19 Ιανουαρίου, 2018 admin

Οι τεχνολογικές τάσεις του 2018 !

Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο η τεχνολογία εξελίσσεται σε σημείο τώρα πια να διαμορφώνει την καθημερινότητά μας. Το 2018 αποτελεί χρονιά μεγάλων ερευνών και αναβαθμίσεων στον τεχνολογικό τομέα.

Ποιες είναι όμως οι τεχνολογικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το νέο χρόνο; Η κύρια ιδέα που βρίσκεται ήδη σε ισχύ και εξελίσσεται μέρα με την μέρα είναι η δημιουργία του ενός ψηφιακού δικτύου που αφορά την επικοινωνία των ανθρώπων με τα άψυχα καθημερινά αντικείμενα. Το λεγόμενο Internet of Things (IoT) . Η διάχυτη τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με την επικοινωνία των έξυπνων συσκευών με τον άνθρωπο αποτελούν τον κεντρικό κορμό της τεχνολογικής εξέλιξης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρίες δεν θα μας δώσουν διαφορετικούς λόγους να μείνουμε με το στόμα ανοικτό. Πιο κάτω θα δείτε μία μικρή λίστα με τα πράγματα που θα μας κινήσουν το ενδιαφέρον το 2018.

Η ευρεία εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμών της: Ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της σε κάθε νέα είδους συσκευή, πλατφόρμα και νέα εφαρμογή. Έχει ξεκινήσει να αναμορφώνει νέα επαγγέλματα με την ιδιότητά της να παίρνει την κατάλληλη απόφαση μετρώντας με απόλυτη ακρίβεια τις περιρρέουσες μεταβλητές καθώς και να αντλεί ολοένα και περισσότερους οικονομικούς πόρους με σκοπό την βαθιά νόηση της μηχανικής της.

Η ανάπτυξη της επαυξημένης πραγματικότητας: Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να σταματούν να κοιτάζουν την οθόνη των κινητών τους και να σηκώνουν το κεφάλι τους στον πραγματικό κόσμο ο οποίος θα έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες εικονικές / ψηφιακές δυνατότητες αλλάζοντας έτσι άρδην τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε στην καθημερινότητά μας.

Τα bots θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας: Οι αυτοματοποιημένες απαντήσεις πίσω από το τηλέφωνο κάποιας τράπεζας παραδείγματος χάριν , θα αλλάξει μορφή. Τώρα πια θα υπάρχει πιο φυσικός διάλογος χωρίς να υπάρχουν τα προβλήματα κατανόησης με τις μηχανές που υπάρχουν σήμερα. Θα χρησιμοποιηθούν ως σύμβουλοι όπως για παράδειγμα να σου υπενθυμίσει κάποιο ραντεβού ή κάποιο φάρμακο που πρέπει να πάρεις μπαίνοντας έτσι για τα καλά στην καθημερινότητα μας εξοικειώνοντας τις υπηρεσίες τους με τις ανάγκες μας.

Μεγαλύτερος συγκεντρωτισμός από τον χρήστη: Η τάση του χρήστη να μπορεί να ελέγχει τον ψηφιακό του κόσμο με όσο το δυνατό λιγότερες συσκευές και πιο απλά, γίνεται μεγαλύτερη και σε ένα μεγάλο μέρος της πραγματικότητα μέσα από τα νέα προϊόντα που αναμένονται να δώσουν στην αγορά οι μεγάλες εταιρίες.

Η επανάσταση του 5G: H νέα γενιά δικτύων 5G είναι γεγονός αφού ήδη από το τέλος του 2017 είχαν αρχίσει να παράγονται οι πρώτες συσκευές που υποστηρίζουν το δίκτυο αυτό. 10 φορές ταχύτερο από το 4G και όσο περνάει ο καιρός αναμένεται να βελτιώνεται περισσότερο.

Υπερπληθώρα δεδομένων: Σκεφθείτε μόνο πόσο μεγάλο είναι το βουνό δεδομένων που δημιουργείται ημερησίως από τον ελληνικό χώρο. Παγκοσμιοποιήστε το. Τώρα σκεφθείτε όλα τα επερχόμενα νέα προϊόντα που θα συνδέονται στο διαδίκτυο. Το βουνό των ψηφιακών δεδομένων θα ψηλώσει και άλλο αναμένοντας να γίνει υπερδιπλάσιος ο όγκος του μέσα στο 2018.

Βιομετρική αναγνώριση ταυτότητας: Τώρα πια η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσα από ένα απλό σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, της φωνής ή του δακτυλικού αποτυπώματος σε όλες τις έξυπνες συσκευές.

Η ασύρματη φόρτιση έρχεται στην ζωή μας: Και ενώ η ασύρματη φόρτιση ενός κινητού δεν αποτελεί κάτι καινούριο πια , η ασύρματη φόρτιση ενός υπολογιστή έρχεται να αλλάξει το πεδίο της ενέργειας.

Υ.Γ Η λίστα δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα επανέλθουμε με την συνέχεια της λίστας μας. Stay tuned!

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.