24 Ιανουαρίου, 2018 bestcybernetics

Ξεκινά η επιλογή των 100 που θα αποικήσουν στον Άρη!

Κάποια στιγμή σε ένα πρωινό meeting εδώ στην Best Cybernetics όπου το μάτι μας δεν είχε ανοίξει ακόμα για τα καλά αναφέρθηκε για κάποιο λόγο (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιός ήταν αυτός) η επιλογή συμμετεχόντων για το πείραμα Mars One , ένα project που αφορά τον αποικισμό στον πλανήτη Άρη.

Όταν ακούς για τον πλανήτη Άρη το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οι εξωγήινοι. Η επόμενη ερώτηση που σου έρχεται συνήθως στο μυαλό είναι αν μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω αυτό το ταξίδι χωρίς επιστροφή στον πλανήτη Άρη θα το έκανα; Ο γραφών με πλήρη συνείδηση του τί έλεγε εκείνη την ώρα , παρά την έλλειψη καφεΐνης απάντησε “σήμερα κιόλας”. Κάποιος άλλος απάντησε, δεν ξέρω αν θα ήθελα να αφήσω τους πάντες και τα πάντα πίσω μου. Ο καθένας έχει την δική του άποψη και προσεγγίζει αυτό το ερώτημα από διαφορετική γωνία θέασης. Αυτό που μένει σταθερό είναι ότι το 2018 θα είναι η χρονιά που θα επιλεγούν οι 100 υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στην αποστολή.

Οι αιτήσεις για το παραπάνω εγχείρημα ξεπέρασαν τις 200.000  και τα κριτήριο επιλογής θα είναι πρώτα από όλα η ομαδικότητα και μετά η ειδίκευση τους σε δεξιότητες που θεωρούνται βασικές για την υλοποίηση του ταξιδιού όπως η μηχανική , βασική γνώση της ιατρικής και της χειρουργικής  καθώς και καλλιέργεια τροφίμων,αφού όπως αναφέρει ο επικεφαλής του project  Mars One Μπας Λάνσνορπ ότι συμβεί εκεί πάνω πρέπει να το διορθώσουν“. Το τετραμελές πλήρωμα που θα πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στον Κόκκινο πλανήτη , θα κληθεί να αντιμετωπίσει πέραν από την έλλειψη βασικών συνθηκών διαβίωσης όπως είναι ο περιορισμός χρήσης νερού,τις γιγαντιαίες αμμοθύελλες του πλανήτη. Παρόλα αυτά τίποτα δεν θα είναι τόσο έντονο όσο οι ψυχολογικές επιπτώσεις που θα έχουν από τον εγκλωβισμό τους εκεί.

Για αυτό και κύριο μέρος της εκπαίδευσής τους,είναι ο εγκλεισμός τους σε ένα διαφορετικό αντίγραφο της βάσης κάθε χρόνο μέχρι και το 2031, για να μελετηθούν και να δουν πώς ανταποκρίνονται οι υποψήφιοι. Στην ουσία ο χρόνος παραμονής τους σε αυτές τις βάσεις θα τους είναι άγνωστος, καθώς μπορεί να διαρκέσει από μέρες έως και μήνες μέχρι να φύγουν από εκεί και να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους έξω.Ο Λάνσνορπ έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν, ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί σε αυτόν τον άθλο λόγω της έλλειψης εμπειρίας του προσωπικού του σε κάτι παρόμοιο. Πάντως ο ίδιος αναφέρει ότι σχεδιάζει να προσλάβει ειδικούς από την NASA και την γνωστή αεροδιαστημική εταιρία Lockheed Martin. Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί περισσότερο το εγχείρημα του ίδρυσε μια νέα εταιρία η οποία θα πουλάει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης εικόνων από την αποστολή. Όπως άλλωστε και ο ίδιος είπε “σε 500 έτη από τώρα κανένας δεν θα θυμάται τον Γιουσεΐν Μπόλτ ενώ όλοι θα θυμούνται τους πρώτους ανθρώπους που αποίκησαν στον Άρη“.

,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.