2 Νοεμβρίου, 2017 admin

Κάνε τα post στο Facebook πιο επαγγελματικά ΤΩΡΑ!

Οι αναρτήσεις στα social media είναι ένα κομμάτι αναπόσπαστο, για κάθε ιδιώτη και επιχείρηση, ειδικά στο Facebook που αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τρόπο προβολής και προώθησης.

Πως όμως αυτές οι αναρτήσεις μπορούν να γίνουν πιο συντονισμένα και οργανωμένα, με τρόπο ακόμα πιο επαγγελματικό;

Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία που βοηθούν σε επαγγελματικές αναρτήσεις;

Φυσικά υπάρχουν και σε περιμένουν να τα αξιοποιήσεις!

Πριν όμως δείξουμε αυτά τα εργαλεία, θα πρέπει να γνωρίζεις την ίδια σου την επιχείρηση, τους στόχους της και το κοινό αντίστοιχα στο οποίο απευθύνεται.

Δεν εάν η λύση της σελίδας στο Facebook είναι η πλέον κατάλληλη για τις ανάγκες της επιχείρησής σου!

Αφού, λοιπόν, έχεις αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook, θα πρέπει οι αναρτήσεις σου σε αυτή να ακολουθούν την ίδια πορεία.

Δώσε σημασία στις αναρτήσεις ΠΡΙΝ κιόλας τις πραγματοποιήσεις!

Ποιος είναι ο τρόπος; Δημιούργησε ένα πλάνο αναρτήσεων σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, έτσι ώστε να έχεις έτοιμο υλικό να δημοσιεύσεις όταν χρειάζεται. Δώσε σημασία στη συχνότητα των αναρτήσεων, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και το αντικείμενό της, και επιπλέον προσπάθησε να εναλλάσσεις το υλικό που ανεβάζεις (π.χ. εικόνες, βίντεο, άρθρα/blogs, κάποια ανακοίνωση, ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου).

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λάβεις υπόψη, είναι η ώρα που θα πρέπει να κάνεις κάποια δημοσίευση στη σελίδα σου. Τα εργαλεία Στατιστικών Στοιχείων (Insights) θα σου δώσουν εκείνο το πλεονέκτημα ώστε να παρακολουθείς τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνεις.

Ποια είναι όμως τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις;

    1. Αρχικά, χρειάζεται να βρίσκεσαι στη σελίδα που διαθέτεις.

[envira-gallery id="2928"]

    1. Έπειτα κάνε κλικ στην καρτέλα «Στατιστικά Στοιχεία» (Insights). Σε αυτή μπορείς να δεις ορισμένα συνοπτικά στατικά στοιχεία της σελίδας σου.

[envira-gallery id="2931"]

    1. Σύροντας τη σελίδα πιο κάτω βλέπεις την περιοχή «Οι 5 πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σας». Εδώ μπορείς να δεις την πορεία των δημοσιεύσεων που έχεις ήδη αναρτήσει ώστε να εξάγεις τα συμπεράσματά σου.

[envira-gallery id="2934"]

    1. Επιπλέον μπορείς να δεις τις ώρες που είναι καλύτερες να δημοσιεύσεις κάποια ανάρτηση μέσα από την καρτέλα «Δημοσιεύσεις». Τα γραφήματα που σου διαθέτει το Facebook σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση, σου δίνουν μία εικόνα της δραστηριότητας του κοινού που έχεις στη σελίδα σου. Έτσι μπορείς να υπολογίσεις τις κατάλληλες ώρες για να ανεβάσεις τις δημοσιεύσεις σου.

[envira-gallery id="2937"]

    1. Τέλος, δώσε χρόνο μέσα στην εβδομάδα σου έτσι ώστε να κάνεις προγραμματισμένες αναρτήσεις. Με άλλα λόγια αντί να ασχολείσαι συνέχεια με τις δημοσιεύσεις στο Facebook, αφιέρωσε κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα ή στο μήνα έτσι ώστε να τις προγραμματίσεις πότε αυτές θα γίνουν. Αυτό, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα από την καρτέλα «Εργαλεία δημοσίευσης», επιλέγοντας την υπο-καρτέλα «Αναρτημένες Δημοσιεύσεις» και κάνοντας κλικ στο κουμπί «+Δημιουργία».

[envira-gallery id="2941"]

Στο παράθυρο που ανοίγει κάνεις την ανάρτηση που θέλεις, και πριν το τέλος πατάς το βέλος δίπλα από τη δημοσίευση. Τέλος, επιλέγεις «Προγραμματισμός» και την ημερομηνία και ώρα που θέλεις να κάνεις την ανάρτηση, σε σχέση με όσα περιγράψαμε στο βήμα 3 και 4

Συγχαρητήρια! Είσαι έτοιμος/η, πλέον, να κάνεις τις αναρτήσεις σου με τρόπο πιο επαγγελματικό, έτσι ώστε να βοηθήσεις την επιχείρησή σου αναπτυχθεί στον κόσμο των social media.

Αν χρειαστείς όποια συμβουλή στη δική σου διαδικτυακή παρουσία, μπορείς πάντα να εμπιστευτείς την Best Cybernetics.

Ακολούθησε ακόμα την BestCybernetics

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.