Γραφίστας, Γραφιστική, Graphic design…

 

Λέξεις που είμαστε σίγουροι πως έχεις ακούσει άπειρες φορές! Αλλά ξέρεις τι πραγματικά κάνει ένας γραφίστας και πόσο σημαντικός είναι για ένα επιτυχημένο brand; Φανταζόμαστε πως όχι!

Για αυτό το λόγο, σε αυτό το άρθρο, #DigitalSuperheroes θα σου δώσουν 5 λόγους που θα πρέπει κάθε επιχείρηση να έχει το δικό της γραφίστα.

Ας το πάρουμε από την αρχή βέβαια. Τι είναι η γραφιστική; Τι κάνει ένας γραφίστας;

Ρωτήσαμε το δικό μας γραφίστα, και η απάντησή του ήταν:

Design can mean whatever you want it to mean to you! Design is about communicating #feelings through visual sensations & unique experiences 🤩 The only boundaries you have is your #fantasy limitations 🦸‍♂️ There is a whole new world out there, where even sky is not the limit!

Too idealistic? Well, η γραφιστική είναι τέχνη, και οι γραφίστες καλλιτέχνες! Με απλά λόγια, η γραφιστική είναι η τέχνη όπου οι επαγγελματίες δημιουργούν οπτικοακουστικό περιεχόμενο για να επικοινωνήσουν μηνύματα στο κοινό τους. Ο Γραφίστας λοιπόν, είναι αυτός ο καλλιτέχνης που αναλαμβάνει να δημιουργήσει (και να διατηρήσει!) την εικόνα μιας επιχείρησης.

Και η εικόνα είναι αναμφισβήτητα ένα δυνατό εργαλείο! Γιατί; Γιατί το 90% των πληροφοριών που λαμβάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι οπτικές. Άρα κάθε επιχείρησή χρειάζεται ξεχωριστό & δυνατό γραφιστικό σχεδιασμό για να επικοινωνήσει τον σκοπό της, αφού τα δυνατά γραφικά μπορούν να μεταδώσουν αμέσως ένα μήνυμα, ένα συναίσθημα και μια αξία, μερικές φορές μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

 

1. Η πρώτη εντύπωση μετράει!

Και ναι, η πρώτη εντύπωση μετράει. Και όσον αφορά δυνητικούς πελάτες, ίσως η πρώτη εντύπωση είναι και η μόνη ευκαιρία να τους κερδίσεις. Ξεκινάμε λοιπόν με ένα μοναδικό λογότυπο που θα μείνει στη μνήμη του χρήστη, καταχωρώντας της επιχείρησή σου στη λίστα του! Ο σχεδιασμός του λογοτύπου σου καθορίζει το πως σε βλέπουν οι πελάτες σου.

Ένας έμπειρος γραφίστας μπορεί να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα λογότυπο που αντιπροσωπεύει και εκφράζει πραγματικά τις αξίες της επιχείρησής σου, και συμβάλλει 100% στη δημιουργία μιας θετικής πρώτης εντύπωσης στο μυαλό των χρηστών.

 

2. Αναγνωρισιμότητα του brand σου

Έχοντας ένα λογότυπο που καθρεφτίζει τις αξίες και τους στόχους της επιχείρησής σου, χτίζεις ουσιαστικά μια μοναδική & δυνατή εταιρική ταυτότητα. Η χρωματική παλέτα και η φιλοσοφία του λογότυπου σου, πρέπει να είναι η βάση όλης της ψηφιακής σου εικόνας. Website, Εshop, Facebook, Instagram…

Μια επαγγελματική γραφιστική δουλειά, σου επιτρέπει απλά, και χωρίς λόγια, να συνδέσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου με τις αξίες σου, επικοινωνώντας τα μηνύματα που θέλεις και διαμορφώνοντας την εικόνα που επιθυμείς να δημιουργήσεις εσύ στο κοινό σου!

 

3. Συνέπεια ίσον αξιοπιστία 

Σου θυμίζει κάτι το brand consistency; Αν ναι, τότε έχεις αρχίζει να καταλαβαίνεις τη φιλοσοφία πίσω από το marketing! Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιχείρησής σου, η γραφιστική θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις αξιοπιστία μέσω της αισθητικής συνέπειας της εικόνας σου. Πώς; Μέσω της συνέπειας και της επαγγελματικής δουλειάς, ο χρήστης θα λαμβάνει το ίδιο ύφος για την εικόνα σου από όλα τα κανάλια επικοινωνίας σου, εδραιώνοντας την εικόνα σου, και ανεβάζοντας την αξιοπιστία & την εμπιστοσύνη.

 

4. Επαγγελματισμός 

Και μιας και αναφερθήκαμε στην αξιοπιστία, πέρα από τη συνέπεια της αισθητικής του brand σου, ο γραφίστας σε βοηθά στη δημιουργία μιας επαγγελματικής εικόνας. Και με τη σειρά της, η επαγγελματική εικόνα ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δημιουργία εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για να πειστούν οι δυνητικοί πελάτες για την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Η επαγγελματική εμφάνιση ξεχωρίζει τη μια επιχείρησή σας από άλλες, επιτρέποντάς σου να αποκτήσεις νέους πελάτες και να ενθαρρύνεις τους υπάρχοντες πελάτες να σε προτιμήσουν ξανά ή να σε προτείνουν!

 

5. Αύξηση του κέρδους & των πωλήσεων

Όσο και αν θέλουμε να είμαστε ρομαντικοί, και να παλεύουμε για τη δημιουργία μιας επαγγελματικής εταιρικής εικόνας που θα σαγηνεύσει τους δυνητικούς (και όχι μόνο) πελάτες σου, ο στόχος παραμένει πάντα η αύξηση των πωλήσεων! Γιατί πρέπει όμως να τα ξεχωρίσουμε;

Η πρόσληψη ενός γραφίστα από την αρχή θα σου εξοικονομήσει πολλά χρήματα in the long run. Αν ξεκινήσεις με πειραματισμούς και κακά σχέδια, δε θα υποφέρει μόνο το brand σου, αλλά και οι πωλήσεις σου. Μετά θα πρέπει να πάρεις έναν γραφίστα ούτως ή άλλως για να διορθώσει τα πάντα! Η λύση; Επένδυσε εξαρχής ένα budget σε έναν επαγγελματία γραφίστα, κάνε τον συνεργάτη σου και απολαύστε μαζί το ταξίδι της επιτυχίας.

 

Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε τον γραφίστα της δικής μας ομάδας; Αλλά προειδοποιούμε, he is too good to be true!

Επικοινώνησε μαζί μας και οι #DigitalSuperheroes θα κάνουν το brand σου να ξεχωρίσει!