16 Οκτωβρίου, 2017 admin

Πως κάνουμε μια εικόνα ασπρόμαυρη κρατώντας ένα χρώμα.

Θέλετε να κάνετε μια εικόνα ασπρόμαυρη εκτός από ένα χρώμα; Μερικές φωτογραφίες μπορούν να γίνουν πραγματικά δραματικές όταν τους αφαιρέσουμε όλα τα χρώματα και επιτρέψουμε σε ένα χρώμα να ξεχωρίσει. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω πώς να κάνετε μια φωτογραφία ασπρόμαυρη, εκτός από ένα χρώμα στο Photoshop.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εικόνα σας στο Photoshop. (File > Open)

Τώρα κάντε δεξί κλικ στο Background Layer στον πίνακα των layers, στα δεξιά του παραθύρου του Photoshop και επιλέξτε την επιλογή Duplicate Layer (ένα νέο layer θα προστεθεί, μπορείτε να του δώσετε ότι όνομα θέλετε).

Wb1 300x162, Best Cybernetics

Στη συνέχεια, επιλέξτε το Background layer και πατήστε Ctrl + Shift + U για να την κάνετε ασπρόμαυρη.

Wb2 300x162, Best Cybernetics

Μετά, πηγαίνετε στο Select > Color range απο το οριζόντιο μενού του Photoshop.

Wb3 300x162, Best Cybernetics

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα που θέλετε φανεί. Για αυτό το παράδειγμα, θα πάρουμε το κόκκινο χρώμα, έτσι ώστε η εικόνα θα είναι ασπρόμαυρη εκτός από τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Στο πλαίσιο διαλόγου Color Range, επιλέξτε το εργαλείο σταγονόμετρου με το σύμβολο συν (+) (αυτό το εργαλείο ονομάζεται, Add to sample).

Wb4 300x162, Best Cybernetics

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο χρώμα που θέλετε να επιλέξετε. Θα κάνετε κλικ σε πολλαπλές περιοχές στα κόκκινα τριαντάφυλλα, ώστε να προσθέσουμε όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου στο δείγμα.

Wb5 300x162, Best Cybernetics

Μόλις έχετε διαλέξει το χρώμα σας, πατήστε το κουμπί OK για να δημιουργήσετε μια επιλογή στη φωτογραφία σας.

Στη συνέχεια, πατήστε Ctrl + Shift + I για να αντιστραφεί αυτή η επιλογή, τώρα όλα θα είναι επιλεγμένα εκτός από το χρώμα που θέλετε να διατηρήσετε.

Wb6 300x162, Best Cybernetics

Τώρα πατήστε το κουμπί Delete στο πληκτρολόγιό σας για να αφαιρέσετε την επιλεγμένη περιοχή από το το κορυφαίο (χρωματισμένο) layer. Τώρα η φωτογραφία σας θα είναι ασπρόμαυρη, εκτός από ένα χρώμα! (Μπορείτε να πατήσετε Ctrl + D για να καταργήσετε την επιλογή από την εικόνα.)

Wb7 300x162, Best Cybernetics

Αν έχουν απομείνει χρώματα που δεν θέλετε, μπορείτε να επιλέξτε το εργαλείο της γόμας (Eraser) και απλά να διαγράψετε ότι χρώματα δεν θέλετε για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Wb8 300x114, Best Cybernetics

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο.
Αν σας βοηθήσαμε στηρίξτε μας με ένα like και share.

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.