4 Δεκεμβρίου, 2019 George

7 λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας χρειάζεται μια εφαρμογή για κινητά.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος είναι ότι είναι πολυκαναλικό. Η εδραίωση μιας αποτελεσματικής παρουσίας σε αυτά τα κανάλια, τα οποία παρέχουν επαφή με πιθανούς πελάτες, αποτελεί μια κυρίαρχη επιχειρησιακή πρόκληση.

Οι εφαρμογές για κινητά θεωρούνται ως ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για επικοινωνία με το target group κάθε επιχείρησης. Σχεδόν κάθε ενήλικος στον κόσμο έχει smartphone και η αγορά αυτή συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα για το γιατί θα πρέπει να εστιάσετε στην τεχνολογία των κινητών.

Εξακολουθείτε να σκέφτεστε το αν θα πρέπει να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητά;
Σε αυτό το άρθρο η Best Cybernetics αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας μια λίστα με τα πιο σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά στην επιχείρησή σας.

 1. Αύξηση πωλήσεων:
  Οι εφαρμογές είναι ένα νέο κανάλι, μέσω του οποίου μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη της εταιρείας σας. Μπορεί να είναι μια αρκετά σημαντική αύξηση, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ακροατήριο σας.
  Με προώθηση και push notifications για τυχόν εκπτώσεις και bonus, μπορείτε να παρακινήσετε τους χρήστες της εφαρμογής να αγοράσουν από εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με όλους τους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή σας. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να στείλει μια ειδική προσφορά σε πελάτες που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με το κατάστημα ή τα γραφεία της, με τη βοήθεια τεχνολογιών γεωγραφικής θέσης εκτός σύνδεσης.
  Ένα ακόμα πλεονέκτημα μιας εφαρμογής είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, η δημοτικότητα των οποίων αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να ξοδεύουν χρόνο για ψώνια, επειδή τα ίδια πράγματα μπορούν να αγοραστούν με ένα smartphone, ενώ πίνουν καφέ στο σπίτι.
 2. Δημιουργία κοινού:
  Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις με τους πελάτες σας ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον κόσμο. Το κοινό σας δεν χρειάζεται να θυμάται τη διεύθυνση ιστού σας ή να ψάχνει σε μια μηχανή αναζήτησης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση ενός ιστότοπου, επειδή η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή του. Ανάλογα με τη λειτουργικότητα της εφαρμογής, μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει ακόμα και χωρίς πρόσβαση στο Internet.

Κάθε νέος χρήστης που εγκαθιστά την εφαρμογή σας εισέρχεται στον χώρο πληροφοριών σας. Ως εκ τούτου, αξίζει να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι για την αύξηση του αριθμού των εγκαταστάσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε μπόνους και εκπτώσεις σε αντάλλαγμα με την εγκατάσταση.

 

 1. Marketing και κανάλια επικοινωνίας:
  Οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για να προσελκύσουν προσοχή στο brand σας, μέσω διαφόρων εκστρατειών marketing. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνετε το δυνητικό κοινό των πελατών σας και αναπτύσσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτούς.
  Το γεγονός είναι πως η εκκίνηση της δικής σας εφαρμογής είναι από μόνο του ένα βήμα διαφήμισης, καθώς σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε και άλλα εργαλεία marketing. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιεύσετε ειδήσεις σχετικές με την επιχείρησή σας ή να στείλετε δελτία τύπου.
  Ιδιαίτερα πολύτιμη, σε αυτό το πλαίσιο, είναι η δυνατότητα λήψης ανατροφοδότησης από τους χρήστες. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτελέσετε δημοσκοπήσεις, να πραγματοποιήσετε έρευνες, να επιτρέψετε στους χρήστες να αναφέρουν σφάλματα κ.ο.κ.
 2. Βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών:
  Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για τις αλληλεπιδράσεις των εργαζομένων μέσα στην ομάδα, καθώς και για την παρακολούθηση και διαχείριση οποιωνδήποτε διαδικασιών, την ανταλλαγή αρχείων και δεδομένων και τη συγκέντρωση ορισμένων στατιστικών, για παράδειγμα. Οι εφαρμογές για κινητά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την οργάνωση και την αυτοματοποίηση πολλών επιχειρηματικών εργασιών.

Η δημιουργία προϊόντων που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση εντός της ίδιας της εταιρείας είναι μια συνηθισμένη πρακτική. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, μπορείτε να εξασφαλίσετε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες τοποθεσίες τους.

 1. Αφοσίωση πελατών:
  Επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράσουν ένα τραπέζι, να παραγγείλουν τρόφιμα ή να πληρώσουν για την παραγγελία τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σας στο smartphone τους, η επιχείρηση παίρνει στα χέρια της ένα ισχυρό εργαλείο για να αυξήσει την πίστη των πελατών. Ενσωματώστε προγράμματα αφοσίωσης στην εφαρμογή και μοιραστείτε χρήσιμες προσφορές, εκπτώσεις ή μπόνους με τους πελάτες.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τα εργαλεία εξατομίκευσης στέλνοντας ειδοποιήσεις push για νέες προσφορές και εκπτώσεις. Μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές και ειδικά μπόνους.

Εάν οι χρήστες επιθυμούν να λάβουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε, μπορούν πάντα να το κάνουν όλο το 24ωρο μέσω της εφαρμογής. Η σταθερή αλληλεπίδραση αυξάνει την αφοσίωση, και με τη σειρά του, το καλό επίπεδο εμπιστοσύνης τονώνει τις πωλήσεις.

 

 1. Πηγή πολύτιμων αναλυτικών στοιχείων:
  Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να συλλέξετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για περαιτέρω ανάλυση. Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε ποια προϊόντα αγοράζουν οι πελάτες σας περισσότερο ή πόσο χρόνο ξοδεύουν στην εφαρμογή. Ακόμα και ποιές λειτουργίες είναι οι πιο δημοφιλείς και ποιές είναι λιγότερο δημοφιλείς;

Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή σας, μπορείτε να κατανοήσετε το πως μπορείτε να την βελτιώσετε για να προσφέρετε καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η κατανόηση των πελατών είναι το κλειδί για την επιτυχία οποιασδήποτε εξειδικευμένης επιχείρησης.

Μπορείτε να λάβετε δεδομένα σχετικά με τη γεωγραφική θέση του κοινού σας, δημογραφικά δεδομένα, πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα του και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επωφεληθείτε από αυτά.

 

 1. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα:
  Πολλές εταιρείες δεν αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες των ιστότοπων και πόσο μάλλον αυτές των εφαρμογών για κινητά. Ορισμένες εταιρείες δεν έχουν καν εφαρμογή, γιατί την θεωρούν περιττή. Ο ανταγωνισμός στον τομέα αυτόν εξακολουθεί να είναι χαμηλός και αυτό θα πρέπει σίγουρα να αξιοποιηθεί.

Εάν κατορθώσετε να είστε από τους πρώτους που θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για κινητά ως εργαλείο μάρκετινγκ και πωλήσεων, μπορείτε να ενδυναμώσετε με σιγουριά τη θέση σας στον χάρτη των ανταγωνιστών. Στον σημερινό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο, είναι απαραίτητο να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για να εκπαιδεύσετε το κοινό σας σχετικά με το brand σας και να αυξήσετε την αναγνώρισή του.

Τι θα πρέπει να εξετάσουν οι εταιρείες κατά τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά;

Αυτό το εργαλείο δεν θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους, αλλά υπάρχουν αγορές για τις οποίες η κινητή τηλεφωνία είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Οι εταιρείες που τοποθετούνται σε αυτές τις αγορές θα πρέπει να σκεφτούν οπωσδήποτε την ανάπτυξη μιας εφαρμογής:

 • Τουρισμός: αναζήτηση ξενοδοχείων και θέρετρων, κράτηση εισιτηρίων και διαδραστικοί χάρτες
 • Ιατρική – διαβουλεύσεις: online κράτηση και κάλεσε τον γιατρό
 • Επιχειρήσεις αυτοκινήτων: ενοικίαση, online booking για επισκευή και συντήρηση
 • Εστιατόρια, καφετέριες κλπ.: προσφορές, μενού και παραγγελία
 • Ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και αναψυχή: εκδηλώσεις και online booking
 • Βιομηχανία ομορφιάς: online συζήτηση με ειδικούς, διαδραστικοί τιμοκατάλογοι και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες
 • Υπηρεσίες παράδοσης και καταστήματα: κατάλογοι προϊόντων, παραγγελίες και τιμές
 • Fitness και ομορφιά: χρονοδιάγραμμα, ηλεκτρονική εγγραφή και σχόλια
 • Σχεδόν κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που τοποθετείται σε οποιαδήποτε από αυτές τις αγορές, μπορείτε να «γευτείτε» όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο απλά δημιουργώντας μια εφαρμογή για κινητά. Επιπλέον, αξίζει να εξεταστεί περαιτέρω η δυνατότητα ανάπτυξης ενός προϊόντος για εσωτερική χρήση, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν οι επιχειρηματικές διαδικασίες.
Η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την mobile εφαρμογή που ονειρεύεσαι για την εταιρία σου ή ακόμα και να σε συμβουλέψει για τον τύπο της εφαρμογής που θα συμβαδίζει τέλεια με την φύση της επιχείρησής σου.

 

Ας συνοψίσουμε:

Οι mobile εφαρμογές μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το αν χρειάζεστε μια εφαρμογή, ελπίζω τα επιχειρήματα σε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε προϊόν ή εργαλείο πρέπει να λύσει συγκεκριμένα προβλήματα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε το έργο και να συντάξετε μια λίστα με τις απαραίτητες λειτουργίες για μια μελλοντική εφαρμογή.

 

Οποιαδήποτε επιχείρηση θα πρέπει να επιδιώκει την ανάπτυξη, καθώς και να παραμείνει συντονισμένη στις νεώτερες τεχνολογίες και να ανταποκριθεί στις καινοτομίες που την καθιστούν πιο αποτελεσματική. Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη αυτών των στόχων.

 

Εάν ενδιαφέρεσαι να δημιουργήσεις μια εφαρμογή για κινητά ή έχεις απορίες πάνω σε αυτόν τον κλάδο, τότε μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με την ομάδα ειδικών της Best Cybernetics.

Βρείτε μας στα Social Media!

[fusion_social_links icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”” color_type=”brand” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” blogger=”” deviantart=”” digg=”” dribbble=”” dropbox=”” facebook=”https://www.facebook.com/BestCybernetics/” flickr=”” forrst=”” googleplus=”” instagram=”https://www.instagram.com/bestcybernetics/” linkedin=”” myspace=”” paypal=”” pinterest=”https://gr.pinterest.com/becybernetics/” reddit=”” rss=”” skype=”” soundcloud=”” spotify=”” tumblr=”” twitter=”https://twitter.com/bestcybernetics” vimeo=”” vk=”” whatsapp=”” xing=”” yahoo=”” yelp=”” youtube=”https://www.youtube.com/channel/UCZzBYm5BDycIg0ZxjyR4gyA?view_as=subscriber” email=”” show_custom=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_social_links]

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.