26 Ιανουαρίου, 2018 bestcybernetics

Σε πτώση η αγορά smartphones στον Ελληνικό χώρο.

Οι Έλληνες αγοράζουν λιγότερα smartphones συγκριτικά με  το προηγούμενο έτος.

Η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχής παραγωγή κινητών συσκευών με όλο και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά, έχουν οδηγήσει τους Έλληνες, στο να μην αγοράζουν με το ρυθμό που το έκαναν παλιότερα κινητές συσκευές, αλλά όταν το κάνουν να επιλέγουν τις συσκευές με τα πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Wind, το περασμένο έτος πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά, 2,1 εκατομμύρια smartphones, αριθμό που αποτελεί τον χαμηλότερο της τελευταίας 5ετίας καθώς το 2016 και το 2015 οι πωλήσεις κυμαίνονταν στο 2,24 εκατομμύρια. Διαπιστώνεται λοιπόν, μια μείωση της τάξεως του 6%  συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, γεγονός που αποτελεί κάτι μοναδικό αφού είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη αγορά έχει πτώση.

Το κόστος συνολικών πωλήσεων για το έτος 2017, ανέρχεται στα 501 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή 3,5% πιο χαμηλά από το 2016, ενώ το ποσό που αντιστοιχεί στην αγορά smartphones σε σχέση με την συνολική αγορά των κινητών συσκευών, ανέρχεται στα 522 εκατομμύρια ευρώ.

Παράδοξο αποτελεί το γεγονός ότι η μέση τιμή αγοράς της συσκευής, ανέβηκε συγκριτικά με το 2016 καθώς από τα 232 ευρώ έφτασε στα 238 ευρώ, πράγμα που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν προτίμηση στις κινητές συσκευές με καλύτερα χαρακτηριστικά, αφού με την έξαρση των κοινωνικών δικτύων και τις Responsive ιστοσελίδες, (όπως προσφέρει η Best Cybernetics) ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις τους.

Τέλος αύξηση παρατηρήθηκε στο ποσοστό χρήσης των smartphones για πρόσβαση στο internet, καθώς η κατανάλωση δεδομένων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Wind Hellas, έφτασε στο σύνολο του δικτύου της τα 10.400 ΤΒ, αύξηση της τάξως του 121 % συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

, , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.