23 Μαΐου, 2019 George

Το JOBSbnb ήρθε να κάνει την εύρεση εργασίας πιο εύκολη από ποτέ!

Θέλεις να βρεις δουλειά στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Πλέον, η εύρεση εργασίας είναι πιο εύκολη από ποτέ, απλά μ’ ένα match!

To JOBSbnb είναι η νέα, καινοτόμα πλατφόρμα εύρεσης εργασίας. Τι κάνεις; Φτιάχνεις το επαγγελματικό προφίλ σου, δηλώνεις τη διαθεσιμότητά σου και περιμένεις να γίνεις match με κάποια επιχείρηση!

Ο Πάρης Σαμπάνης/ CEO- Founder του JOBSbnb και ο Ανδρέας- William Γρίβας/ Product & Digital Marketing Director, μίλησαν στο iPop.gr για το πώς ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα και μας έπεισαν γιατί είναι ο πιο fun, αλλά και άμεσος τρόπος να βρει κάποιος δουλειά

 • Πώς ακριβώς λειτουργεί το JOBSbnb;
 • Έχουμε δύο διαφορετικά assets: Το ένα είναι η πλατφόρμα που απευθύνεται στις επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν αναζήτηση προσωπικού. Οι επιχειρήσεις δεν δημιουργούν αγγελία εργασίας, αλλά κάνουν αναζήτηση των υπαλλήλων με βάση φίλτρα ή κριτήρια τα οποία έχουν επιλέξει. Τα κριτήρια που θέτει στην πλατφόρμα ο επιχειρηματίας, θα πρέπει να κάνουν match με το προφίλ που έχει δημιουργήσει ο υποψήφιος στο mobile app. Οπότε, ο υποψήφιος κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή και φτιάχνει ένα επαγγελματικό προφίλ, στο οποίο συμπληρώνει φίλτρα. Επειδή είναι τέτοια η φύση του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης, όπου οι δουλειές και οι επαγγελματίες ανακυκλώνονται συνέχεια, οι υποψήφιοι μπορεί να δηλώνουν με τα φίλτρα τους διαφορετικές διαθεσιμότητες, αλλά και την αμοιβή που επιθυμούν για την κάθε δουλειά. Στόχος είναι να παρακαμφθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης του μισθού και μια επιχείρηση να γίνει match μ’ έναν υποψήφιο που ταιριάζει. Είναι σαν ένα dating app κι εφόσον γίνει το match, ο υποψήφιος λαμβάνει notification στο κινητό του. Εφόσον κλείσουν μια συνέντευξη μέσω του app, γνωστοποιούνται και τα στοιχεία του ενός στον άλλον. Υπάρχουν επίσης και κάποιες περιπτώσεις πρόσληψης χωρίς συνέντευξη, λόγω έκτακτης περίπτωσης όπου, για παράδειγμα, χρειάζεται αντικατάσταση για μια μέρα κάποιου υπαλλήλου που αρρώστησε.

0.0.1.1, Best Cybernetics

 • Έστω ότι εγώ μπορώ να εξυπηρετήσω ένα μαγαζί για μια μέρα, τι γίνεται με την πληρωμή/ ασφάλιση κτλ;
 • Όταν κάποιος έχει συμπληρώσει όλο το προφίλ του, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΑ κτλ) ώστε να γίνει πρόσληψη. Εμείς μεσολαβούμε στη γνωριμία του εργοδότη με τον υπάλληλο, αλλά δεν μεσοβαλβούμε στην ασφάλιση. Παρόλα αυτά, σε όλες αυτές τις εργασίες που μιλάμε για ωρομίσθιο, γίνεται ασφάλιση μέχρι και τις 20:30-21:00 το βράδυ, επομένως εάν ο εργοδότης έχει όλα τα στοιχεία του υπαλλήλου, στέλνει αμέσως το απαραίτητο email στο λογιστήριο ώστε να γίνει άμεσα η πρόσληψη.

0.0.2.1, Best Cybernetics

 • Το Καλοκαίρι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση σε εργασίες στην εστίαση και στον τουρισμό;
 • Σύμφωνα με τις έρευνες αγοράς που έχουμε κάνει, έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια εναλλαγή υπαλλήλων στις επιχειρήσεις σε ποσοστό περίπου 18% τον μήνα. Σίγουρα, τους μήνες απ’ τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο turnover, με ορισμένες εταιρείες ν’ αγγίζουν ακόμα και το 65%! Ταυτόχρονα, επειδή δημιουργούνται διπλές ανάγκες λόγω του Καλοκαιριού, η ζήτηση φυσικά είναι αυξημένη, καθώς οι θέσεις εργασίας -ειδικά σε νησιά κι άλλους τουριστικούς προορισμούς- πολλαπλασιάζονται.
 • Τι γίνεται με κάποιον υποψήφιο που έχει μηδενική προϋπηρεσία;
 • Οι υποψήφιοι με μηδενική προϋπηρεσία συνήθως έχουν και χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις. Συνεπώς, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να προσλαμβάνουν περισσότερα άτομα με μηδενική προϋπηρεσία λόγω χαμηλότερου κόστους, ενώ διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό ώστε να τους εκπαιδεύσουν. Επίσης έχουμε συνεργασία με σχολές οι οποίες έχουν επιδοτούμενους εργαζόμενους στις βάσεις τους, επομένως κι εκείνοι είναι χωρίς προϋπηρεσία, αλλά βρίσκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης.

0.0.4.1, Best Cybernetics

 • Και τι δουλειές θα βρούμε στο JOBSbnb;
 • Οποιεσδήποτε θέσεις/ ειδικότητες που μπορεί ν’ απασχολούνται σε καφέ, μπαρ, beach bar, εστιατόρια, ξενοδοχεία, boutique hotels… Μπορεί να είναι από σερβιτόρους και barista, μέχρι καμαριέρες, άτομα για υποδοχή, μετρ, σομελιέ, σεφ, βοηθούς σεφ, ναυαγοσώστες, ξεναγούς κι οποιαδήποτε άλλη θέση σχετίζεται με την εξυπηρέτηση.
 • Ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που φτιάχνουν προφίλ στο JOBSbnb;
 • Είναι άτομα από ηλικίες από 18 έως 45 ετών, ενώ υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ζήτησης από άνδρες σε σύγκριση με τις γυναίκες (περίπου 60% άνδρες και 40% γυναίκες). Έχει μεγάλο ενδιαφέρον επίσης το τι εργασίες επιλέγουν οι άνδρες και οι γυναίκες. Για παράδειγμα, στο κομμάτι των διανομέων είναι το 95% άνδρες, ενώ βοηθοί σεφ είναι κυρίως γυναίκες.

0.0.5.1, Best Cybernetics

 • Πώς εξασφαλίζετε ότι αυτός που φτιάχνει προφίλ λέει αλήθεια;
 • Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να παρέμβεις ακριβώς σ’ αυτό, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ό,τι θέλει, όπως γίνεται να το κάνει πχ και στο LinkedIn. Όμως, μπορείς εσύ να κατευθύνεις τον χρήστη και να του δώσεις να καταλάβει ότι αυτό που κάνεις είναι σοβαρό: Εμείς έχουμε φτιάξει τη δημιουργία ενός προφίλ με κάποια βήματα, δεν γίνεται εγγραφή μόνο μέσω email, ενώ υπάρχει η προϋπόθεση της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, αλλά και της προσθήκης φωτογραφίας στο προφίλ.
 • Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας;
 • Αρχικά έχουμε σκοπό να κάνουμε μια επέκταση του JOBSbnb και στο εξωτερικό, καθώς κι εκεί υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ώστε να μπορεί κάποιος εργαζόμενος να βρει δουλειά και στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο προϊόν θα παραμείνει στοχευμένο στην εστίαση και στον τουρισμό (bed and breakfast) και δεν θα προσθέσουμε κι άλλες θέσεις εργασίας, για να παραμείνει αξιόπιστο.

Πηγή: https://ipop.gr

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.