29 Ιανουαρίου, 2018 admin

Τέλος οι διαφημίσεις υπενθύμισης από την Google!

Ένα νέο εργαλείο λανσάρει η Google στην μάχη κατά της εξατομικευμένης διαφήμισης.

Το νέο εργαλείο προβλέπεται να βοηθήσει τους χρήστες να διακόπτουν την προβολή διαφημίσεων που τους υπενθυμίζει προϊόντα που είχαν κοιτάξει στο παρελθόν .Με τη κατάλληλη ρύθμιση έχουν την δυνατότητα να σταματούν την επανεμφάνισή τους, αλλά θα πρέπει να το κάνουν για κάθε μία ξεχωριστά καθώς δεν μπορούν να σταματήσουν την προβολή τους καθολικά. Όπως ενημέρωσε η Google ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα του monitoring στις διαφημίσεις που τον παρακολουθούν (fishing), και μέσω του ads settings να τσεκάρουν δίπλα από κάθε εταιρία ποιες διαφημίσεις δεν θέλει να βλέπει.

Σιγά-σιγά θα δούμε την δυνατότητα αυτή να ενσωματώνεται και στις άλλες μεγάλες πλατφόρμες της Google όπως είναι το Gmail και το YouTube και θα υλοποιείται σε μια εξατομικευμένη βάση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο χρήστης θα μπορεί να σιγήσει μια διαφήμιση για 3 μήνες και αυτό θα ισχύει παράλληλα σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό του χρήστη.

Βέβαια ο χρήστης δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει πολύ εύκολα καθώς όπως επισήμανε η εταιρία από την Καλιφόρνια το εργαλείο αυτό θα έχει δράση μόνο σε διαφημίσεις όπου οι ιστοσελίδες τους και οι υπηρεσίες τους φιλοξενούνται και τρέχουν στις δικές τους πλατφόρμες. Έτσι φαίνεται η Google να κάνει ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά στην εξατομίκευση της πλοήγησης του χρήστη κα να βάζει τέλος στις ενοχλητικές διαφημίσεις. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τις ενέργειες και των άλλων μεγάλων διαφημιστικών πλατφόρμων (δες Facebook και Amazon).

, , , ,

Creative Design
from Brooklyn

We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.