16 Απριλίου, 2020 George

7 έξυπνα tips για να αυξήσεις τις πωλήσεις του eShop σου

Είτε διαχειρίζεσαι μια νέα επιχείρηση, είτε βρίσκεσαι στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια θα γνωρίζεις πως η αύξηση των πωλήσεων ενός eShop ήταν και θα είναι πάντα ένα σημαντικό θέμα. Εάν οι πωλήσεις του eShop σου δεν συνάδουν με το επιχειρηματικό του μοντέλο ή απλά θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις και τα κέρδη σου, τότε αξίζει να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Οι προηγούμενες μέθοδοι που χρησιμοποιούσες για να κάνεις πωλήσεις μπορεί να λειτούργησαν ως ένα σημείο, αλλά είναι σημαντικό η επιχείρησή σου να συμβαδίζει συνεχώς με τις νέες τάσεις. Οι συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει, ειδικά στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Best Cybernetics, που τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή και προώθηση eShop, έκανε την έρευνα της και δημιούργησε μια λίστα με έξπυνες συμβουλές που σκοπό έχουν να βοηθήσουν την επιχείρησή σου να αυξήσει τις online πωλήσεις της. Είσαι έτοιμος;

1. Εστίασε στους υπάρχοντες πελάτες

Τα περισσότερα eShop εστιάζουν όλη τους την ενέργεια στην προσέλκυση νέων πελατών. Αλλά η απόκτηση νέων πελατών είναι πολύ πιο δαπανηρή και χρονοβόρα από την εστίαση στους υπάρχοντες. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν χρειάζεται να αποδείξεις την αξία σου σε άτομα που έχουν ήδη αγοράσει από εσένα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο πιθανό να πουλήσεις σε έναν υπάρχοντα πελάτη απ’ότι σε έναν νέο (60-70% σε αντίθεση με το 5-20%).

Οι πελάτες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια ή περισσότερες αγορές στο eShop σου, όχι μόνο προσθέτουν περισσότερα προϊόντα (συνήθως) στο καλάθι αγορών τους, αλλά έχουν επίσης και υψηλότερο ποσοστό μετατροπής και δημιουργούν περισσότερα έσοδα από τους νέους πελάτες κάθε φορά που σε επισκέπτονται.

Ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να εστιάσεις σε υπάρχοντες πελάτες είναι οι εξής:

– Πρόσφερε έναν κωδικό έκπτωσης για την επόμενη αγορά τους.
– Στόχευσε εκ νέου τους υπαρχόντες πελάτες με διαφημίσεις.
– Τμηματοποίησε τους υπάρχοντες πελάτες με βάση τις προηγούμενες αγορές τους και ετοίμασε ένα newsletter που θα τους προτείνει παρόμοια προϊόντα και θα κρατάει ζεστή την σχέση σας.

2. Δείξε την ασφάλεια του eShop σου

Η ασφάλεια των διαδικτυακών αγορών είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των αγοραστών. Το να πείσεις κάποιον να δώσει τα στοιχεία της κάρτας του είναι δύσκολο στην καλύτερη των περιπτώσεων, αλλά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αν δεν δείξεις ανοιχτά την ασφάλεια του eShop σου.

Τρόποι για να το πετύχεις αυτό είναι οι εξής:

– Παρουσίασε τυχόν σήματα ασφαλείας που χρησιμοποιεί το eShop σου.
– Δείξε τυχόν εταιρικές σχέσεις υψηλού προφίλ που ενισχύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ του eShop και του αγοραστή.

Cyber Security Illustration, Best Cybernetics

3. Παρουσίασε με βίντεο τα προϊόντα σου

Υπάρχουν έως και 85% περισσότερες πιθανότητες να αγοράσει κάποιος ένα προϊόν από το eShop σου, αν παρακολουθήσει ένα βίντεο παρουσίασης του συγκεκριμένου προϊόντος. Είναι δύσκολο να αγνοήσεις αυτό το ποσοστό. Τα βίντεο προϊόντων ή τα βίντεο επίδειξης δίνουν στους καταναλωτές μια ζωντανή ματιά σε αυτό που εμπορεύεσαι – κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν ψωνίζει κανείς online.

Μερικές ιδέες για βίντεο είναι οι εξής:

– Βίντεο που δείχνουν τα προϊόντα σου κατά την χρήση τους.
How-to βίντεο που δείχνουν πως τα προϊόντα σου χρησιμοποιούνται για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων.
– Βίντεο 360 μοιρών που δείχνουν τα προϊόντα σου από όλες τις γωνίες.

4. Πρόσφερε εκπτώσεις ορισμένου χρόνου

Κανείς δεν θέλει να νιώσει ότι χάνει μια πολύ καλή προσφορά. Οπότε αυτή είναι μια πολύ δυναμική τακτική. Ακόμη και μια έκπτωση 5-10% για μια συγκεκριμένη ημέρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις του eShop σου. Μην βάζεις εκπτώσεις μόνο στα προϊόντα που έχεις ανάγκη να προωθήσεις. Μπορείς να προσφέρεις έκπτωση και σε ένα από τα ήδη κορυφαία προϊόντα σου, ώστε να χτίσεις καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες σου.

Μια ιδέα για να το πετύχεις αυτό είναι η ενσωμάτωση ενός χρονόμετρου αντίστροφης μέτρησης για μια προσφορά, που τρέχει ενώ οι πελάτες περιηγούνται στο eShop σου.

5. Αξιοποίησε στο έπακρο τις γιορτές

Εάν δεν εκμεταλλεύεσαι ήδη την περίοδο των εορτών, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των online πωλήσεων κατά την διάρκεια των εορτών αυξάνεται και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ειδικά, όταν η Gen Z και οι Millennials κερδίζουν περισσότερη αγοραστική δύναμη.

Ορισμένοι τρόποι για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις γιορτές είναι οι εξής:

– Φτιάξε ένα landing page με γιορτινό θέμα και εποχιακά προϊόντα.
– Κάνε μια αλλαγή στο θέμα του eShop σου, σύμφωνα με την εκάστοτε γιορτή.
– Δημιούργησε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο για τις γιορτές, όπως οι οδηγοί δώρων.
– Πρόσφερε εκπτώσεις.
– Αύξησε των αριθμό των eMail διαφήμισης προϊόντων που στέλνεις πριν από τις γιορτές.
– Μοίρασε δωροκάρτες.

Christmas Is Coming Blog, Best Cybernetics

6. Εστίασε στα κορυφαία προϊόντα σου

Πιθανόν έχεις ήδη μερικά προϊόντα που αποδίδουν καλύτερα από τα υπόλοιπα. Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις γρήγορα πωλήσεις, δώσε έμφαση και ενέργεια σε αυτά τα προϊόντα.

Επισημαίνοντας τα πιο δημοφιλή προϊόντα του eShop σου, όχι μόνο προβάλλεις σε δυνητικούς πελάτες προϊόντα που είναι πιθανό να απολαύσουν, αλλά δημιουργείς επίσης και μια αίσθηση φόβου. Οι δυνητικοί πελάτες σου φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα. Εάν δουν ότι πολλά άτομα έχουν αγοράσει ένα συγκεκριμένο προϊόν, είναι πολύ πιο πιθανό να θέλουν να το αγοράσουν.

7. Επανατοποθέτησε τα προϊόντα που δεν πουλάς επιτυχημένα

Τι γίνεται όμως με τα προϊόντα που δεν πουλάνε; Εάν δεν θέλεις να τα ξεφορτωθείς, θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που τα πουλάς. Δεν σημαίνει ότι το προϊόν είναι κακό, αν κανείς δεν το αγοράζει. Αντ ‘αυτού, μπορεί να σημαίνει ότι το παρουσιάζεις με λάθος τρόπο. Ίσως εστιάζεις σε λάθος οφέλη ή προσπαθείς να προσεγγίσεις ένα κοινό που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το συγκεκριμένο προϊόν.

Σε κάθε περίπτωση, μια διόρθωση της τοποθέτησης του προϊόντος μπορεί να αυξήσει δραματικά τις πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στοχεύοντα σε ένα νέο κοινό, μπορείς να δώσεις ζωή στο προϊόν.

Εάν όλα αυτά σου φαίνονται περίπλοκα, η συμβουλευτική ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σε βοηθήσει να ενσωματώσεις στην τακτική σου αυτές τις τεχνικές και να σε οδηγήσει σε περισσότερες online πωλήσεις. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

“We create and promote brands, grow businesses, lωead sales and ensure success and effectiveness. Trusts us!”

 

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.