20 Μαΐου, 2018 Best Cybernetics

5 λόγοι για να χρησιμοποιήσεις Google Ads

Εάν θέλεις η επιχείρησή σου να αρχίσει να αξιοποιεί τον αστρονομικό αριθμό αναζητήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στην Google (5,5 δισεκατομμύρια) και να κερδίσεις την προσοχή που χρειάζεσαι για να αναπτυχθείς γρήγορα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τα Google Ads.

Τι είναι, όμως, τα Google Ads;

Τα Google Ads είναι μια μέθοδος διαφήμισης της Google, που σου επιτρέπει να δημιουργείς διαδικτυακές διαφημίσεις, με σκοπό να προσεγγίσεις το κοινό που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Είναι μια PPC (pay-per-click) μέθοδος διαφήμισης, που σημαίνει πως πληρώνεις μόνο όταν κάποιος κάνει click στην διαφήμισή σου.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι Google Ads, όπως οι παρακάτω:

  • Search Ads – για να διαφημιστείς στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (π.χ. Google) με απλό κείμενο
  • Shopping Ads – για να διαφημίσεις τα προϊόντα σου με εικόνα, τιμή & περιγραφή
  • Display Ads – για να διαφημιστείς στους συνεργάτες της Google (π.χ. ιστοσελίδες με θέσεις για διαφημιστικά banner)

Πάμε να δούμε 5 λόγους που κάνουν τα Google Ads μια από τις κορυφαίες μεθόδους διαφήμισης;

1. Ακριβής στόχευση

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των ατόμων που προσεγγίζεις με τα Google Ads και των ατόμων που προσεγγίζεις με άλλες μορφές διαφήμισης (π.χ. Facebook Ads) είναι η πρόθεσή τους. Στα Social Media, για παράδειγμα, οι άνθρωποι δεν αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους. Θέλουν να δουν φωτογραφίες από χαριτωμένα σκυλιά ή όμορφες τοποθεσίες. Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι να αγνοήσουν τις διαφημίσεις σου.
Στα Google Search Ads, όμως, η διαδικασία έχει ως εξής:
Πρώτα στοχεύεις το κοινό που σε ενδιαφέρει (π.χ. γονείς). Έπειτα τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά που θεωρείς πως θα googlάρει κάποιος που ενδιαφέρεται για αυτό που προσφέρεις (π.χ. παιδικά παπούτσια). Όταν κάποιος από το κοινό-στόχο σου, λοιπόν, πληκτρολογήσει μια από αυτές τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά (ή παραπλήσιες), η διαφήμισή σου θα φανεί στο πάνω μέρος της σελίδας των αποτελεσμάτων. Αυτό σημαίνει πως θα διαφημιστείς σε κάποιον που μόλις έψαξε για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρεις. Άρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε δει και να αγοράσει από εσένα.
HIT THEM 1, Best Cybernetics

2. Εύκολη δημιουργία leads σε κάθε στάδιο του sales funnel

Μέσω των Google Ads μπορείς να στοχεύσεις τους εν δυνάμει πελάτες σου ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκονται στο “ταξίδι αγοράς” τους. Eπιλέγοντας λέξεις / φράσεις κλειδιά γενικού περιεχομένου, όπως “λογιστικό λογισμικό”, στοχεύεις εν δυνάμει πελάτες που βρίσκονται στο στάδιο της αρχικής έρευνας.
Για να γεμίσεις την κορυφή του funnel σου με εν δυνάμει πελάτες, φρόντισε να πάρεις τα στοιχεία τους στην landing page που θα τους οδηγήσεις μέσω της διαφήμισης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να ακολουθήσεις remarketing στρατηγικές, μέχρι να τους οδηγήσεις σε κάποια αγορά.
Αν θες, όμως, να στοχεύσεις πιο “ψημένους” εν δυνάμει πελάτες, τότε δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις πιο μακρυές φράσεις κλειδιά, όπως “λογισμικό για freelancer λογιστές”. Έτσι, θα δουν την διαφήμισή σου αυτοί που είναι πιο αποφασισμένοι για το τι θέλουν να αγοράσουν.

3. Πιο γρήγορα αποτελέσματα από το SEO

Το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) εξακολουθεί να αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” των ιστοσελίδων με τις περισσότερες επισκέψεις. Τα αποτελέσματα που βλέπεις στην 1η σελίδα της Google δεν είναι ΜΟΝΟ ιστοσελίδες με προσεκτικά ερευνημένες λέξεις / φράσεις κλειδιά. Είναι, κυρίως, ιστοσελίδες που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό backlinks με την πάροδο του χρόνου (εξακολουθούν να είναι ο νο.1 συντελεστής κατάταξης για τις ιστοσελίδες).
Μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να δεις την ιστοσελίδα σου να κατακτά οργανικά (χωρίς διαφήμιση) μια από τις πρώτες θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google. Ορισμένες επιχειρήσεις, μάλιστα, δεν θα το δουν ποτέ. Ωστόσο, με τα Google Ads έχεις την δυνατότητα να ξεπεράσεις όλα τα οργανικά αποτελέσματα σε μια σελίδα αποτελεσμάτων και να βγεις στην πρώτη θέση (πληρώνοντας κάποιο αντίτιμο, φυσικά).

4. Δημιουργία brand awareness

Οι περισσότεροι, όταν ακούνε “Google Ads”, φαντάζονται κυρίως PPC διαφημίσεις που δημιουργούν επισκεψιμότητα μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.
Στην πραγματικότητα, όμως, τα Google Ads είναι πολύ πιο ευέλικτα. Για παράδειγμα, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας του brand σου. Και η δημιουργία αναγνωρισιμότητας είναι νο.1 στις προτεραιότητες όλων των marketer, καθώς είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους εν δυνάμει πελάτες σου.
Μέσω των Google Search Ads, λοιπόν, ακόμη και αν οι εν δυνάμει πελάτες σου δεν κάνουν click στη διαφήμισή σου, βλέπουν το brand σου και αυτό που προσφέρεις. Έτσι, δημιουργείς μια σταθερή παρουσία της εταιρίας σου στην αγορά και οικοδομείται η εμπιστοσύνη μεταξύ του brand και των πελατών σου.
Ksereis Poios Eimai Egw 2, Best Cybernetics

5. Περισσότερες μετατροπές επισκεπτών-σε-πελάτες

Για να επιλέξει η Google τις διαφημίσεις σου, ώστε να εμφανίζονται στην κορυφή των σελίδων της, δεν παίζει ρόλο ΜΟΝΟ το budget που πρέπει να διαθέσεις (μάλιστα, έρχεται δεύτερο). Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξεις είναι το Quality Score της διαφήμισής σου.
Τα περισσότερα δίκτυα διαφημίσεων δεν δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία της landing page και θα σου επιτρέψουν να οδηγήσεις τους εν δυνάμει πελάτες σου σε οποιαδήποτε σελίδα. Μπορεί να είναι μια “Homepage” ή μια σελίδα “About us”. Αυτό θα εξαντλήσει γρήγορα το budget σου, καθώς οι επισκέπτες ψάχνουν για συγκεκριμένα πράγματα σε μια landing page και όχι γενικότητες, με αποτέλεσμα να φεύγουν γρήγορα από την ιστοσελίδα σου.
Ωστόσο, για να μπορέσεις να προβληθείς στο δίκτυο της Google, θα χρειαστείς μια πολύ ποιοτική landing page (κίνητρο). Και όταν δημιουργείς μια ποιοτική landing page, μεγιστοποιείς τις δυνατότητες μετατροπής ενός επισκέπτη σε πελάτη, αφού υπάρχει:

  • καλύτερος σχεδιασμός
  • πιο σαφή / ταιριαστά με την διαφήμιση μηνύματα

Αν πριν διαβάσεις το άρθρο αναρωτιόσουν αν “Πρέπει να τρέξω Google Ads;”, τώρα θα πρέπει να αναρωτιέσαι “Γιατί όχι;”. Τα Google Ads θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους της επιχείρησής σου και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα ή να αναθέσεις στην Best Cybernetics να τρέξει για σένα τις διαφημίσεις σου, επικοινώνησε μαζί μας, γιατί

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.