16 Σεπτεμβρίου, 2018 Best Cybernetics

Εμπειρία πελατών: 4 συμβουλές για να την βελτιώσεις (Customer Experience)

Εδώ και αρκετά χρόνια, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει να αναγνωρίζει ολοένα και περισσότερο τη δύναμη της εμπειρίας των πελατών (Customer Experience). Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι μέσω αυτής, μπορείς να αυξήσεις την αφοσίωση των πελατών σου, να μειώσεις τα λειτουργικά έξοδα και να εξασφαλίσεις μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Αλλά πως μπορείς να βελτιώσεις το customer experience (CX) του brand σου; Οι #DigitalSuperheroes είναι εδώ και φροντίζουν για εσένα, προσφέροντάς σου 4 συμβουλές για να το πετύχεις! Είσαι έτοιμος να μάθεις να δημιουργείς μοναδικές εμπειρίες; Για πάμε…

1. Χαρούμενοι υπάλληλοι = Χαρούμενοι πελάτες

Αυτό μπορεί να μοιάζει κάπως ανάποδο από τη συνηθισμένη λογική, όμως αρκετές εταιρίες ξεκινάνε σκεπτόμενες τους υπαλλήλους τους. Επικοινώνησε με τους υπαλλήλους σου, μάθε τους προβληματισμούς τους και προσπάθησε να τους προσφέρεις τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για να φέρουν εις πέρας την δουλειά που τους έχεις αναθέσει.
Υπάρχει μια σημαντική σύνδεση μεταξύ χαρούμενων υπαλλήλων και ευχαριστημένων πελατών. Οι υπάλληλοι που είναι χαρούμενοι με τις συνθήκες εργασίας, είναι πολύ πιθανότερο να αντιμετωπίσουν με θετικό τρόπο τους πελάτες σου. Τέλος, σκέψου την κουλτούρα και τις αξίες του brand σου. Σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις μια περισσότερο πελατοκεντρική κουλτούρα.
Custcentric, Best Cybernetics

2. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για εξατομίκευση

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) & η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) είναι δύο τεχνολογίες ιδανικές για τη δημιουργία μοναδικών εξατομικευμένων εμπειριών. Από τα chatbots, που παραμένουν ενεργά 24/7 για τους πελάτες σου, έως την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας (NLP), για να αντιλαμβάνεται ο υπολογιστής το ύφος & την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, αυτές οι δύο τεχνολογίες έχουν καταφέρει να εκτοξεύσουν το personalization των υπηρεσίων ενός brand.
Επικοινώνησε μαζί μας και ενημερώσου για τις κορυφαίες εφαρμογές που μπορεί ένα brand να υλοποιήσει, με την βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας της Best Cybernetics. Μαζί θα βρούμε αυτό που μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου να κάνει το επόμενο βήμα, και να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της.

3. Υιοθέτησε την φιλοσοφία της πολυκαναλικής επικοινωνίας (omni-channel)

Οι μέρες των επιτραπέζιων υπολογιστών (desktop) είναι μετρημένες, όσον αφορά την διαδικασία σύνδεσης με ένα brand. Πλέον, οι χρήστες προτιμούν τις κινητές συσκευές (κινητά, tablet, κ.λπ.) για να αλληλεπιδράσουν με τα brands. Η σταθερή & βελτιστοποιημένη παρουσία του brand σου σε όλες τις συσκευές είναι απαραίτητη.
Φρόντισε να κατανοήσεις τους πελάτες σου και τις ενέργειες που κάνουν (online & offline). Η παρουσία σου πρέπει να έχει μια συνέχεια, ανεξάρτητα από τις μεταπηδήσεις ενός χρήστη από συσκευή σε συσκευή, και το μήνυμα που θέλεις να περάσεις να παραμένει ξεκάθαρο. Η υιοθέτηση της omnichannel φιλοσοφίας είναι μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα κάνεις στην επιχειρηματική σου σκέψη.
Importance Of Omni Channel Customer Experience 1 1, Best Cybernetics

4. Υλοποίησε “Voice of the Customer” προγράμματα

Αυτά τα προγράμματα, αφορούν ουσιαστικά την ανατροφοδότηση των πελατών σου σχετικά με την εμπειρία τους με το brand σου, αλλά και τις προσδοκίες τους από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του. Προσπάθησε να μετατρέψεις την ανατροφοδότηση σε δεδομένα. Επικεντρώσου στις ανάγκες & τις προσδοκίες των πελατών σου και βελτίωσε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου βάση αυτών.
Η δημιουργία ενός VoC προγράμματος θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις ανάγκες των πελατών σου, να δημιουργήσεις καλύτερα προϊόντα, να προσελκύσεις νέους και να διατηρήσεις υπάρχοντες πελάτες. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας οποιασδήποτε CX στρατηγικής.


Εσύ έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις κάποια επιτυχημένη customer experience στρατηγική; Αν ναι, μη διστάσεις να την μοιραστείς/συζητήσεις με την ομάδα μας. Αν όχι, επικοινώνησε μαζί μας και πάμε να εκτοξεύσουμε μαζί την digital εμπειρία των πελατών σου!

Συγγραφέας του άρθρου: Θ. Παυλόπουλος

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.