28 Ιανουαρίου, 2021 George

8 έξυπνοι τρόποι για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα

Η Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Δεδομένων είναι ένα διεθνές γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου. Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στην Best Cybernetics σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας και φροντίζουμε να το αποτυπώνουμε σε κάθε website/eshop/mobile app που δημιουργούμε!
Πως όμως μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας δεδομένα; Στο σημερινό μας άρθρο, αναφέρουμε 8 έξυπνους τρόπους για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Είστε έτοιμοι;

1. Ορίστε κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές σας

Τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet χάνονται ή κλέβονται εύκολα. Εάν δεν είναι ασφαλισμένα με κωδικό πρόσβασης, τότε ο κλέφτης έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας.

2. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό παντού, ώστε να τον θυμούνται εύκολα όταν χρειάζεται. Αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς εάν κάποιος υποκλέψει έναν κωδικό, τότε θα έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς σας.
Οι ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης είναι μεγάλοι και τυχαίοι.

3. Ρυθμίστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους λογαριασμούς σας

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (two-factor authentication) απαιτεί να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό ασφαλείας που έρχεται με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας, όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας από μια νέα συσκευή ή τοποθεσία. Αυτό αποτρέπει τους hackers να συνδεθούν εύκολα στους λογαριασμούς σας και προστατεύει ιδανικά τα προσωπικά σας δεδομένα.
Ελέγξτε τις ρυθμίσεις των λογαριασμών σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένος ο συγκεκριμένος έλεγχος.

4. Μην κάνετε διαδικτυακές αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές σε καφετέριες

Όταν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή ή WiFi, δεν μπορείτε να γνωρίζετε πόσο ασφαλές είναι το δίκτυο. Προτιμήστε να χρησιμοποιήστε τη δική σας συσκευή και ένα ασφαλές δίκτυο για να προχωρήσετε σε ενέργειες που απαιτούν σύνδεση με την πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα.

5. Να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό σας

Αναφερόμαστε στο antivirus που έχετε στον υπολογιστή σας, στο λειτουργικό σας σύστημα (π.χ. Windows) και σε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό χρησιμοποιείτε (π.χ. Android, iOS).
Οι απειλές στο διαδίκτυο συχνά μεταλλάσονται (σας θυμίζει κάτι αυτό;) και οι ενημερώσεις των λογισμικών εφοπλίζουν τα συστήματά σας για την αντιμετώπιση αυτών των μεταλλαγμένων απειλών.
Security 1497012643 1497602513 1, Best Cybernetics

6. Μην δίνετε προσωπικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου, email ή μηνύματος

Εάν λάβετε μια κλήση, ένα email ή ένα μήνυμα από κάποιον πωλητή, φιλανθρωπικό ίδρυμα, την κυβέρνηση ή την χαμένη μακρινή ξαδέλφη σας που ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία, μάλλον πρόκεται για απάτη (phishing scam). Ανεξάρτητα από το πόσο ρεαλιστικό φαίνεται.
Μην δίνετε τα στοιχεία σας εύκολα. Εάν πιστεύετε ότι το αίτημα είναι νόμιμο, αναζητήστε ξεχωριστά τον αριθμό τηλεφώνου του οργανισμού/ανθρώπου και επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου για να σιγουρευτείτε.

7. Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε συνημμένα σε email ή clickάρετε σε συνδέσμους

Οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό.

8. Κάντε πιο δύσκολο για άλλους ανθρώπους να λάβουν πίστωση στο όνομά σας

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι να πάρει κάποιος δάνεια ή πιστωτικές κάρτες στο όνομά σας και να μην τα πληρώσει ποτέ. Οι τράπεζες προσφέρουν τρεις τρόπους προστασίας από αυτό:

  • Ειδοποίηση απάτης, που σημαίνει ότι ο δανειστής υποτίθεται πως επαληθεύει την ταυτότητά σας πριν πάρει πίστωση.
  • Πάγωμα πίστωσης, που απαγορεύει σε τρίτους να έχουν πρόσβαση στην πιστωτική σας έκθεση. Εάν ένας δανειστής δεν μπορεί να δει την πιστωτική σας έκθεση, ο κλέφτης δεν θα μπορέσει να πάρει δάνειο ή πιστωτική κάρτα στο όνομά σας.
  • Κλείδωμα πίστωσης, που είναι παρόμοιο με το πάγωμα, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ηλεκτρονικά.

Δεν χρειάζεται να είστε tech expert για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Απλώς πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επικοινωνείτε ή ψωνίζετε στο διαδίκτυο και να ορίσετε μερικά απλά μέτρα ασφαλείας για να προστατευτείτε σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, επικοινωνήστε με την ομάδα μας και θα χαρούμε να λύσουμε όλες τις απορίες σας!

“We create & promote brands, grow businesses, lead sales and ensure effectiveness & success”

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.