22 Ιανουαρίου, 2018 admin

Οι τεχνολογικές τάσεις του 2018 ! (Μέρος 2ο)

Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε στις τεχνολογικές τάσεις που θα επικρατήσουν το 2018. Συνεχίζοντας αυτήν τη λίστα,θα καταγράψουμε τι αναμένεται να αλλάξει ή να εδραιωθεί σε πράγματα και καταστάσεις για τα οποία ακούμε ή βλέπουμε σχεδόν καθημερινά.

Εξάπλωση των ψηφιακών πλατφόρμων αναπαραγωγής βίντεο ή μουσικής: Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Deloitte μέχρι το τέλος του 2018 πάνω από το 50 %  των χρηστών αναμένεται να έχουν ενεργούς λογαριασμούς στις πλατφόρμες Netflix και Spotify.

 Άνοδος ποσοστού  του web hacking : Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και η τεχνογνωσία της γίνεται ολοένα πιο εύκολη και προσβάσιμη στους χρήστες,τόσο το ποσοστό των hackers ανεβαίνει. Κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρίες,σπαταλούν τεράστιους οικονομικούς πόρους, προκειμένου να καταστείλουν τα αυξημένα ποσοστά της παραβατικής συμπεριφοράς που κάνει κακό στην ασφάλεια των προϊόντων τους και πολλές φορές αποκαλύπτουν μυστικά που οι εταιρίες θέλουν να κρύψουν βαθιά κρυμμένα (δες μείωση απόδοσης κινητών συσκευών της Apple), όμως κάθε φορά εμφανίζεται και ένα καινούριο κενό ασφαλείας δίνοντας,πεδίον δόξης λαμπρόν στον καθένα που θέλει να λειτουργήσει κακόβουλα.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα εδραιώσουν τη θέση τους στο οικονομικό γίγνεσθαι: Facebook ,Twitter,Apple, Microsoft και οι άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες θα συνεχίσουν να βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν και την ζήτηση των υπηρεσιών τους να αυξάνονται καθιστώντας τους εαυτούς τους κραταιούς. Και πώς να μην γίνει αυτό όταν αποτελούν τους κύριους ρυθμιστές της τεχνολογικής εξέλιξης; Αυτό βέβαια οδηγεί στην αύξηση των αντιδράσεων απέναντι τους από πολίτες και κυβερνήσεις καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

 To Facebook θα συνεχίσει να συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά: Το 2017 το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο πολλάκις κατηγορήθηκε,ότι λειτουργεί εντεταλμένα προς όφελος είτε των Ρώσων είτε δεξιών εξτρεμιστών είτε τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους. Αν και δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, το δημιούργημα του Mark Zuckenberg  προβλέπεται να δει τις φωνές αυτές να πληθαίνουν μέσα στο 2018 .Από τα πυρά αυτά δεν έχει γλιτώσει ούτε ο έτερος τεχνολογικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Google,κάτι που δεν αναμένεται να γίνει ούτε το 2018.

 Έξαρση της παραπληροφόρησης , των ψευδών ειδήσεων και της οnline προπαγάνδας: Με τους χρήστες του διαδικτύου να πολλαπλασιάζονται καθημερινά , το ζήτημα που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα όλων των μεγάλων εταιριών δεν είναι άλλο από το να προστατεύσουν τους χρήστες τους(και ταυτόχρονα τα προϊόντα τους-υπηρεσίες τους) από την έντονη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας .Ήδη το Facebook έχει ξεκινήσει ενέργειες προς την μεριά αυτή τροποποιόντας τους αλγόριθμους επεξεργασίας προβολής του NewsFeed του. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι κινήσεις των άλλων μεγάλων κοινωνικών δικτύων.

 Ωριμάζει και άλλο η τεχνολογία και η υποδομή για την λειτουργία αυτόνομων οχημάτων: Εδώ δεν εννοούμε μόνο τα αυτοκίνητα στους δρόμους που ήδη έχουν αναπτυχθεί και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αλλά και σε οχήματα μικρότερα που γίνονται πιο έξυπνα, όπως είναι τα νεοφερμένα στη ζωή μας drones. Θα δούμε αύξηση του αριθμού παραγωγής τους που σε συνδυασμό που με την συλλογική νοημοσύνη θα συνεργάζονται μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Κύριο πεδίο δράσης τους θα είναι στρατιωτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα το πεδίο μάχης.

Είδαμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο τεχνολογικό κομμάτι. Κρατούμε πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος,κάπου να σκαρφιστεί κάτι καινούριο και να κλέψει τις εντυπώσεις δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τεχνολογική έξαρση που θα συνεχιστεί και το 2018. Πάντως μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση του τι μας επιφυλάσσουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί ρίχνοντας μία ματιά εδώ.

, , , , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.