6 Μαΐου, 2022 George

6 tips για καλύτερο branding της ιστοσελίδας σου

Όταν μπαίνεις σε μια εταιρική ιστοσελίδα, συνήθως το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι το logo της εταιρίας. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι (και καλύτεροι) τρόποι, όμως, για να δημιουργήσεις συνθήκες branding στην ιστοσελίδα σου.
Το digital branding είναι σημαντικό αν θες να καταφέρεις να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές σου. Δεν υπάρχει μοναδικός τρόπος για να το κάνεις αυτό, υπάρχουν όμως μερικά καθολικά αποδεκτά tips.
Μην φοβάσαι! Η ομάδα της Best Cybernetics είναι εδώ για να σε βοηθήσει να τα ανακαλύψεις και να τα εφαρμόσεις στην ιστοσελίδα σου. Έτοιμος;

1. Keep it simple

Βεβαιώσου πως η ιστοσελίδα διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης, αλλά τίποτα περισσότερο. Συνήθως, οι χρήστες δεν εκτιμούν τον βομβαρδισμό από άσχετες πληροφορίες και τα υπερβολικά εφέ. Εκτιμούν, όμως, την ξεκάθαρη δομή και τις επαρκείς περιγραφές. Σκέψου όπως ο πελάτης σου και προσπάθησε να τον οδηγήσεις μέσω της δομής της ιστοσελίδας σου εκεί που θες, εύκολα & γρήγορα.

2. Δείξε στους πελάτες σου ποιος είσαι

Μια ιστοσελίδα (πρέπει να) είναι κάτι παραπάνω από μια απλή online παρουσίαση της εταιρίας σου (#morethanjustawebsite). Η σελίδα “Ποιοι είμαστε” μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι δυνητικοί πελάτες “βλέπουν” το brand σου. Προσπάθησε να αναδείξεις τη μοναδική του ταυτότητα, ώστε οι επισκέπτες να ταυτιστούν με αυτό και να αλληλεπιδράσουν ευκολότερα μαζί σου.
Διηγήσου στους επισκέπτες την ιστορία σου. Μοιράσου τις αξίες σου ή/και αυτά που αντιπροσωπεύεις. Όταν οι πελάτες σου γνωρίσουν τι σε ενδιαφέρει, θα νιώσουν ότι να μπορούν να σε εμπιστευτούν.
Untitled2 1, Best Cybernetics

3. Επικεντρώσου στην εμπειρία του χρήστη

Κάθε ιστοσελίδα έχει έναν απώτερο σκοπό: τη μετατροπή του επισκέπτη σε πελάτη. Τι σημαίνει αυτό για εσένα; Αγορά ενός προϊόντος; Κλείσιμο ενός ραντεβού; Υποβολή μια φόρμας επικοινωνίας;
Φρόντισε να είναι ξεκάθαρο στους πελάτες σου το τι προσφέρεις και πως μπορείς να τους βοηθήσεις να λύσουν το πρόβλημα που τους απασχολεί. Εάν αποσπάς την προσοχή τους με πάρα πολλές επιλογές ή προσφορές, δεν τους βοηθάς να αποφασίσουν και φεύγουν με άδεια χέρια. Και εσύ μένεις με άδειες τσέπες.

4. Να είσαι συνεπής

Όσο συνεπής πρέπει να είσαι με το στόχο της ιστοσελίδας σου, άλλο τόσο πρέπει να είσαι και με το visual identity του brand σου. Το λογότυπο, για παράδειγμα, είναι ένα πολύ ισχυρό branding εργαλείο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια οπτική αναπαράσταση του εκάστοτε brand.
Ωστόσο, δεν αρκεί το λογότυπο για να καθορίσεις το visual identity του brand σου. Η υιοθέτηση μιας κοινής γραμματοσειράς σε κάθε οπτική παρουσία της εταιρίας σου, μπορεί να προσδώσει αξιοπιστία. Ποιο είναι το ύφος του brand σου; Είναι παιχνιδιάρικο; Κομψό; Αυστηρό; Βρες μια γραμματοσειρά που να το αναπαριστά και αξιοποίησέ την.

5. Παρουσίασε τα success stories σου

Είναι απολύτως αποδεκτό (για να μην πω αναμενόμενο) να επικεντρωθείς ως ένα βαθμό στο brand σου, όταν δημιουργείς μια ιστοσελίδα. Είναι ok ακόμα και το να καυχηθείς (λίγο). Μην ξεχνάς, όμως, πως αυτό που θέλουν να δουν οι επισκεπτές σου, είναι ιστορίες επιτυχημένων περιπτώσεων. Αυτό θα τους βοηθήσει να σε εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο.
Τα θετικά σχόλια και οι κριτικές μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν τους δυνητικούς σου πελάτες. Οι επισκέπτες περιμένουν ήδη από εσένα να παινέψεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Όταν το ακούσουν από κάποιον τρίτο, όμως, θα σημαίνει πολλά περισσότερα για αυτούς.
Untitled 1 1, Best Cybernetics

6. Μείνε ενεργός στα Social Media

Μια πολύ καλή μέθοδος για να ενισχύσεις το branding και την αφοσίωση των πελατών σου, είναι η ισχυρή SoMe παρουσία. Δεδομένο αυτού, μπορείς να προσθέσεις το Instagram feed του brand σου στην ιστοσελίδα (μέσω ενός widget) και να βοηθήσεις τους πελάτες σου να βλέπουν ένα δυναμικό περιεχόμενο και να ενημερώνονται για αυτό.
Αλληλεπίδρασε με τους πελάτες σου. Απάντα στις ερωτήσεις και τα σχόλιά τους. Ενημέρωνε τακτικά τους λογαριασμούς σου με νέο περιεχόμενο. Πίστεψέ μας, αξίζει την επένδυση.


Αν θέλεις, λοιπόν, να βελτιώσεις το branding της ιστοσελίδας σου, πρέπει να σκεφτείς σαν πελάτης:

  • Ποιες πληροφορίες θα έβρισκες χρήσιμες και ποιες θα αγνοούσες;
  • Τι διευκολύνει την πλοήγησή σου στην ιστοσελίδα και τι την εμποδίζει;
  • Τι θα ήθελες να ξέρεις για το brand πριν προχωρήσεις σε κάποια ενέργεια και πως μπορείς να το μάθεις;

Δουλεύεις πολύ σκληρά για την ιστοσελίδα σου, οπότε μην παραμελείς το brand σου. Η ιστοσελίδα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας, αλλά και πωλήσεων. Χρησιμοποίησέ την σωστά. Αν δεν ξέρεις το πως, επικοινώνησε μαζί μας και θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική online παρουσία για το brand σου.

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.