4 Μαΐου, 2022 George

3D σχεδιασμός στο eCommerce: δημιουργήστε το eshop του μέλλοντος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η 3D τεχνολογία έχει την δύναμη να κυριαρχήσει στην αγορά του eCommerce. Όλοι οι λόγοι, όμως, συγκλίνουν σε ένα παράγοντα: τον πελάτη. Οι πελάτες θέλουν επιλογές, άνεση και διασκέδαση (ναι, σωστά διαβάσατε) κατά τις online αγορές τους. Πλέον, οι άνθρωποι δεν ψάχνουν την μικρότερη δυνατή τιμή μόνο, αλλά και την καλύτερη αγοραστική εμπειρία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, θέλουν να συνδεθούν και συναισθηματικά με το brand και η εισαγωγή του 3D στο eCommerce μπορεί να τα κάνει όλα αυτά πραγματικότητα.
Καθώς το 95% των online αγοραστών προτιμά την 3D απεικόνιση από το video, όσον αφορά την παρουσίαση των προϊόντων, η εξειδικευμένη στο 3D eCommerce ομάδα της Best Cybernetics συγκέντρωσε μερικά βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουν όσοι σκοπεύουν να κάνουν αυτό το βήμα. Πάμε να τα δούμε;

1. Digital roadmap

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε κάνοντας μερικές 3D διαφημίσεις στο Facebook, είτε παρουσιάζοντας μέσω 3D απεικόνισης τα προϊόντα της eCommerce επιχείρησής σας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε έναν roadmap. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσετε έναν “οδικό χάρτη” για το 3D δημιουργικό και την εκτέλεσή του, τα προγράμματα δοκιμών και βελτιστοποίησης της εκτέλεσης κ.ο.κ..
Για αρχή, προσδιορίστε το κανάλι διανομής που έχει νόημα για την επιχείρησή σας. Αυτό σχετίζεται με τους στόχους σας. Σας ενδιαφέρει να βελτιώσετε την αφοσίωση στο brand σας, να μεγαλώσετε την αναγνωρισιμότητά του ή να αυξήσετε τις πωλήσεις σας; Για παράδειγμα, αν θέλετε περισσότερες μετατροπές (επισκέπτη σε πελάτη), μπορείτε να εισάγετε μια 3D εμπειρία στην σελίδα του κάθε προϊόντος. Αυτό θα βοηθήσει τον χρήστη να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το προϊόν, οδηγώντας τον πιο εύκολα στην αγορά.

2. Μοντέλα 3D

Μια 3D εμπειρία απαιτεί μοντέλα 3D υψηλής ποιότητας. Αυτά τα μοντέλα πρέπει να διαμορφωθούν και να βελτιστοποιηθούν είτε για web είτε για mobile εφαρμογές και σε διαφορετικές μορφές (ανάλογα με τη διανομή). Επίσης, πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, σύμφωνα με τα προϊόντικά ή τεχνολογικά updates και να είναι προσβάσιμα για προεπισκόπηση από παντού.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη δημιουργία μοντέλων 3D, όπως το 3D modeling και η φωτογραμμετρία. Η σχεδιαστκή ομάδα της Best Cybernetics υπόσχεται γρήγορα και ποιοτικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους. Αυτά τα μοντέλα θα δώσουν την απαραίτητη δυναμική στην eCommerce επιχείρησή σας και θα δημιουργήσουν μια ασυναγώνιστη αγοραστική εμπειρία.
Zo987s7t 900 1, Best Cybernetics

3. Ασφαλής ενσωμάτωση στην eCommerce ιστοσελίδα

Η ενσωμάτωση των 3D μοντέλων είναι τόσο απλή, όσο η προσθήκη μερικών γραμμών JavaScript στην ιστοσελίδα σας. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο αν έχετε φροντίσει για την σωστή φιλοξενία (hosting) και τη γρήγορη παράδοση των 3D μοντέλων σε ένα iFrame, όταν αυτά καλούνται.
Σύμφωνα με μια μελέτη της Google, το 53% των επισκεπτών θα εγκαταλείψει μια ιστοσελίδα που χρειάζεται περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Το 3D eCommerce, λοιπόν, μπορεί να είναι αποτελεσματικό μόνο με την σωστή ενσωμάτωση. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την αγοραστική εμπειρία του χρήστη και ταυτόχρονα θα διατήρησετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας.

4. Ανάλυση δεδομένων

Για να δείτε τι μπορεί να προσφέρει στην eCommerce επιχείρησή σας η εισαγωγή της 3D απεικόνισης, φροντίστε κατά την ενσωμάτωσή της να συμπεριλάβετε και μηχανισμούς για την εξαγωγή & ανάλυση των δεδομένων. Για παράδειγμα, η Tenth Street Hats παρατήρησε αύξηση 33% στις μετατροπές (επισκεπτών σε πελάτες) και 74% στην αφοσίωση των πελατών, μετά την ενσωμάτωση της 3D απεικόνισης στην eCommerce ιστοσελίδα της.
Το συναρπαστικό με το 3D eCommerce δεν είναι (μόνο) οτι δίνει την ευκαιρία στους πελάτες σας να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα προϊόντα σας. Αλλά ότι δίνει, επίσης, τη δυνατότητα σε εσάς να κατανοήσετε καλύτερα την αντίληψη των πελατών σας για αυτά.
Untitled 1, Best Cybernetics

5. Benchmarking προϊόντων

Μια βέλτιστη πρακτική είναι να ξεκινήσετε με μερικά προϊόντα για τα οποία έχετε σαφή δεδομένα για την απόδοσή τους. Δημιουργήστε διάφορες εκδόσεις/παραλλαγές 3D και συγκρίνετε τα δεδομένα μεταξύ τους (A/B testing). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις διαφορετικές ροές χρηστών, την λειτουργικότητα, τις οδηγίες προς τον χρήστη κ.λπ..
Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αύξηση των εσόδων σας (λόγω του 3D) για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας 3D μοντέλων και για τα υπόλοιπα προϊόντα του καταλόγου σας, ενώ βελτιστοποιείτε τα ήδη υπάρχοντα με στόχο την δημιουργία αφοσίωσης.


Στην Best Cybernetics, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το τι σημαίνει το 3D eCommerce για το μέλλον των online αγορών. Για τις επιχειρήσεις, είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουν μια πιο βαθιά σύνδεση με τους πελάτες τους. Για τους αγοραστές, είναι μια ενίσχυση της αυτοπεποίθησή τους, καθώς τους διευκολύνει να πάρουν πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις, πολύ πιο γρήγορα.
Συνεχίζοντας, λοιπόν, να αναπτύσσουμε καινοτόμες 3D λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, ανυπομονούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των in-store και online αγοραστικών εμπειριών. Εάν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας και ας ξεκινήσει το ταξίδι προς τον 3D κόσμο.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.