πελάτες σου να βρουν αυτό που ψάχνουν – το SEO σου. Έτσι, αποκτάς και μια ψηλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Μobile friendly

Η τάση στο eCommerce -όπως και παντού άλλωστε- είναι το mobile. Υπολογίζεται ότι 29% όλων των διαδικτυακών συναλλαγών στην Αμερική γίνεται μέσα από mobile συσκευές ενώ το ποσοστό είναι αντίστοιχο και στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Paypal. Το να είναι λοιπόν το eShop σου συμβατό, βοηθάει όχι μόνο στο να μπορεί κανείς να κάνει τα ψώνια του από το κινητό του αλλά και στο SEO του site σου.

Εξυπηρέτηση πελατών

Μπορεί κάτι να πάει στραβά την χειρότερη στιγμή. Να παρατηρήσεις ότι κάτι έχει “σπάσει” στο eShop σου, όταν βρίσκεσαι στην παραλία το 15Αύγουστο ας πούμε. Εκείνη τη στιγμή θέλεις να είναι κάποιος εκεί για σένα. Είναι σημαντικό λοιπόν να δεις τι προσφέρει η πλατφόρμα ή/και ο πάροχος hosting που θα επιλέξεις, στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών.

Μπορεί να είναι mail, τηλέφωνo ή chat. Μπορεί όμως και να είναι μια ισχυρή knowledge base, βίντεο «how-to» ή λεπτομερείς «Συχνές Ερωτήσεις». Ρίξε λοιπόν μια ματιά και σε reviews πελατών για το πόσο αποτελεσματικό ήταν το customer service, πριν καταλήξεις στην επιλογή σου.

Ακολουθήστε μας στα social media μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες τάσεις της τεχνολογίας

Πηγή: https://www.papaki.com

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.