1 Αυγούστου, 2019 admin

5 παγίδες στο web hosting

Όταν κάνετε μια αναζήτηση για πακέτα web hosting , τότε σίγουρα αρκετές φορές έχετε υπέρ ενθουσιαστεί με αυτά που προσφέρουν οι εταιρείες hosting. Όμως πόσα από αυτά ισχύουν; Τι πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά σας; Ποια τα μαύρα σημεία στις προσφορές των εταιρειών;
Οι παγίδες στο web hosting είναι πολλές και πρέπει να προσέξετε αρκετά πράγματα πριν την αγορά σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τις 5 μεγαλύτερες παγίδες που συναντάμε σχεδόν σε όλες τις εταιρείες web hosting!

1) Προσοχή στα απεριόριστα πακέτα!
Τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας τα απεριόριστα πακέτα hosting. Άπειρη κίνηση δεδομένων – traffic, άπειρος χώρος το δίσκο, κ.ο.κ. Όμως μια στιγμή.. Υπάρχουν σκληροί δίσκοι με άπειρη μνήμη; Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, όχι! Τότε πως γίνεται να προσφέρει μια εταιρεία πακέτα hosting με απεριόριστο χώρο στο δίσκο;
Όπως θα διαβάσετε και στους όρους χρήσης(που πρέπει να διαβάσετε πριν την αγορά σας) όλα τα απεριόριστα πακέτα έχουν περιορισμούς. Για παράδειγμα δε μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον unlimited λογαριασμό σας για filetransfer υπηρεσίες, δε μπορείτε να αποθηκεύετε αρχεία που δε γίνονται link από το site σας(δηλαδή να το χρησιμοποιείτε σαν αποθηκευτικό χώρο),κ.α. Έτσι αμέσως βλέπετε πως τα απεριόριστα πακέτα δεν ισχύουν.
Από την άλλη όμως, εάν θέλετε να έχετε μια απλή φιλοξενία site ή e-shop, τα «απεριόριστα» πακέτα δε θα σας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα εφόσον τηρείτε τους όρους χρήσης στο μέγιστο. Αυτό θα σας εξασφαλίσει και μια ασφάλεια καθώς θα έχετε όσο το δυνατόν χώρο χρειαστείτε για την ιστοσελίδα σας, δίχως να ανησυχείτε για τυχόν αναβαθμίσεις, κτλ.

Για πιο γρήγορες ταχύτητες πρέπει να επιλέγετε hosting πακέτο με δίσκους ssd.

2) Προσοχή στη τοποθεσία του server που θα τοποθετηθείτε
Η τοποθεσία του διακομιστή που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Εάν η ιστοσελίδα σας φιλοξενηθεί για παράδειγμα στην Αμερική, τότε θα έχει μια μικρή καθυστέρηση στη φόρτωση. Αν όμως η ίδια ιστοσελίδα γίνεται hosting στην Ευρώπη, τότε η ταχύτητα φόρτωσης θα αυξηθεί σημαντικά. Όμως, ακόμα καλύτερη επιλογή για την ιστοσελίδα σας, είναι η φιλοξενία στην Ελλάδα. Αυτό θα σας αποφέρει καλύτερες ταχύτητες( εφόσον δεν είστε σε υπερφορτωμένο σέρβερ) καθώς και καλύτερα οργανικά αποτελέσματα στο Google.

3) Προσοχή στο uplink του datacenter!
Αυτό ίσως είναι για πιο προχωρημένους χρήστες καθώς ένας απλός χρήστης δε μπορεί να το εξακριβώσει ή να μάθει τι είναι καλύτερο γι’αυτόν. Η διασύνδεση που έχει μια εταιρεία και ένα datacenter με τον υπόλοιπο κόσμο και τους ISP, είναι μείζονος σημασία καθώς έτσι εξαρτάται η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας – ένας από τους πολλούς παράγοντες.
Το datacenter που φιλοξενεί τους διακομιστές της εταιρείας που επιλέξατε, θα πρέπει να έχει διασύνδεση με τους κύριους ISP τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Έτσι θα απολαμβάνετε άμεσα κορυφαίες ταχύτητες στην ιστοσελίδα σας!

4) Δυνατότητες αναβάθμισης
Ένα μελανό σημείο που αρκετοί webmasters την «πατάνε» είναι η αναβάθμιση του πακέτου τους. Όλοι ξεκινάνε λέγοντας και πιστεύοντας ότι θα είναι ικανοποιημένοι για αρκετά χρόνια, δίχως αναβάθμιση. Όμως αρκετές φορές η στιγμή της αναβάθμισης έρχεται αρκετά νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν και η εταιρεία που εμπιστεύτηκαν δεν μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές. Έτσι, αναγκάζεται ο webmaster να κάνει ολόκληρη μεταφορά, σε άλλον πάροχο, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό.
Προσπαθήστε από την πρώτη σας επιλογή, να επιλέξετε μια εταιρεία web hosting που θα σας προσφέρει αρκετές σημαντικές επιλογές τόσο για το τώρα όσο και για το μέλλον της ιστοσελίδας σας.

5) Υποστήριξη, υποστήριξη, υποστήριξη
Για το τέλος, αφήσαμε το πιο σημαντικό: Την υποστήριξη πάνω στο web hosting. Οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων απαιτούν και φανατική υποστήριξη. Οι πελάτες σίγουρα θα έχουν απορίες, προβλήματα καθώς και τεχνικής φύσεως ερωτήσεις. Έτσι η επιλογή της εταιρείας θα πρέπει να καλύπτει το κομμάτι της υποστήριξης και με το παραπάνω, με αρκετούς τρόπους επικοινωνίας και φυσικά με 24ωρη διαρκή υποστήριξη.

Αυτές είναι οι πιο συχνές παγίδες που πέφτουν οι νέοι – συνήθως – webmasters στην επιλογή της εταιρείας που θα τους παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.