8 Οκτωβρίου, 2020 bestcybernetics

5 τρόποι να συνδεθείς με τους πελάτες σου

Στον σημερινό γρήγορα αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι πιο εύκολο από ποτέ να συνδεθείτε με το κοινό σας και να αυξήσετε την βάση των εν δυνάμει πελατών σας. Ταυτόχρονα όμως, με τα τόσα εργαλεία που υπάρχουν για αυτό τον σκοπό, μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκο και να καταλήξετε να χάσετε αρκετούς πελάτες μέσα από τα χέρια σας.

Για παράδειγμα, τα social media είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας (εάν υπάρχει σωστή στρατηγική),  δημιουργώντας αξιόλογο περιεχόμενο που οι πελάτες σας ενδιαφέρονται να δουν και να μοιραστούν. Αν απλώς ανεβάζετε υλικό με ένα μήνυμα του τύπου “Αγοράστε το προϊόν μας”, δεν καταφέρνετε να συνδεθείτε με τους ακολούθους σας και θα τους χάσετε σχετικά γρήγορα.

Η Best Cybernetics, για να σας βοηθήσει να κάνετε αυτές τις ανεκτίμητες συνδέσεις, καταγράφει 5 απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους σύνδεσης με τους πελάτες σας που μπορείτε να υιοθετήσετε:

3320910 Min 1 1, Best Cybernetics

1. Χαίρομαι που σας γνωρίζω

Θέλετε να συνδεθείτε με τους πελάτες σας; Πρέπει πρώτα να τους γνωρίσετε σε “προσωπικό” επίπεδο. Για να έχετε μια καλή άποψη για το ποιοι είναι οι πελάτες σας πρέπει να γνωρίζετε (κατά μέσο όρο, όχι για τον καθέναν ξεχωριστά) τα εξής:

  1. Εισόδημα
  2. Δημογραφικά στοιχεία, όπως ηλικία, φύλο, τοποθεσία και επάγγελμα
  3. Χόμπι και ενδιαφέροντα
  4. Μοτίβα αγορών (π.χ. με ποιο τρόπο αγοράζουν και κάθε πότε)
  5. Διαδικτυακές συνήθειες (π.χ. σε ποια site μπαίνουν και πόσο χρησιμοποιούν τα social media)
  6. Σημεία πόνου (για τι ψάχνουν να βρουν λύση)

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να στοχεύσετε τους πελάτες σας με ποιοτικό περιεχόμενο, on-point προσφορές και από τα σωστά κανάλια marketing. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες πραγματοποιώντας έρευνα αγοράς, στέλνοντάς τους έρευνες ή διαβάζοντας και ακούγοντας τα σχόλιά τους στα social media, τα forum και τις ιστοσελίδες κριτικών.

Επίσης, αναλύοντας τα δεδομένα των πελατών σας μέσω των Google Analytics, μπορείτε να μάθετε ποιοι είναι οι πελάτες σας και, στη συνέχεια, να τμηματοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να κάνετε εξατομικευμένες συνδέσεις.

2. Κρατήστε τους κοντά σας

Είτε πρόκειται για μια σημαντική ανακοίνωση, όπως το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, είτε για την προώθηση του τελευταίου σας blog post, είναι ζωτικό να διατηρείτε τους πελάτες σας ενημερωμένους. Ευτυχώς, αυτό καθημερινά γίνεται ολοένα και ευκολότερο, καθώς μπορείτε να προσεγγίσετε τους πελάτες σας μέσω newsletter, push notifications στα smartphone τους ή μέσω των social media.

Η συνεχής ενημέρωση τους επιτρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για την επιχείρησή σας, αλλά και το πως μπορείτε να προσφέρετε αξία στη ζωή τους.

3. Δώστε σημασία στην εξυπηρέτησή τους

Σύμφωνα με μια έρευνα της American Express, “το 78% των καταναλωτών έχει παρατήσει στην μέση μια αγορά, εξαιτίας της κακής εξυπηρέτησης από την εταιρία”. Αυτό το στατιστικό πρέπει να σας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να σας αφυπνίσει.

Η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών είναι αναγκαιότητα στον σημερινό κόσμο με την πελατοκεντρική φιλοσοφία. Αυτό σημαίνει: έγκαιρη / σωστή / επαγγελματική / ευγενική ανταπόκριση σε μηνύματα στα social media, forum, ιστοσελίδες κριτικών και email.

Μπορείτε να το πάτε και παρακάτω, όμως. Ακούστε τι λένε οι πελάτες σας για εσάς στα social media. Εάν εντοπίσετε έναν πελάτη που επικροτεί την εταιρεία σας, ευχαριστήστε τον δημόσια. Εάν έχουν κάτι αρνητικό να πουν, δημόσια ή ιδιωτικά, προσπαθήστε να διορθώσετε τα πράγματα.

2313267 Min 1 1, Best Cybernetics

4. Συνεργαστείτε

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας είναι να συνεργαστείτε με μια άλλη εταιρεία. Η αξιοποίηση του κοινού μιας άλλης εταιρίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μεγαλώσετε το δικό σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι διαθέτετε μια εταιρεία catering. Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με μια τοπική επιχείρηση, όπως ένα δικηγορικό ή μεσιτικό γραφείο για να καλύψετε οποιαδήποτε από τις επερχόμενες εκδηλώσεις τους. Είναι μια win-win κατάσταση, αφού ενώ οι παρευρισκόμενοι απολαμβάνουν την εκδήλωση, εκτίθενται και στο δικό σας προϊόν / υπηρεσία. Μην ξεχάσετε να έχετε στη διάθεσή σας κάρτες και φυλλάδια, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν πως να επικοινωνήσουν μαζί σας.

5. Face-to-face

Το ότι ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο μπορεί να μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι λιγότερο σημαντικό να περνάμε ποιοτικό face-to-face χρόνο με τους πελάτες μας. Πολλοί αρχίζουν να παραμελούν τους πελάτες από άποψη χρόνου. Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με έρευνες, “οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις θα παραμείνουν το πιο σημαντικό κανάλι αφοσίωσης πελατών”.

Οι προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μπορεί να είναι ευκολότερο να επιτευχθούν αν έχετε φυσικό κατάστημα με καθημερινή επισκεψιμότητα, καθώς εσείς και οι υπάλληλοί σας θα έχετε συχνή αλληλεπίδραση μαζί τους. Ωστόσο, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους και σε εκδηλώσεις, εμπορικές εκθέσεις ή τοπικές συναντήσεις.

Εάν δεν έχετε χρόνο να συναντηθείτε face-to-face με τους πελάτες σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο (ή το Skype), να οργανώσετε ένα σεμινάριο ή να τους στείλετε ένα εξατομικευμένο email / μήνυμα για να μάθετε τα νέα τους. Αυτό θα τους βοηθήσει να συνδεθούν μαζί σας και να αγοράσουν από εσάς, όχι μόνο λόγω του brand, αλλά και επειδή αισθάνονται πως ενδιαφέρεστε για αυτούς.


Εσείς πως συνδέεστε με τους πελάτες σας ; Επικοινωνήστε μαζί μας και μοιραστείτε τους προβληματισμούς και τις ιδέες σας!

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.