16 Οκτωβρίου, 2017 admin

Πως κάνουμε μαζική αλλαγή μεγέθους σε φωτογραφίες μας.

Όσο η τεχνολογία στις κάμερες και στα κινητά τηλέφωνα συνεχίζει την ασταμάτητη ανοδική πορεία, τόσο και μεγαλώνει το μέγεθος των φωτογραφιών που τραβάμε καθημερινά. Κατά συνέπεια, πολλοί μπορεί να θέλουν να ανεβάσουν αυτές τις φωτογραφίες σε κάποιο blog ή σε κάποιο άρθρο στις σελίδες τους. Όμως για πολλούς λόγους δεν πρέπει να ανεβάζουμε τόσο μεγάλες φωτογραφίες στις σελίδες μας.

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως σε διάφορες ιστοσελίδες που μπορεί κάποιος να ανεβάσει φωτογραφίες, υπάρχει όριο στο μέγεθος είτε σε μέγεθος αρχείου (ΜΒ) είτε σε διαστάσεις εικόνας (Pixel).

Οπότε σήμερα θα σας δείξω πως να κάνετε πολύ γρήγορα και εύκολα μια μαζική αλλαγή μεγέθους στις εικόνες που έχετε σε έναν φάκελο, χρησιμοποιώντας φυσικά το photoshop.

Ενώ είναι σχετικά εύκολο να γράψει κανείς μια σειρά ενεργειών για να αλλάξει το μέγεθος μιας σειράς από εικόνες στο Photoshop , το πράγμα γίνεται ακόμα πιο εύκολο αφού το Photoshop κάνει όλη τη δουλειά για σας. Το Photoshop έρχεται με ένα ενσωματωμένο σενάριο επεξεργαστή εικόνας που θα ανοίξει, θα αλλάξει το μέγεθος και θα αποθηκεύσει μια σειρά από εικόνες για σας σε δευτερόλεπτα.

Βήμα Πρώτο:
Πηγαίνουμε στο μενού File > Scripts > Image Processor. Το παράθυρο του επεξεργαστή εικόνας δείχνει μια απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την αλλαγή μεγέθους των εικόνων.

11 300x162, Best Cybernetics

Βήμα Δεύτερο:

Στο 1ο βήμα του παραθύρου, επιλέξτε είτε να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων που έχουν ήδη ανοίξει στο Photoshop (αν τις έχετε ανοίξει ήδη), ή κάντε κλικ στην επιλογή Select Folder και επιλέξτε ένα φάκελο εικόνων για να αλλάξετε το μέγεθος τους. Επιλέξτε το Include all Subfolders για να συμπεριλάβει όλους τους υποφακέλους του επιλεγμένου φακέλου.

12 300x162, Best Cybernetics

Βήμα Τρίτο:
Στο 2ο βήμα του παραθύρου, επιλέξτε πού να αποθηκεύσετε τις εικόνες. Εάν επιλέξετε το Save in Same Location, το Photoshop δημιουργεί έναν υποφάκελο στον οποίο θα αποθηκεύσει τις εικόνες, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντικατάσταση τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό φάκελο για την αποθήκευση των επεξεργασμένων εικόνων.

13 300x162, Best Cybernetics

Βήμα Τέταρτο:
Στο 3ο βήμα του παραθύρου, επιλέξτε τον τύπο αρχείου για την αποθήκευση.Η Αποθήκευση ως JPEG είναι η προφανής επιλογή. Ορίστε μια τιμή στην περιοχή Quality από 0 έως 12 , όπου 12 είναι η υψηλότερη ποιότητα και 0 η χαμηλότερη. Κάπου κοντά στο 8 είναι πολύ καλά για την παρουσίαση της εικόνας στο Internet βάση Ποιότητας/Μεγέθους. Για καλύτερη απόδοση χρωμάτων στο διαδίκτυο, επιλέξτε Convert profile to sRGB και σιγουρευτείτε πως το Include ICC Profile στο κάτω μέρος του παραθύρου είναι επιλεγμένο έτσι ώστε το προφίλ να αποθηκευτεί με την εικόνα.

14 300x162, Best Cybernetics

Για να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων , επιλέξτε το Resize to Fit και στη συνέχεια ορίστε το επιθυμητό μέγιστο πλάτος ύψος για την τελική εικόνα. Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε 300 για το πλάτος και 300 για το ύψος, η εικόνα θα αλλάξει το μέγεθός της, έτσι ώστε η μακρύτερη πλευρά της κάθε εικόνας, είτε πρόκειται για οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό θα είναι 300 pixels. Οι εικόνες κλιμακώνονται σε αναλογία έτσι δεν θα είναι ασύμμετρη και το σχήμα της δεν θα αλλάξει.

Το πλάτος και το ύψος που ορίζουμε δεν είναι υποχρεωτικό να είναι το ίδιο, οπότε μπορούμε, για παράδειγμα, να καθορίσουμε το πλάτος 400 και το ύψος 300. Έτσι καμία εικόνα δεν θα έχει πλάτος μεγαλύτερο από 400 ή ύψος μεγαλύτερο από 300.

Βήμα Πέμπτο:
Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα σας και σε άλλη μορφή, επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε την ίδια εικόνα σε διαφορετικές μορφές και σε διαφορετικά μεγέθη κάνοντας μία μόνο διαδικασία. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εκτελέσετε μια ενέργεια σχετικά με τις εικόνες, αν και αυτό αν δεν το γνωρίζετε καλό θα ήταν να το δοκιμάσετε σε δεύτερο χρόνο όταν θα γνωρίζετε τι είναι αυτές οι ενέργειες και τι κάνει η κάθε μία.

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στην επιλογή Run και οι εικόνες θα ανοίξουν αυτόματα (αν δεν είναι ήδη ανοιχτές), το μέγεθος τους θα αλλάξει, θα αποθηκευτούν και θα κλείσουν.

Για να δείτε αν άλλαξαν μέγεθος οι εικόνες σας, μεταβείτε στο φάκελο που καθορίσατε να αποθηκεύονται οι εικόνες και βάλετε πάνω τον κέρσορα. Εάν επιλέξετε να αποθηκεύσετε ως JPEG , οι εικόνες θα είναι σε έναν υποφάκελο που ονομάζεται JPEG, για PSD σε ένα φάκελο που ονομάζεται PSD και ούτω καθεξής.

Έτσι, κάθε φορά που θα χρειαστεί να αλλάξετε το μέγεθος σε πολλές εικόνες για την μεταφόρτωση τους στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, το σενάριο επεξεργαστή εικόνας του Photoshop κάνει τη σας λύνει τα χέρια και κάνει την δουλειά σχεδόν ανώδυνη.

15 300x162, Best Cybernetics

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο.
Αν σας βοηθήσαμε στηρίξτε μας με ένα like και share.

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.