10 Ιουνίου, 2017 Best Cybernetics

5 οφέλη από τη χρήση mobile εφαρμογών στην εκπαίδευση

Οι mobile εφαρμογές στην εκπαίδευση έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τους μαθητές, καθιστώντας τη διαδικασία εκμάθησης πιο διασκεδαστική & εύκολη. Παράλληλα, έχουν καταφέρει να ενισχύσουν την αφοσίωση των μαθητών, μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων προσανατολισμένων στη γνώση.
Οι παραδοσιακές μέθοδοι εκπαίδευσης, προϋποθέτουν οι μαθητές να κουβαλάνε μαζί τους μια στοίβα από βιβλία και να κρατάνε γραπτές σημειώσεις. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί πως ο μαθητής δεν μπορεί να απορροφήσει τη γνώση, ενώ είναι απασχολημένος με το να κρατάει σημειώσεις. Πρέπει, λοιπόν, να διασφαλίσουμε ότι ο μαθητής είναι πλήρως συγκεντρωμένος στο μάθημα.
Η ομάδα της Best Cybernetics συγκέντρωσε 5 πλεονεκτήματα από τη χρήση mobile εφαρμογών στην εκπαίδευση, τα οποία δείχνουν το πόσο σημαντικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν στο μέλλον (ή και γιατί όχι, στο παρόν). Πάμε να τα δούμε!

1. Νέες μέθοδοι εκμάθησης

Η είσοδος των mobile εφαρμογών στην εκπαίδευση οδήγησε στη δημιουργία νέων μεθόδων εκμάθησης. Για παράδειγμα, υπάρχουν αμέτρητα ποιοτικά & ταυτόχρονα διασκεδαστικά παιχνίδια που “οδηγούν” τους μαθητές σε μια διαδικασία υγιεινής σκέψης και τους βοηθούν να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία (πολύ σημαντικό κατά τη διαδικασία εκπαίδευσης).

2. Βελτιωμένη επικοινωνία γονέα-δασκάλου

Οι mobile εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία γονέα-δασκάλου, βοηθούν στη δημιουργία σχέσεων πέρα από τα τείχη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτό διευκολύνει τους δασκάλους να ανταποκρίνονται στα ερωτήματα των γονέων, σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών τους, και τη διατήρηση της διαφάνειας στον τομέα της εκπαίδευσης.
Parent Teacher Conferences, Best Cybernetics

3. eBooks & eStudy

Κακά τα ψέματα, ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Και οι μαθητές έχουν μάθει να αγαπούν την διαδικτυακή εκπαίδευση με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Εδώ, λοιπόν, έρχονται οι mobile εφαρμογές των βιβλιοθηκών. Αυτές οι εφαρμογές διευκολύνουν τους μαθητές κατά την αναζήτηση του κατάλληλου υλικού που θα τους βοηθήσει στη μελέτη.

4. Διάφορες λειτουργίες

Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, όπως οι πληρωμές των ιδρυμάτων που μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα & γρήγορα μέσω των εφαρμογών. Δεν χρειάζεται να στέκεσαι στην ουρά για να πληρώσεις τα δίδακτρα.
Επίσης, οι καθηγητές & οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του μαθητή πολύ πιο εύκολα. Αυτό θα βελτιώση την απόδοσή τους.

5. Μείωση του κενού στην επικοινωνία μαθητών-ιδρύματος

Είναι λογικό να υποθέσουμε πως ακολουθώντας τις παραδοσιακές μεθόδους, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να δώσουν την ίδια προσοχή σε όλους τους μαθητές. Μέσω των εφαρμογών, όμως, όλα είναι εφτικά.
Υπάρχουν εξειδικευμένες εφαρμογές που διευκολύνουν αυτή την επικοινωνία και καθιστούν δυνατή τη μετάδοση πληροφοριών σε κάθε μαθητή. Τα ιδρύματα μπορούν να τους ενημερώσουν για νέα προγράμματα και για διάφορα forum, συνέδρια ή κοινωνικές σχολικές δραστηριότητες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν.
10 101408 10 Fictional Teachers We Should Aspire To Be, Best Cybernetics


Όπως σίγουρα παρατήρησες, η χρήση mobile εφαρμογών στην εκπαίδευση έχει κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Εάν σε ενδιαφέρει να δημιουργήσεις κάτι καινοτόμο για το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο εργάζεσαι, τότε η Best Cybernetics είναι ο συνεργάτης που ψάχνεις. Με πολλά χρόνια εμπειρίας στην δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών, εγγυόμαστε την επιτυχία και την δημιουργία μιας μοναδικής εφαρμογής.
Επικοινώνησε μαζί μας και πάμε να εκτοξεύσουμε μαζί την εκπαίδευση!

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.