13 Μαΐου, 2018 Best Cybernetics

4 λόγοι για τους οποίους η ιστοσελίδα σου δεν έχει κίνηση

Η κίνηση (οργανική ή paid) σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης (online ή μη). Περισσότερη κίνηση = περισσότερες ευκαιρίες για τη δημιουργία σχέσεων και αύξηση των πωλήσεων.
Η πλειοψηφία των επαγγελματιών του marketing θεωρεί πως η διαδικασία αύξησης της επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα είναι δύσκολη. Ωστόσο, όταν γνωρίζουμε σε τι πρέπει να επικεντρωθούμε και τι να αποφύγουμε, όλα γίνονται ευκολότερα.
Για το λόγο αυτό, η ομάδα της Best Cybernetics συγκέντρωσε 4 πιθανούς λόγους για τους οποίους η κίνηση στην ιστοσελίδα σου δεν αυξάνεται, αλλά και τρόπους για να τους ξεπεράσεις. Shall we?

1. Δε χρησιμοποιείς τα Google Analytics

Τα Google Analytics είναι η κορυφαία υπηρεσία παρακολούθησης ιστοσελίδων και ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση του SEO της ιστοσελίδας σου. Τα δεδομένα που μπορεί να σου δώσει αυτό το εργαλείο είναι απεριόριστα, όπως:

  • την επισκεψιμότητα ανά γλώσσα/χώρα/πόλη του χρήστη
  • την επισκεψιμότητα ανά σελίδα
  • και το bounce rate των χρηστών

Πρέπει όμως να μάθεις να “διαβάζεις σωστά” τα δεδομένα αυτά. Για να μάθεις τα πάντα για τα Google Analytics μπορείς απλά να παρακολουθήσεις τα μαθήματα της Google Academy. Για παράδειγμα, το bounce rate μπορεί να σου δείξει το αν η landing page που δημιούργησες για την διαφήμιση μιας υπηρεσίας σου είναι ποιοτική/αποδοτική ή όχι. Αυτό θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις σημαντικές αλλαγές/προσαρμογές, ώστε να την κάνεις πιο ποιοτική/αποδοτική σε συνεργασία με το τμήμα marketing.
Nop You Dont, Best Cybernetics

2. Δεν διορθώνεις τα bugs

Τα πιο συνηθισμένα bugs (ή δυσλειτουργίες) είναι:

  • η χαμηλή ταχύτητα φόρτωσης
  • οι σελίδες με σφάλματα (404)
  • και τα “σπασμένα” εφέ ή λειτουργίες (π.χ. buttons που δεν οδηγούν πουθενά)

Αυτά τα bugs οδηγούν σε υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης της ιστοσελίδας (bounce rate) και, συνεπώς, σε χαμηλότερη βαθμολογία στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs). Η χαμηλή βαθμολογία, προφανώς, επηρεάζει την κίνηση στην ιστοσελίδα σου.
Η εμπειρία χρήστη (UX) είναι πολύ σημαντική, καθώς χρειάζονται μόνο 2 ή 3 δευτερόλεπτα για να αποφασίσει ο επισκέπτης εάν απολαμβάνει την περιήγηση στην ιστοσελίδα σου. Εάν οι επισκέπτες πέσουν πάνω σε κάποιο bug, μπορεί να υποθέσουν ότι η εταιρεία σου δεν ενδιαφέρεται να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες. Από την άλλη πλευρά, ένα θετικό UX μπορεί να αυξήσει την κίνηση στην ιστοσελίδα. Περίπου το 23% των επισκεπτών με θετική εμπειρία μιλάνε με θετικό πρόσημο για την ιστοσελίδα/εταιρία σε 10 ή περισσότερα άτομα.
Για να αποφύγεις αυτά τα bugs, βεβαιώσου πως εκτελείς τακτικούς ελέγχους στην ιστοσελίδα σου, ειδικά μετά από σημαντικές αλλαγές. Εργαλεία, όπως, το Google Webmaster μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

3. Δεν είναι ασφαλής

Ένας ακόμα παράγοντας που σίγουρα επηρεάζει την κίνηση σε μια ιστοσελίδα, είναι η ελλειπής προστασία της. Όταν η ιστοσελίδα σου παραβιαστεί με οποιονδήποτε τρόπο, η Google θα φροντίσει να προειδοποιήσει τους πιθανούς επισκέπτες να μείνουν μακριά από αυτήν. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδοποιήσεις, όπως: “Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να βλάψει τον υπολογιστή σας”, στα αποτελέσματα της Google.
Η ελλειπής προστασία μπορεί να σημαίνει ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από την ιστοσελίδα σου, όπως τα στοιχεία πληρωμής των πελατών, είναι ευάλωτα.
Αν η εταιρία σου λειτουργεί κυρίως με βάση το διαδίκτυο, συνιστούμε να εξετάσεις και τη λύση του cloud computing, τόσο για εσωτερικές, όσο και για εξωτερικές διαδικασίες. Τέλος, βεβαιώσου πως η ιστοσελίδα σου διαθέτει την τελευταία έκδοση του SSL πιστοποιητικού για την επίτευξη μεγαλύτερης ασφάλειας.
Dogware, Best Cybernetics

4. Δεν είναι responsive 

Για πολλές επιχειρήσεις, η μεγαλήτερη κίνηση στην ιστοσελίδα τους προέρχεται από τους χρήστες smartphone. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι χρήστες smartphone έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν μια μη-βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως η εμφάνιση στα smartphone είναι ζωτικής σημασίας. Για να βεβαιωθείς πως η ιστοσελίδα σου είναι responsive, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Friendly-Mobile Test.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη πως οι ιστοσελίδες απαιτούν διαφορετική διάταξη στα smartphone και διαφορετική στους υπολογιστές και όχι απλά μια συρρικνωμένη έκδοσή της. Μεγάλα κείμενα, μεγάλες εικόνες και κινούμενα στοιχεία δεν μεταφράζονται σωστά με αυτόματο τρόπο στα smartphones.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσεις την κίνηση στην ιστοσελίδα σου, αλλά για αρχή πρέπει να βασιστείς σε αυτά τα 4 στρατηγικά σημεία. Μάθε να χρησιμοποιείς τα Google Analytics σωστά, διόρθωσε τα bugs και επικεντρώσου στην ασφάλεια και το responsiveness της ιστοσελίδας σου.
Εάν θες να μάθεις περισσότερα ή χρειάζεσαι βοήθεια για την υλοποίηση των διαδικασιών μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.