1 Ιουλίου, 2019 George

5+1 Λόγοι για να Κάνεις Instagram Ads

Όταν το 2012 το Facebook εξαγόρασε το Instagram για 1 δισ. δολάρια, το Instagram είχε μόνο 30 εκατομμύρια χρήστες και μηδενικά έσοδα. 5 χρόνια μετά, ο αριθμός των χρηστών έχει εκτοξευτεί στα 800 εκατομμύρια και τα έσοδα ανέρχονται στα 3,6 δισ. δολάρια!

Σε αυτό το άρθρο, θα σε ενημερώσουμε γιατί είναι σημαντικό να διαφημίσεις την επιχείρησή σου στο Instagram, το οποίο ανήκει πλέον στους θεμελιώδεις διαφημιστικούς πυλώνες του μάρκετινγκ, τόσο για μεγάλα brands, όσο και για μικρότερες εταιρείες και, ειδικά, στον κλάδο του e-commerce.

5+1 λόγοι για να διαφημίσεις την εταιρεία σου στο Instagram

1. Προσεγγίζεις τεράστιο κοινό

Το Instagram έχει το πιο αφοσιωμένο ακροατήριο από όλους τους κοινωνικούς ιστοτόπους. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στο Instagram πάνω από 800 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων τα 500 είναι ενεργοί καθημερινά.

Παραπάνω από 15 εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει προφίλ και ποστάρουν στο Instagram, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 2 εκατομμύρια χρησιμοποιούν πληρωμένη διαφήμιση.

2. Μιλάς σε κοινό με ιδιαίτερα υψηλό engagement

Βάσει έρευνας, οι χρήστες του Instagram έχουν υψηλότερη αλληλεπίδραση με τις διαφημίσεις του -και μάλιστα κατά 2,8 φορές περισσότερο- σε σχέση με τη διάδραση που παρατηρείται στα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες του Instagram όταν επισκέπτονται ένα site, παραμένουν στον ιστότοπο κατά μέσο όρο 192 δευτερόλεπτα.

Βάσει στοιχείων, είναι ο μεγαλύτερος χρόνος παραμονής επισκεπτών από κάθε άλλο αντίστοιχο κανάλι (Facebook, Pinterest και Twitter).

Engagement With Brands Posts On Top Social Networks, Best Cybernetics

3. Το Instagram λειτουργεί κατεξοχήν στο mobile

Το Instagram έχει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών από mobile/κινητές συσκευές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη social media πλατφόρμα. Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, πάνω από το 95% των χρηστών μπαίνουν στο feed του Instagram μέσα από κινητή συσκευή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων παγκοσμίως χρησιμοποιεί smartphones και μπαίνει στα κοινωνικά δίκτυα καθημερινά, ενώ είναι εν κινήσει.

Επίσης, οι διαφημίσεις στο Instagram έχουν αξιολογηθεί θετικά από τους χρήστες, καθιστώντας τες ακόμα πιο αποτελεσματικές, ενώ σε αυτό έχει ποντάρει το Instagram για να αυξήσει τα έσοδα από τις διαφημίσεις του.

Distribution Of Mobile Vs Non Mobile Page Views, Best Cybernetics

4. Το Instagram φέρνει αποτελέσματα

Επειδή το Instagram -όπως προαναφέραμε- σχεδιάστηκε για κινητά, έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει διαφορετικού τύπου διαφημίσεις που μοιάζουν σχεδιαστικά τόσο πολύ στο feed, με αποτέλεσμα να μην παρενοχλούν τους χρήστες. Λόγω αυτού του καλού σχεδιασμού τους, τα αποτελέσματα των διαφημίσεων είναι εκπληκτικά.

Επιπροσθέτως, οι διαφορετικού τύπου διαφημίσεις του Instagram μπορεί να σε βοηθήσουν όχι μόνο στην αναγνωρισιμότητα του brand σου (βλέπε τον 1ο λόγο διαφήμισής σου στο Instagram), αλλά και στο να φέρουν επισκέπτες στο site σου ή να αυξήσουν τις αγορές σου!

5. Έχεις εύκολη διαχείριση και μέσω της πλατφόρμας του Facebook

Το Facebook έχει φροντίσει να ενσωματώσει στη διαφημιστική του πλατφόρμα, που ονομάζεται Ads Manager, και τις διαφημίσεις του Instagram. Έτσι, η διαχείριση των διαφημίσεων γίνεται από το ίδιο εργαλείο, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο!

Επιπλέον, μέσω αυτής της ενσωμάτωσης-σύνδεσης, το Instagram παίρνει αρκετές πληροφορίες από το Facebook για ό,τι έχει να κάνει με δημογραφικά στοιχεία. Πράγμα που μας οδηγεί στον τελευταίο και βασικό λόγο διαφήμισής σου στο Instagram.

6. Στοχεύεις σε πολύ συγκεκριμένο κοινό

Στο Instagram μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι η διαφήμισή μας στοχεύει στο σωστό κοινό.

Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι μιλάς στους σωστούς ανθρώπους κάθε φορά που διαφημίζεσαι, καθώς δαπανάς χρήματα και, σίγουρα, δεν θες να το κάνεις για διαφημιστικό κοινό που δεν ενδιαφέρεται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου!

Στο Instagram χρησιμοποιούνται όλες οι διαφορετικές δυνατότητες στόχευσης που υπάρχουν στο Facebook. Οι βασικές, όπως είναι τα δημογραφικά στοιχεία/η περιοχική στόχευση/η ηλικία και το φύλο, αλλά και οι πιο εξελιγμένες δυνατότητες στόχευσης, όπως είναι τα ενδιαφέροντα/οι συμπεριφορές/τα look-alike κοινά ή τα custom κοινά.

Προειδοποιούμε όμως και αναφέρουμε ότι το κοινό του Instagram δεν είναι το ίδιο με του Facebook! Βάσει στοιχείων, το 59% των συνολικών χρηστών του Instagram ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ 18-29 ετών.

Βάσει στατιστικών, το Instagram θεωρείται ένα από τα top εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ για οποιαδήποτε επιχείρηση. Μπορεί να σε βοηθήσει στην αναγνωρισιμότητα του brand σου, αν:

1ον) χειριστείς σωστά το περιεχόμενο που ανεβάζεις από πλευράς εικαστικών, καθώς είναι σημαντικό να τραβήξεις την προσοχή των χρηστών -εδώ η εικόνα ισούται με 1000 λέξεις.

2ον) στοχεύσεις στο σωστό κοινό.

Επικοινωνήστε μαζί μας, σήμερα!

Ακολουθήστε μας στα social media μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες τάσεις της τεχνολογίας

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.