21 Ιανουαρίου, 2021 George

5 eCommerce marketing στρατηγικές για να εκτοξεύσετε τις πωλήσεις σας

Μια από τις ερωτήσεις που ακούμε συχνά είναι η εξής: “Ποια είναι η καλύτερη eCommerce marketing στρατηγική;”. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως ΔΕΝ υπάρχει μια standard απάντηση σε αυτή την ερώτηση.
Το αν μια στρατηγική λειτουργεί για εσάς ή όχι εξαρτάται από το περιβάλλον & τη βιομηχανία σας, από τα προϊόντα/υπηρεσίες που πουλάτε, από τις συνήθειες των δυνητικών πελατών σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, από τους κανονισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε marketing με συγκεκριμένο τρόπο.
Αν και η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να πειραματιστείτε για να βρείτε τη “σωστή” eCommerce marketing στρατηγική, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που είναι διαχρονικές. Στρατηγικές που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν για πολλές eCommerce εταιρίες στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο μέλλον.
Είστε έτοιμοι να δούμε μερικές; Ας ξεκινήσουμε!

1. Content marketing

Ανεξάρτητα από το αν γελάτε με ένα GIF που βρήκατε στο Twitter ή αναθεωρείτε τη ζωή σας μετά από ένα εντυπωσιακό άρθρο προσωπικής ανάπτυξης, το διαδίκτυο ΕΙΝΑΙ το περιεχόμενο.
Το content marketing είναι η διαδικασία δημιουργίας διαδικτυακού υλικού (blog posts, video, infographics, GIF, εικόνες κ.λπ.) που προσελκύει το target-group σας. ΔΕΝ χρησιμοποιείται για άμεση πώληση, αλλά ως ένας τρόπος να εκπαιδεύσετε δυνητικούς πελάτες για τα προϊόντα σας και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας. Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο εκτοξεύετε την επισκεψιμότητα του eshop σας και πιθανόν και τις πωλήσεις σας!
Α και να μην ξεχάσω … Η Google λατρεύει το περιεχόμενο! Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους παράγοντες κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή περιεχομένου σας “ανεβάζει” στη Google, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να φέρει οργανική επισκεψιμότητα.

2. Referral marketing

Μία από τις πιο ισχυρές (αλλά υποτιμημένες) eCommerce marketing στρατηγικές είναι το referral marketing (γνωστό και ως word-of-mouth). Ο λόγος είναι απλός: οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα και μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με την οικογένεια & τους φίλους μας.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε κακές εμπειρίες και υποστηρίζουμε μέρη που προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες. Αυτό σημαίνει, πως είτε σας αρέσει είτε όχι, οι άνθρωποι θα μιλήσουν για εσάς με τους φίλους τους. Δεν θα προτιμούσατε, λοιπόν, να πουν κάτι θετικό για το brand και το προϊόν σας;
Το referral marketing συμβαίνει, όταν σκοπίμως επηρεάζετε τη διαδικασία του word-of-mouth, είτε με το να την ενθαρρύνετε περισσότερο είτε με το να φροντίζετε η αναφορά σε εσάς να είναι θετική.
Referral Sales Strategies Examples 1 1, Best Cybernetics

3. E-mail marketing

Ποιος διαβάζει ακόμα e-mail θα αναρωτιέστε; ΟΛΟΙ. Παρά τη δημοτικότητα των Social Media, το e-mail παραμένει το νούμερο ένα κανάλι επικοινωνίας για πολλούς. Το 91% των καταναλωτών ελέγχουν το e-mail τους σε καθημερινή βάση.
Το e-mail marketing έχει ROI (Return of Investment) 3800%, ενώ η μέση τιμή παραγγελίας είναι 3x υψηλότερη σε σχέση με αυτή των Social Media.
Τι ακριβώς, όμως, είναι το e-mail marketing; Είναι η διαδικασία του να στέλνετε διαφημιστικά e-mail σε άτομα που σας έχουν δώσει την άδεια να το κάνετε (πολύ σημαντική η άδεια).
Το είδος του e-mail ποικίλλει. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε ένα e-mail που θα καλεί τους δυνητικούς πελάτες σας να επωφεληθούν από κάποια έκπτωση ή θα ενθαρρύνει αυτούς που γέμισαν τα καλάθια τους, αλλά τα εγκατέλειψαν την τελευταία στιγμή, να αγοράσουν!

4. Instagram marketing

Το ήξερες πως το 65% των χρηστών του Instagram χρησιμοποιούν το feed τους για να αναζητήσουν έμπνευση για αγορές ή για να ανακαλύψουν νέες μάρκες; Αυτοί είναι χρήστες που αναζητούν καταστήματα όπως το δικό σας!
Αν λοιπόν δεν έχετε σταθερή παρουσία στο Instagram, χάνετε πωλήσεις. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα, εάν πουλάτε προϊόντα με εξαιρετικά οπτικό χαρακτήρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instagram shop, το οποίο σας επιτρέπει να προβάλλετε τα προϊόντα σας μέσα στην ίδια την εφαρμογή. Αυτό προσελκύει τους δυνητικούς πελάτες να ελέγξουν τα προϊόντα σας και αργότερα να τα αγοράσουν.
Θα πρέπει να καλλιεργήσετε τους followers σας, διατηρώντας τους αφοσιωμένους, ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνετε να αγοράσουν. Για να τα πάτε καλά στο Instagram, θα πρέπει να εστιάσετε σε τρεις πυλώνες:

  • στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου
  • στο να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους fans (όχι απλά followers)
  • στο να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας

Instagram Marketing 1 1, Best Cybernetics

5. Διαφημίσεις στο Facebook

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Zuckerberg, το Facebook παραμένει μια από τις πιο ισχυρές διαφημιστικές πλατφόρμες. Μπορεί να είναι ένα κανάλι για άμεσες πωλήσεις ή μια στρατηγική υποστήριξης για οποιαδήποτε από τις προηγούμενες στρατηγικές που αναλύσαμε.
Το Facebook είναι η μοναδική πλατφόρμα διαφημίσεων με τόσο μεγάλο επίπεδο στόχευσης. Μπορείτε να επιλέξετε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας με βάση την επιθυμητή τοποθεσία, την ηλικία, τη γλώσσα, την εκπαίδευση, τα ενδιαφέροντα & τις συμπεριφορές ενός ατόμου και ούτω καθεξής.
Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε το Facebook pixel (απαραίτητο εργαλείο για βελτιστοποίηση απόδοσης) στο eshop σας και να επαναπροσεγγίσετε τα άτομα που σας έχουν επισκεφτεί, αλλά δεν πραγματοποίησαν αγορά.


Όπως μπορείτε να δείτε, η “σωστή” eCommerce marketing στρατηγική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η ομάδα της Βest Cybernetics, με εξειδίκευση στην δημιουργία πετυχημένων eCommerce επιχειρήσεων, αλλά και στην προώθηση τους, μπορεί να σας συμβουλέψει για το πως πρέπει να κινηθείτε στην αγορά, αλλά και να υλοποιήσει αυτές τις κινήσεις με απόλυτη εγγύηση επιτυχίας.
Επικοινωνήστε μαζί μας και πάμε να εκτοξεύσουμε τις πωλήσεις του eshop σας!

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.