24 Ιανουαρίου, 2020 George

6 λόγοι για να αποκτήσετε μια B2B εφαρμογή

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα smartphone οδηγούν πάνω από το 40% των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου B2B. Μπορεί αυτό να είναι ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με το Forbes, το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B θα αυξηθεί στα 6.7 τρις δολάρια μέχρι το 2020, με τις περισσότερες πωλήσεις να είναι μέσω κινητών.

Αυτά τα ευρήματα μπορεί να εκπλήξουν πολλούς από τους αναγνώστες μας, αφού παραδοσιακά, η B2B αγορά είναι προσανατολισμένη στους επιτραπέζιους υπολογιστές. Τι αλλάζει το 2020; Σύμφωνα με έρευνες, οι εξελισσόμενες συνήθειες της B2C αγοράς δίνουν το παράδειγμα στο B2B εμπόριο.

 

Οι σημερινοί αγοραστές B2B αναζητούν την ίδια ψηφιακή εμπειρία που αντιμετωπίζουν ως καταναλωτές”

 

Αυτό σημαίνει, αρχικά, ότι περισσότεροι αγοραστές B2B επιθυμούν μια απλή και διαφανή διαδικασία αγοράς. Δεύτερον, σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν online αγορές χρησιμοποιώντας τα smartphone τους. Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να δώσετε περισσότερη αξία, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από τον ανταγωνισμό σας, δημιουργώντας εμπειρίες B2B προσανατολισμένες στα κινητά.

Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε, εξηγώντας σας τους λόγους για τους οποίους κάθε σύγχρονη επιχείρηση B2B χρειάζεται μια εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου B2B για κινητά.

Λόγος 1ος:  Οι αγοραστές B2B επιθυμούν μια B2B εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου

Σύμφωνα με την Google, ο τυπικός σημερινός αγοραστής B2B είναι νέος – κάτω των 35 ετών – με εξουσίες λήψης αποφάσεων που έχουν δεσμευτεί προηγουμένως για ανώτερα στελέχη. Αυτοί οι αγοραστές είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και επιλέγουν συνήθως τα κινητά για να κάνουν έρευνα προτού πάρουν μια απόφαση αγοράς.

Η διαφορά μεταξύ των αγοραστών B2B και B2C είναι ότι οι πρώτοι δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το κόστος. Εάν τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου B2B επιθυμούν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες τους, θα πρέπει να επιτύχουν σε ένα πράγμα μόνο: προστιθέμενη αξία. Αυτό δεν σημαίνει ότι προσφέρουμε ατελείωτες δυνατότητες ή χαμηλότερες τιμές. Σημαίνει βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας, από την έρευνα έως την παράδοση.

Μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας B2B – όταν αναπτυχθεί με τις κατάλληλες δυνατότητες – μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Είναι πιο γρήγορο, προσφέρει μια ευκολότερη εμπειρία και επιπλέον χαρακτηριστικά που καθιστούν την όλη εμπειρία αγοράς πιο ευχάριστη και διασκεδαστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 76% των ανθρώπων λένε ότι προτιμούν εφαρμογές για κινητά από ότι ιστότοπους για κινητά.

 

Ui Ux, Best Cybernetics

 

Λόγος 2: Οι εφαρμογές B2B βελτιώνουν την αποδοτικότητα

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι αγοραστές B2B δεν θέλουν απαραιτήτως την απόλυτη καλύτερη τιμή. Αντ ‘αυτού, θέλουν η εμπειρία αγοράς τους να είναι γρήγορη και εύκολη.

Σκεφτείτε αυτό: το κοινό-στόχος σας είναι συχνά στο κατάστημα τους, στο δρόμο ή σε ένα πολυάσχολο γραφείο. Δεν ψωνίζουν για διασκέδαση, όπως κάνουν οι καταναλωτές. Ούτε θέλουν να επενδύσουν πολύ χρόνο για να κάνουν (επαναλάβουν) παραγγελίες. Δημιουργώντας μια εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου B2B σας ωθεί στην πρώτη γραμμή της προσοχής τους. Οι λειτουργίες των εφαρμογών, όπως οι σαρωτές barcode, οι αποθηκευμένες πληροφορίες αγοράς, οι push ειδοποιήσεις με τα αποθέματα προϊόντων, οι μεταπληρωμές και άλλες λειτουργίες εξοικονόμησης χρόνου θα κάνουν τη ζωή των αγοραστών B2B ευκολότερη.

Αντί να χρειαστεί να αναπηδάτε ανάμεσα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας, οι πελάτες έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για επαναλαμβανόμενες αγορές σε μία εφαρμογή B2B.

Λόγος 3: Οι εφαρμογές B2B εκτοξεύουν τις επαναλαμβανόμενες αγορές και την αφοσίωση

Η διατήρηση των πελατών είναι κρίσιμη για την επιτυχία του B2B μοντέλου. Σε σύγκριση με το B2C, όπου το να έρχεται και να φεύγει ο πελάτης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα B2B brands εξαρτώνται από τις τακτικές αγορές για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν.

Προς το σκοπό αυτό, ίσως να είστε ευτυχείς να γνωρίζετε ότι οι χρήστες επιστρέφουν 2 φορές πιο γρήγορα σε μια εφαρμογή για κινητά μέσα σε 30 ημέρες, από ό, τι σε έναν ιστότοπο. Επιπλέον, ξοδεύουν και περισσότερο (περίπου 27% ανά παραγγελία).

Αυτό συμβαίνει επειδή με μια εφαρμογή για κινητά, υπενθυμίζει στους πελάτες το brand σας συνεχώς. Κάθε φορά που κοιτάζουν το τηλέφωνό τους (που είναι μέχρι και 200 φορές την ημέρα) θα βλέπουν το λογότυπο της εφαρμογής σας στην αρχική τους οθόνη. Οι ειδοποιήσεις push προωθούν, επίσης, τη διατήρηση και αποτελούν αποτελεσματικό τρόπο για να υπενθυμίσουν στους αγοραστές το brand σας και τα νέα προϊόντα που υπάρχουν σαν απόθεμα.

 

Businessman Sales Growth Coins, Best Cybernetics

 

Λόγος 4: Βελτιώστε τα ποσοστά εγκατάλειψης καλαθιού

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος μιας επιχείρησης B2B δεν είναι απαραιτήτως ανταγωνιστής. Είναι η κακή εμπειρία που έχουν στην ιστοσελίδα τους για κινητά. Σε περισσότερες από 37 μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 70% των καλαθιών αγορών εγκαταλείπονται πριν ολοκληρωθεί η αγορά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά πολλοί από αυτούς επικεντρώνονται στην φτωχή εμπειρία, όπως μακριές φόρμες check out ή ανεπαρκώς σχεδιασμένα καταστήματα.

Μια native εφαρμογή (που παίζει σε όλες τις πλατφόρμες) ή μια PWA (progressive web app) μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Σύμφωνα με την εμπειρία της Best Cybernetics, η βελτιστοποίηση των πληρωμών μπορεί εύκολα να εξοικονομήσει σε ένα B2B brand 20% του χρόνου που οι πελάτες ξοδεύουν στα καλάθια τους συμπληρώνοντας μακροσκελή και πολύπλοκα έντυπα. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε περισσότερες μετατροπές επισκέπτη-σε-πελάτη (βελτίωση κατά 300% έναντι των ιστότοπων για κινητά).

Λόγος 5: Η απόδοση της επένδυσης (ROI) σε μια εφαρμογή είναι πολύ υψηλότερη για ένα B2B brand

Για έναν πωλητή B2C, είναι πιο δύσκολο να κερδίσει πίσω την απόδοση της επένδυσης του. Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές B2B πραγματοποιούν αγορές συχνότερα και για μεγαλύτερους όγκους από τους αντίστοιχους παρόχους B2C. Αυτό σημαίνει ότι μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας ηλεκτρονικού εμπορίου B2B τείνει να πληρώσει γρήγορα για τον εαυτό της, με ελάχιστες πιθανότητες να είναι καθαρά αρνητική.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν εμπιστευτείτε την δημιουργία της εφαρμογή σας σε ένα brand όπως η Best Cybernetics. Οι τιμές μας είναι ανταγωνιστικές και η ειδική ομάδα μας για Marketing εφαρμογών μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε. Mε συνθήκες όπως αυτές, είναι σχεδόν αδύνατο να αποτύχετε.

Λόγος 6: Μην χάσετε τους πελάτες σας από τεχνολογικά πιο αναπτυγμένους ανταγωνιστές

Ένα τεράστιο 78% των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου B2B πιστεύουν ότι τα κινητά και οι εφαρμογές είναι το μέλλον της βιομηχανίας τους. Περίπου το 65% αυτών των επιχειρήσεων διαθέτουν ήδη μια εφαρμογή για κινητά που τους βοηθά να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους, να προσελκύσουν πελάτες, να αυξήσουν τα έσοδά τους και να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε αγοραστές.

Καθώς το εμπόριο μέσω κινητού συνεχίζει να παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο της παραδοσιακής πίτας ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτές οι τάσεις είναι πιθανό να αυξηθούν. Οι διαδικασίες εξαργύρωσης σε πολλαπλά στάδια στο κινητό θα γίνουν παρελθόν.

Με άλλα λόγια, η επανάσταση είναι ήδη εδώ είτε μας αρέσει είτε όχι. Μπορείτε είτε να κάνετε κάτι για αυτό ή να περιμένετε να πάρουν οι ανταγωνιστές σας μερίδιο της αγοράς και πελάτες μακριά από εσάς με μια εφαρμογή B2B. Εν τέλει, όμως, αν θέλετε να παραμείνετε στην αγορά θα πρέπει να κινηθείτε.

 

Se Démarquer De La Concurrence, Best Cybernetics

 

Τελικές σκέψεις

Το B2B εμπόριο βρίσκεται στο επίκεντρο δύο σημαντικών τάσεων. Η πρώτη είναι η επιθυμία για απλές και διαφανείς διαδικασίες αγοράς. Η δεύτερη είναι η χρήση κινητών συσκευών, καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Αυτές οι δύο τάσεις είναι πολύ σημαντικές για τον σύγχρονο αγοραστή B2B. Δεδομένου ότι οι εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου B2B μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη και των δύο μετώπων – ευκολία στη χρήση και ποιότητα εμπειρίας – αποτελούν βασικό προστιθέμενο στοιχείο για τις σύγχρονες επιχειρήσεις B2B. Δεδομένου ότι οι σύγχρονοι αγοραστές B2B αποδίδουν προτεραιότητα στην αξία πέρα ​​από το κόστος, η απόκτηση μιας εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας B2B μπορεί να κάνει την διαφορά για την επιχείρησή σας.

Τώρα, τι μπορείτε να κάνετε με όλες αυτές τις πληροφορίες έχοντας διαβάσει αυτό το άρθρο;

Αν θέλετε να έχετε μια εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου B2B που λειτουργεί σε συσκευές iOS και Android, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με τη Best Cybernetics, όπου η επιτυχία σας είναι ευθύνη μας. Σε ελάχιστο χρόνο, θα σχεδιάσουμε και θα δημιουργήσουμε μια PWA ή μια native εφαρμογή που θα αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας και θα βάζει τους πελάτες σας μπροστά.

Αλλά η προσθήκη μιας εφαρμογής ως επιπρόσθετου καναλιού εσόδων δεν είναι ένα έργο «ας ξεκινήσω και θα με βρουν». Γι ‘αυτό συνεχίζουμε όπου οι άλλοι σταματούν. Η ομάδα Marketing της Best Cybernetics θα κάνει τα αποτελέσματα της εφαρμογής σας προτεραιότητα. Με τις βέλτιστες πρακτικές, τα πρότυπα και την πλήρη υποστήριξη των εμπειρογνωμόνων μας θα μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της εφαρμογής σας σε μηδενικό χρόνο!

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.