15 Οκτωβρίου, 2020 George

Ταινίες Disney: 4 marketing tips που μπορούμε να πάρουμε

Στη σημερινή εποχή, με την έκρηξη της τεχνολογίας στο χώρο της διαφήμισης, όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν ξεχωριστό προϋπολογισμό για το τμήμα Marketing. Πλέον, έχουν καταλάβει πως η προώθηση του προϊόντος, της υπηρεσίας και των προσφορών τους σε πιθανούς πελάτες είναι ζωτική. Μέσω του Marketing, η επιχείρησή σας έχει την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στα μάτια των εν δυνάμει πελατών και να τους πείσει να αγοράσουν. Πως όμως (και γιατί) θα επιλέξει εσάς ο καταναλωτής και όχι τον ανταγωνιστή σας;

Ας πάρουμε το παράδειγμα του πιο διάσημου οίκου παραγωγής ταινιών: τη Walt Disney Co.. Οι καμπάνιες Marketing της Disney είναι αυτές που την καθιέρωσαν ως no.1 στον κλάδο και η Best Cybernetics είναι εδώ για να ανακαλύψει και να μοιραστεί μαζί σας μερικά tips που μπορεί να μας δώσει η φιλοσοφία που ακολούθησαν. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Disney;

Η ψυχαγωγία μετράει

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία του Marketing είναι οι διαφημίσεις. Αν θέλετε να είναι πετυχημένη η καμπάνια σας οι διαφημίσεις πρέπει να είναι ενδιαφέρουσες, ελκυστικές και το πιο σημαντικό διασκεδαστικές. Η Disney το έχει καταλάβει και γι’ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει διαφημίσεις που μένουν αξέχαστες και περιλαμβάνουν τον παράγοντα ψυχαγωγία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ταινίες της Disney είναι μοναδικές. Αλλά αυτό που τις κάνει ακόμα πιο αξιόλογες, είναι ο τρόπος με τον οποίο διατίθενται στην αγορά από την εταιρία.

Έτσι, λοιπόν, εάν σχεδιάζετε την επόμενη διαφήμισή σας, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια διασκεδαστική νότα σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνετε αξέχαστοι σε αυτούς που θα δουν την διαφήμισή σας.

Especial Disney Creara Contenido Vivo, Best Cybernetics

Προσθέστε μια πινελιά εξατομίκευσης

Η προσθήκη μιας πινελιάς εξατομίκευσης στις καμπάνιες σας έχει τεράστια επίδραση στην δημιουργία συναισθημάτων για το brand σας. Οι ταινίες της Disney μας χάρισαν χαρακτήρες με τους οποίους συνδεθήκαμε, μένοντας, έτσι, στο μυαλό μας για πάντα. Χτίζοντας ιστορίες που σχετίζονται με την προσωπική μας ζωή, η Disney κατάφερνε να παραμένει πάντα επιτυχής.

Ακόμα μια συμβολή της Disney στην αγορά ήταν η χρήση των χαρακτήρων της ως μασκότ για την προώθηση άλλων brand. Αυτό δείχνει το πόσο σημαντικά συναισθήματα προσέφερε. Φροντίστε, λοιπόν, να εξατομικεύσετε (όσο πρέπει) τις καμπάνιες σας, ώστε να προκαλέσετε την δημιουργία συναισθημάτων στους εν δυνάμει πελάτες σας.

Ορίστε τον σωστό στόχο και ακολουθήστε την σωστή στρατηγική

Στη Disney, όλοι οι εργαζόμενοι είναι “μέλη του καστ” και έχουν ρόλους που εκτελούνται με ένα μοτίβο. Ωστόσο, σε όλους δίνεται η ελευθερία να είναι δημιουργικοί, να προτείνουν νέες ιδέες και να παίρνουν πρωτοβουλίες. Η παραγωγή μιας ταινίας αξίας εκατομμυρίων απαιτεί, όχι μόνο χρήματα, αλλά και πολλές ενέργειες εκτός σκηνής.

Λόγω της σκληρής δουλειάς και της σωστής στρατηγικής, οι υπάλληλοι της Disney είναι σε θέση να προσφέρουν ποιοτικά έργα, που είναι μαγευτικά και ταυτόχρονα εκπαιδευτικά. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και στον τομέα του Marketing. Για την επιτυχία μιας καμπάνιας Marketing, ο marketer πρέπει να ακολουθήσει μια σωστή στρατηγική συνδυάζοντας όλες τις πτυχές της επιχείρησης (διαδικασίες, νομικό τμήμα, ανθρώπινο δυναμικό, κ.λπ.).

592487 637274010179889019 16x9 1, Best Cybernetics

Βάλτε φαντασία

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τα οπτικά μέσα ήταν πάντα ένα θεμελιώδες στοιχείο του Marketing. Όταν προσθέτετε χιούμορ στο περιεχόμενό σας, το Marketing απογειώνεται. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει ή να ακούει κάτι που είναι βαρετό. Η ίδια σκέψη οδήγησε τη Disney στο να δημιουργήσει χαρακτήρες, όπως ο Μίκυ Μάους, που είναι χαριτωμένοι και διασκεδαστικοί.

Όταν οι χαρακτήρες της έγιναν διάσημοι, η Disney συνέχισε να προωθεί τους ίδιους χαρακτήρες ξανά και ξανά. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρας, ο Μίκυ Μάους, δεν έχασε ποτέ τη δημοτικότητά του. Αυτό συμβαίνει επειδή η δημιουργία τέτοιων χαρακτήρων βασίζεται στην ανάγκη μας να δούμε κάτι που δεν μπορεί ποτέ να συμβεί στην πραγματική ζωή. Καθώς αγαπάμε τη φαντασία, συνεχίζουμε να κρατάμε τέτοιες ευφάνταστες δημιουργίες στη μνήμη μας.

Το να είστε ευφάνταστοι στο Marketing, όπως η Disney, θα σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό που θέλετε: να μείνετε χαραγμένοι στη μνήμη των πελατών σας. Η δημιουργία καμπανιών που ανταποκρίνονται στην επιθυμία των πελατών σας για φαντασία, θα σας βοηθήσει να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στο να “κλέψετε” την προσοχή τους. Τη στιγμή εκείνη θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται και να γνωρίζουν καλύτερα το επιχειρηματικό σας προφίλ, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί η ευκαιρία που ψάχνατε για να μετατρέψετε το Marketing σε πωλήσεις.


Αυτές είναι μερικές μόνο συμβουλές που μπορούμε να εξάγουμε από την φιλοσοφία της Disney στο κομμάτι του Marketing. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε καμπάνιες που θα σας  “εγκαταστήσουν” στο μυαλό των πελατών σας και σας φαίνεται δύσκολο, τότε η Best Cybernetics είναι εδώ για εσάς. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε μοναδικές ιστορίες, για μοναδικούς ανθρώπους και μοναδικές εταιρίες.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

 

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.